Δείτε αρχαία ετρουσκικά και ρωμαϊκά αγάλματα: Ο αρχαιολογικός θησαυρός της Ιταλίας αποκαλύφθηκε

Δείτε τον αξιοσημείωτο αρχαιολογικό θησαυρό της Ιταλίας που ανακάλυψε μια συνταξιούχος καθαρίστρια. Θαυμάστε τα ετρουσκικά και ρωμαϊκά αγάλματα από μια ανασκαφή λάσπης στην Τοσκάνη, που ρίχνουν φως στις αρχαίες δοξασίες.

Δείτε αρχαία ετρουσκικά και ρωμαϊκά αγάλματα: Ο αρχαιολογικός θησαυρός της Ιταλίας αποκαλύφθηκε>

Περιεχόμενα

  1. Ετρουσκικά και ρωμαϊκά αγάλματα ανακαλύφθηκαν στην Τοσκάνη
  2. Εκπληκτικά χάλκινα αγάλματα αποκαλύπτονται
  3. Η διαίσθηση οδηγεί σε ένα καταφύγιο
  4. Μια ματιά στις αρχαίες πεποιθήσεις

Δείτε τον εξαιρετικό αρχαιολογικό θησαυρό της Ιταλίας που έφερε στο φως ένας συνταξιούχος οδοκαθαριστής και ερασιτέχνης ιστορικός, ο Stefano Petrini.

Αυτά τα ετρουσκικά και ρωμαϊκά αγάλματα, που ανασκάφηκαν από τη λάσπη στην Τοσκάνη, προσφέρουν μια ματιά στις αρχαίες δοξασίες. Η συλλογή εκτίθεται στο παλάτι Quirinale της Ρώμης και περιλαμβάνει ένα συναρπαστικό άγαλμα «καχεκτικό αγόρι» 90 εκατοστών που φέρει το όνομα «Marcius Grabillo».

Αυτό το σημαντικό εύρημα, που συνοδεύεται από ποικίλες προσφορές, αποκαλύπτει τον σεβασμό των Ρωμαίων και των Ετρούσκων για την καλή υγεία. Ελάτε μαζί μας καθώς εξερευνούμε τις βαθιές ιστορικές αποκαλύψεις και αναμένουμε περαιτέρω ανακαλύψεις κατά τη συνεχιζόμενη ανασκαφή.

Ιταλία: εργάτης καθαριότητας βοήθησε στην ανακάλυψη μεγάλου αρχαιολογικού θησαυρού.

Ετρουσκικά και ρωμαϊκά αγάλματα ανακαλύφθηκαν στην Τοσκάνη

Σε μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη, ένας συνταξιούχος οδοκαθαριστής και ερασιτέχνης ιστορικός, ο Stefano Petrini, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη ενός σημαντικού αρχαιολογικού ευρήματος στην Ιταλία.

Δεκάδες ετρουσκικά και ρωμαϊκά αγάλματα που χρονολογούνται από τον τρίτο αιώνα π.Χ. έως τον πρώτο αιώνα μ.Χ. ανασύρθηκαν από τη λάσπη στην Τοσκάνη και σύντομα θα εκτεθούν στο παλάτι Quirinale στη Ρώμη.

Εκπληκτικά χάλκινα αγάλματα αποκαλύπτονται

Μεταξύ των αξιοσημείωτων ευρημάτων που βρέθηκαν είναι ένα χάλκινο άγαλμα ύψους 90 εκατοστών, γνωστό ως «καχεκτικό αγόρι», που φέρει την ονομαστική επιγραφή «Marcius Grabillo».

Δείτε αρχαία ετρουσκικά και ρωμαϊκά αγάλματα: Ο αρχαιολογικός θησαυρός της Ιταλίας αποκαλύφθηκε

Σύμφωνα με την αρχαιολόγο Ada Salvi από το ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού, η ανακάλυψη του αγάλματος αυτού αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της καριέρας της.

Δείτε αρχαία ετρουσκικά και ρωμαϊκά αγάλματα: Ο αρχαιολογικός θησαυρός της Ιταλίας αποκαλύφθηκε

Αρχικά εμφανιζόταν ως ένας καλοσχηματισμένος και μυώδης αθλητής, η πραγματική φύση του αγάλματος αποκαλύφθηκε καθώς απομακρύνονταν στρώματα λάσπης, δείχνοντας ένα καχεκτικό άτομο με παραμορφώσεις στα πόδια και τη σπονδυλική στήλη, προκαλώντας βαθιά συγκίνηση.

Η διαίσθηση οδηγεί σε ένα καταφύγιο

Η ανασκαφή, η οποία ξεκίνησε το 2019 κοντά στα δημοφιλή ιαματικά λουτρά του χωριού San Casano dei Bani, απέδωσε αρχικά μόνο ίχνη τοίχων.

Ωστόσο, η διαίσθηση του Stefano Petrini, με βάση την προηγούμενη παρατήρηση αρχαίων ρωμαϊκών κιόνων σε παρακείμενο τοίχο, οδήγησε σε μια σημαντική ανακάλυψη. Οι πληροφορίες του Petrini οδήγησαν την αρχαιολογική ομάδα να ανακαλύψει ένα ιερό μέσα στο αρχαίο συγκρότημα λουτρών, όπου τα αγάλματα ήταν προσφορές που έκαναν οι Ρωμαίοι και οι Ετρούσκοι για να αναζητήσουν καλή υγεία.

Άλλα μοναδικά ευρήματα, όπως νομίσματα, γλυπτά από μέρη του σώματος, χειρουργικά εργαλεία, ακόμη και μια μπούκλα μαλλιών ηλικίας 2.000 ετών, αποκαλύφθηκαν επίσης στο χώρο.

Μια ματιά στις αρχαίες πεποιθήσεις

Η ανακάλυψη αυτών των καλοδιατηρημένων αγαλμάτων, τα οποία ήταν θαμμένα για αιώνες κάτω από τη ζεστή λάσπη των λουτρών, παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές των Ετρούσκων και των Ρωμαίων.

Η επερχόμενη έκθεση στη Ρώμη θα ρίξει νέο φως στα θρησκευτικά τους έθιμα και στη σημασία του ιερού. Οι ανασκαφές θα συνεχιστούν και αναμένεται ότι στο μέλλον θα ανακαλυφθούν και άλλα αγάλματα.

Υπάρχουν σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου μουσείου στο Σαν Καζιάνο που θα στεγάσει αυτούς τους αρχαιολογικούς θησαυρούς, γιορτάζοντας περαιτέρω την πλούσια ιστορία της περιοχής.

To top