Ελλάδα Πρόγνωση Καιρού: Άστατες συνθήκες και καταιγίδες | Μεσημβρία & Θαλασσοταραχή

Ενημερωθείτε για την τελευταία πρόγνωση του καιρού στην Ελλάδα με τον «Οδοστρωτήρα» της Μερεμένιας και την «Θαλασσοταραχή» του Σάκη Αρναούτογλου. Άστατος καιρός, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται από τις 24 έως τις 31 Μαρτίου, ενώ ο Απρίλιος φέρνει ένα μείγμα κακοκαιρίας και ηπιότερου καιρού.

Ελλάδα Πρόγνωση Καιρού: Άστατες συνθήκες και καταιγίδες | Μεσημβρία & Θαλασσοταραχή>

Περιεχόμενα

  1. : «Οδοστρωτήρας» η Μεριμένια
  2. «Θαλασσοταραχή» του Σάκη Αρναούτογλου: Καταιγίδες με θερμοκρασίες υπό το μηδέν
  3. Απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες έρχονται
  4. «Οδοστρωτήρας» η Μερεμέτια ενόψει της παρέλασης: «24 έως 31 Μαρτίου κατεβαίνει στη χώρα…».
  5. : Τα μεσοδιαστήματα 2022 – 2023 προβλέπουν
  6. Μάιος 20231-12: 23-31 κακοκαιρία. Ιούνιος 20231-10

: «Οδοστρωτήρας» η Μεριμένια

Οι Μερομήνιες έχουν τον δικό τους μοναδικό τρόπο να προβλέπουν τον καιρό και η πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες δείχνει ότι οι συνθήκες θα είναι δύσκολες.

Το παρατηρητήριο του Νίκου Βογιατζή στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τα καιρικά φαινόμενα. Τον Μάρτιο, περιμένετε άστατο καιρό, εκρήξεις βροχών, καταιγίδες, ακόμη και πιθανό χιόνι. Ωστόσο, το δεύτερο μισό του μήνα θα φέρει ηπιότερες συνθήκες πριν από ένα κύμα κακοκαιρίας από τις 24 έως τις 31 του μήνα.

«Θαλασσοταραχή» του Σάκη Αρναούτογλου: Καταιγίδες με θερμοκρασίες υπό το μηδέν

Ο Απρίλιος συνεχίζεται με άστατο καιρό, ενώ ακολουθεί μια περίοδος με ηπιότερες συνθήκες από τις 8 έως τις 14 του μήνα, που συμπίπτει με το Πάσχα.

Ωστόσο, από τις 24 έως τις 30 του μήνα, περιμένουμε επιστροφή του άστατου καιρού, φέρνοντας βροχές, ανέμους και πιθανές καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα. Ο Μάιος ξεκινά με κακοκαιρία, ακολουθούμενη από μια σύντομη ανάπαυλα με πιο ήπιες συνθήκες. Το δεύτερο μισό του Μαΐου και ο Ιούνιος χαρακτηρίζονται από άστατο καιρό, συνθήκες επιφυλακής και σποραδικές βροχές και καταιγίδες.

Απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες έρχονται

Τον Ιούλιο παρατηρείται ένας συνδυασμός κακοκαιρίας με επιφυλακτικότητα, ακολουθούμενος από μια περίοδο ηπιότερων συνθηκών. Ωστόσο, ο άστατος καιρός επιστρέφει από τις 14 έως τις 20 του μήνα, φέρνοντας ανέμους και πιθανές βροχές και καταιγίδες.

Το μοτίβο συνεχίζεται και τον Αύγουστο, με τον άστατο καιρό να επιμένει μέχρι τις 13 του μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν οι νότιοι άνεμοι στραφούν σε βόρειους κατά την περίοδο από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, οι βροχές μπορεί να μετατραπούν σε χιόνι και το αντίστροφο.

Ετοιμαστείτε για μια περίεργη καιρική εβδομάδα, με τοπικές βροχές να αναμένονται στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας και πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 3 βαθμούς.

«Οδοστρωτήρας» η Μερεμέτια ενόψει της παρέλασης: «24 έως 31 Μαρτίου κατεβαίνει στη χώρα…».

Οι Μερομεσιανοί έχουν τον δικό τους τρόπο να προβλέπουν τον καιρό για τους επόμενους μήνες και για φέτος τα πράγματα είναι μόνο θετικά, με την πρόβλεψη να κάνει λόγο για δύσκολες συνθήκες.

Ο Νίκος Βογιατζής έχει στήσει το παρατηρητήριό του στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, ενώ παράλληλα.

: Τα μεσοδιαστήματα 2022 – 2023 προβλέπουν

«Sea turbulence» του Σάκη Αρναούτογλου: «Καταιγίδες με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός…».

Μάρτιος 20231-15: 16-23: άστατος καιρός με βροχές, άνεμο, ριπές, καταιγίδες, κρύο, ίσως χιόνι: 24-31: 31-31: κακοκαιρία.

Απρίλιος 20231-7: Κακοκαιρία (άστατος), 8-14: Πιο ήπιος καιρός, Πάσχα: Γεώργιος, 24-30: Ήπιος καιρός, καλοκαιρινός μέχρι τις 23 του Αγίου Γεωργίου: Άστατος καιρός, κακοκαιρία, βροχές, άνεμοι, μπουρίνια, ίσως και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα.

Μάιος 20231-12: 23-31 κακοκαιρία. Ιούνιος 20231-10

«Slapstick» του John Calliano: «Μπαίνουμε σε μια περίεργη καιρική εβδομάδα…».

Αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και έτσι η θερμοκρασία θα πέσει 2 με 3 βαθμούς, χωρίς ιδιαίτερο κρύο.

Άνοδος του υδράργυρου, ωστόσο, από την Τετάρτη (15/3) και λασπωμένες βροχές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

To top