Δείτε την πνευματική διαφώτιση: Η μεταμορφωτική δύναμη του Αγίου Πνεύματος

Ζήστε τη μεταμορφωτική δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Ο Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης αποκαλύπτει τον δρόμο προς την πνευματική φώτιση, όπου η σιωπή και η αφοσίωση στον Χριστό οδηγούν σε βαθιά αλλαγή. Δείτε τη φωτιστική παρουσία του Αγίου Πνεύματος και αγκαλιάστε μια ολοκληρωμένη σύνδεση με τον Θεό.

Δείτε την πνευματική διαφώτιση: Η μεταμορφωτική δύναμη του Αγίου Πνεύματος>

Δείτε τη μεταμορφωτική δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Ο Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης μοιράζεται γνώσεις για το πώς η υιοθέτηση της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος μπορεί να φέρει διαύγεια και φωτισμό στη ζωή μας.

Ζήστε τη βαθιά αλλαγή που συμβαίνει όταν εστιάζουμε το νου και την καρδιά μας στον Χριστό. Διαβάστε περισσότερα για την επίδραση του Αγίου Πνεύματος και την πορεία προς την πνευματική ολοκλήρωση.

Άγιο Πνεύμα: Πνεύμα, τότε αρχίζεις να βλέπεις.

Άγιο Πνεύμα: Πνεύμα, τότε αρχίζεις να βλέπεις

Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης. Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης

Θυμάμαι έναν άνθρωπο που, από μικρό παιδί, τον συμβούλευαν πώς να ζήσει για να γίνει τέλειος χριστιανός.

Απαριθμούσαν τα πράγματα που έπρεπε να αποφεύγει και τα τεκμηρίωναν με παραδείγματα από την ιστορία και τους αγίους, ώστε να μπορεί να τα εφαρμόζει.

Αυτός ο καημένος ήταν στενοχωρημένος, γιατί όλα αυτά ήταν πάρα πολλά για να τα θυμάται. Τότε του είπαν ότι θα του έφτιαχναν ένα περίγραμμα, και εκείνος συμφώνησε με χαρά.

Γρήγορα το έμαθε κάθετα, και στη συνέχεια το συνδύασε οριζόντια, απαγγέλλοντάς το απ’ έξω.

Προσπαθούσε να το εφαρμόσει, αλλά τα χρόνια περνούσαν και έβλεπε ότι τίποτα δεν λειτουργούσε. Τότε πήγε στον Πνευματικό του και του είπε: «Πάτερ, δεν μπορώ να το εφαρμόσω αυτό. Έχω κουραστεί από αυτό. Πες μου κάτι πιο εύκολο».

Και ο Πνευματικός Διευθυντής του απάντησε, λέγοντας: «Σιωπή. Σιώπησε τη γλώσσα σου και το μυαλό σου, και μην αφήνεις το μυαλό σου να πηγαίνει πουθενά αλλού εκτός από τον Χριστό. Πονάς; Μην λες: «Πονάω», γιατί ο νους σου θα φύγει από τον Χριστό.

Αφήστε το στόμα σας και το μυαλό σας να μιλήσουν μόνο για τον Χριστό».

Στην αρχή, έμεινε έκπληκτος και ρώτησε: «Μα πώς είναι δυνατόν αυτό;» Παρ’ όλα αυτά, προσπάθησε όσο μπορούσε να το εφαρμόσει.

Πέρασαν δύο χρόνια, και τότε θυμήθηκε την αγωνία που είχε να πραγματοποιήσει το σχέδιο που του είχαν πει. Αλλά πόσο παράξενο! Διαπίστωσε ότι αυτό που δεν μπορούσε να κάνει τότε είχε γίνει πλέον φυσικό.

Πώς; Με το Άγιο Πνεύμα. Τον επισκέφθηκε το Άγιο Πνεύμα, το οποίο μίλησε στην καρδιά του, φώτισε την ύπαρξή του και η κατάστασή του άλλαξε από μόνη της.

Όπως όταν μπαίνει φως σε ένα δωμάτιο, το σκοτάδι φεύγει και τότε βλέπεις χαμόγελα, καθαρά μάτια και καθαρές και αγνές καρδιές, έτσι και μέσα μας όλα φωτίζονται και παίρνουν τη θέση τους μπροστά στον Θεό. Προσευχή στο Άγιο Πνεύμα

Εδώ είναι τα αποτελέσματα της χρήσης οδοντικού νήματος. Έρχεται το Άγιο Πνεύμα και ανακαλύπτετε ότι κατέχετε τα πάντα.

Πηγή: vimaorthodoxias.

To top