Άκης Πετρετζίκης: Αποκαλύπτοντας τα «τρελά» κέρδη & το δρόμο προς τη φήμη

Άκης Πετρετζίκης: Δείτε τα «τρελά» κέρδη του και την πορεία του προς τη φήμη. Μάθετε για τη συνεργασία του με τον Jamie Oliver.

Άκης Πετρετζίκης: Αποκαλύπτοντας τα «τρελά» κέρδη & το δρόμο προς τη φήμη>

Περιεχόμενα

  1. Άκης Πετρετζίκης: Πολυεκατομμυριούχος με «τρελά» κέρδη
  2. Πολυεκατομμυριούχος: Τα κέρδη του Άκη Πετρετζίκη τα τελευταία χρόνια
  3. Η άνοδος στη φήμη και η δημοφιλής συνεργασία
  4. Οικονομική επιτυχία και κλείσιμο καταστημάτων

Άκης Πετρετζίκης: Πολυεκατομμυριούχος με «τρελά» κέρδη

Ο Άκης Πετρετζίκης, ο γνωστός σεφ, έχει συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια ιλιγγιώδη κέρδη, που ξεπερνούν τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά την οικονομική του επιτυχία, πήρε τη δύσκολη απόφαση να κλείσει τα δημοφιλή brunch shops του στην Αθήνα μετά από πέντε επιτυχημένα χρόνια.

Αρχίζοντας με το πρώτο του κατάστημα στην Αγία Παρασκευή το 2016, το απολαυστικό μενού του Πετρετζίκη συγκέντρωσε γρήγορα την προσοχή, με αποτέλεσμα να ανοίξει ένα δεύτερο εστιατόριο στη Γλυφάδα τον επόμενο χρόνο.

Το 2020, επεκτάθηκε περαιτέρω με ένα τρίτο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Όμως, η απροσδόκητη είδηση του κλεισίματος του εστιατορίου του στη Γλυφάδα το 2022 προκάλεσε σοκ στον γαστρονομικό κόσμο.

Λίγο αργότερα, το πολυσύχναστο κατάστημά του στην Αθήνα έκλεισε τις πόρτες του, ενώ πρόσφατα, και τα δύο καταστήματά του στην Αγία Παρασκευή σταμάτησαν τη λειτουργία τους.

Όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις, η εταιρεία του Πετρετζίκη ανακοίνωσε κέρδη 912.000€ το 2020 και 895.000€ το 2021. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αφοσιωμένα μέλη του προσωπικού που εργάστηκαν δίπλα στον αξιόλογο σεφ έχουν ήδη αποζημιωθεί δεόντως.

Ο Άκης Πετρετζίκης έγινε γνωστός το 2010 ως νικητής του τηλεπαιχνιδιού MEGA Master Chef. Έκτοτε, έχει γοητεύσει το κοινό με τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και το κανάλι του στο YouTube, αφιερωμένο στην καλλιέργεια της αγάπης για τη μαγειρική στο σπίτι.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Πετρετζίκης έχει εκδώσει πολλά εξαιρετικά επιτυχημένα βιβλία μαγειρικής και έχει επιτύχει αξιοσημείωτα κατορθώματα, όπως η κατάρριψη παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες.

Το 2015, συνεργάστηκε με τον διάσημο Βρετανό σεφ Jamie Oliver, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια λαχταριστή συνταγή μουσακά που παρουσιάστηκε στο κανάλι του Oliver στο YouTube.

Πολυεκατομμυριούχος: Τα κέρδη του Άκη Πετρετζίκη τα τελευταία χρόνια

Ο Άκης Πετρετζίκης, ο γνωστός σεφ, έχει γνωρίσει «τρελά» κέρδη τα τελευταία χρόνια, συνολικά πάνω από 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Παρά την επιτυχία του, πρόσφατα πήρε την απόφαση να κλείσει τα διάσημα brunch μαγαζιά του στην Αθήνα.

Η άνοδος στη φήμη και η δημοφιλής συνεργασία

Ο Άκης Πετρετζίκης κέρδισε την αναγνώριση το 2010 όταν κέρδισε το τηλεπαιχνίδι MEGA Master Chef.

Έκτοτε, έχει φιλοξενήσει πολλές τηλεοπτικές εκπομπές και έχει δημιουργήσει μια ισχυρή διαδικτυακή παρουσία μέσω του καναλιού του στο YouTube, όπου μοιράζεται την αγάπη του για τη μαγειρική στο σπίτι.

Η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στα ύψη καθώς κυκλοφόρησε βιβλία μαγειρικής με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και έσπασε ακόμη και τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες.

Το 2015, ο Πετρετζίκης ξεκίνησε μια συνεργασία με τον διάσημο Βρετανό σεφ Jamie Oliver, μαγειρεύοντας μαζί μουσακά στο κανάλι του Oliver στο YouTube.

Οικονομική επιτυχία και κλείσιμο καταστημάτων

Παρά την οικονομική του επιτυχία, με την εταιρεία του να ανακοινώνει κέρδη 912.000€ το 2020 και 895.000€ το 2021, ο Πετρετζίκης έκλεισε πρόσφατα το ένα μετά το άλλο τα καταστήματά του.

Ξεκινώντας με το εστιατόριο της Γλυφάδας, ακολουθούμενο από το κεντρικό στέκι του στην Αθήνα, και τέλος, το κλείσιμο των αρχικών του χώρων στην Αγία Παρασκευή.

To top