Ανακοίνωση EOF: Συλλήψεις και κατασχέσεις μη εγκεκριμένων προϊόντων Botox

Δείτε την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΦ σχετικά με τη διανομή μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του botox. Μάθετε για τις συλλήψεις, τις κατασχέσεις και την αποστολή του ΕΟΦ για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ανακοίνωση EOF: Συλλήψεις και κατασχέσεις μη εγκεκριμένων προϊόντων Botox>

Περιεχόμενα

  1. EOF: Συλλήψεις και κατασχέσεις
  2. EOF: Ποιοι είναι
  3. EOF: Πώς λειτουργεί
  4. EOF: Πληροφορίες και Εκδόσεις

Δείτε την τελευταία έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΦ σχετικά με τη διανομή μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών προϊόντων.

Δύο άτομα συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων σκευασμάτων botox και υαλουρονικού οξέος, σε κέντρα αισθητικής και ιατρεία. Μάθετε περισσότερα για τις συλλήψεις, τις κατασχέσεις και την αποστολή του ΕΟΦ στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΟΦ – Αν κάνετε botox σας αφορά –.

EOF: Συλλήψεις και κατασχέσεις

Δύο άτομα συνελήφθησαν για τη διανομή μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών προϊόντων – μεταξύ άλλων botox, σκευάσματα υαλουρονικού οξέος – σε κέντρα αισθητικής και ιατρεία.

Μια γυναίκα και ένας άνδρας συνελήφθησαν σε επιχείρηση στην Αττική και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση. Η αστυνομία κατέσχεσε 226 φαρμακευτικά και ιατρικά προϊόντα, καθώς και 160 καλλυντικές μάσκες, αξίας άνω των 40.000 ευρώ. Τα κατασχεθέντα αυτά προϊόντα θεωρούνται μη ασφαλή και εγκυμονούν κινδύνους για τους χρήστες.

Θα αποσταλούν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη. Οι συλληφθέντες εισήγαγαν τα προϊόντα από την Τουρκία και την Πολωνία και τα διαφήμιζαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στοχεύοντας σε ιατρεία και κέντρα αισθητικής σε όλη την Ελλάδα.

EOF: Ποιοι είναι

Ο ΕΟΦ, ή Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας.

Ιδρύθηκε το 1983 και έχει ως αποστολή την προστασία της δημόσιας υγείας όσον αφορά τη διακίνηση φαρμακευτικών προϊόντων, τροφίμων, βιοκτόνων, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και καλλυντικών στην Ελλάδα. Ο ΕΟΦ αξιολογεί και εγκρίνει νέα ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα, ελέγχει την παραγωγή και τις κλινικές μελέτες και διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς για τη διανομή, την εμπορία, την πώληση και τη διαφήμιση.

Επίσης, προωθεί την ιατρική και φαρμακευτική έρευνα και παρέχει αντικειμενικές πληροφορίες στους επιστήμονες υγείας, στους αρμόδιους φορείς και στο κοινό για την ορθολογική χρήση των προϊόντων.

EOF: Πώς λειτουργεί

A. Επιθεωρήσεις πριν από την έγκριση. A. Επιθεωρήσεις πριν από την έγκριση

1. Έγκριση αδειών κυκλοφορίας φαρμάκων: Ο ΕΟΦ εφαρμόζει διάφορες διαδικασίες χορήγησης άδειας κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένων εθνικών διαδικασιών, διαδικασιών αμοιβαίας αναγνώρισης, αποκεντρωμένων και κεντρικών διαδικασιών.

2. Παρακολούθηση κλινικών δοκιμών: Ο EMEA εγκρίνει και παρακολουθεί τις κλινικές δοκιμές για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τις κατευθυντήριες γραμμές.

3. Διαδικασία έγκρισης και εμπορίας άλλων προϊόντων: Ο ΕΟΦ ακολουθεί απλουστευμένες διαδικασίες για τα καλλυντικά, τα τρόφιμα για ειδικές διατροφικές χρήσεις, ορισμένα συμπληρώματα διατροφής, τα βιοκτόνα και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

B. Συγκριτική αξιολόγηση. B. Συγκριτική αξιολόγηση

1. Φαρμακοεπαγρύπνηση: Ο ΕΟΦ εφαρμόζει σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης για τη συνεχή παρακολούθηση της ασφάλειας των φαρμάκων.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες και αλληλεπιδράσεις συλλέγονται και αξιολογούνται και οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης.

2. Έλεγχοι των εγκαταστάσεων παραγωγής και εμπορίας: Ο ΕΟΦ διενεργεί επιθεωρήσεις των εγκαταστάσεων παραγωγής για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τους κανόνες ορθής παρασκευαστικής πρακτικής.

Συλλέγονται δείγματα από την αγορά για δοκιμές και εξετάζονται καταγγελίες σχετικά με την ποιότητα και τη νομιμότητα.

EOF: Παρακολούθηση της κατανάλωσης – Κάλυψη ελλείψεων – Ταινία γνησιότητας. EOF: Παρακολούθηση της κατανάλωσης – Κάλυψη ελλείψεων – Ταινία γνησιότητας

Ο ΕΟΦ παρακολουθεί την παραγωγή, την εισαγωγή και τις πωλήσεις φαρμακευτικών προϊόντων σε μηνιαία βάση. Εντοπίζει τις τάσεις στη συνταγογράφηση και αξιολογεί τον αντίκτυπο των επιπέδων των τιμών στην κατανάλωση.

Η ταινία γνησιότητας επικολλάται σε κάθε συσκευασία φαρμακευτικών προϊόντων, ώστε να διασφαλίζεται η γνησιότητα και η ορθή αποζημίωση. Ο ΕΟΦ καλύπτει επίσης τις ελλείψεις φαρμάκων και διενεργεί εργαστηριακούς ελέγχους σε διάφορα προϊόντα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

EOF: Πληροφορίες και Εκδόσεις

Ο ΕΜΕΑ εξυπηρετεί τη διαφάνεια και παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθολογική χρήση των φαρμάκων και τη φαρμακοεπαγρύπνηση.

Εκδίδει την Εθνική Φαρμακοποιία, την Κτηνιατρική Φαρμακοποιία και άλλες σχετικές δημοσιεύσεις για την υποστήριξη της ασφαλούς και αποτελεσματικής χρήσης των φαρμακευτικών προϊόντων.

To top