Connect with us

Κοινωνία

Αν δεν είσαι καλός πατέρας, μην κατηγορείς το διαζύγιο

Published

on

Δεδομένου ότι έλαβα μηνύματα της ημέρας του Πατέρα από τα τρία παιδιά μου, θυμήθηκα ένας φίλος μου που μου είπε ότι δεν τα έλαβε ποτέ από τα παιδιά του λόγω του διαζυγίου του.

Έχω γνωρίσει πολλούς πατέρες που έχουν χωρίσει και υπάρχουν πολλοί που μου λένε ότι το διαζύγιο έχει καταστρέψει τη σχέση τους με τα παιδιά τους. Ότι δεν είναι πλέον κοντά ή ότι δεν βλέπουν ή μιλάνε πλέον με τα παιδιά τους .

Κατηγορούν το διαζύγιο επειδή τους έχει κάνει κακούς πατέρες και η έλλειψη σχέσης με τα παιδιά τους.

Αλλά αυτό είναι κάτι που απλώς δεν δέχομαι διότι ορίζουμε τις σχέσεις μας με τα παιδιά μας μέσα από το πώς ενεργούμε, τα αντιμετωπίζουμε και τα στηρίζουμε. Δεν είναι το διαζύγιο που μας κάνει κακούς πατέρες, είναι το πώς αντιδρούμε σε αυτό και πώς αλληλεπιδράμε με τα παιδιά μας.

Τώρα γνωρίζω και αποδέχομαι ότι σε μερικά διαζύγια οι αποξενωμένοι εταίροι μας μπορούν να γίνουν ψυχώ και είμαι επίσης αρκετά σίγουρος για μερικές γυναίκες ότι αισθάνεται ότι οι άνδρες τους γίνονται οι ίδιοι. Αλλά, εκτός αν υπάρχουν δικαστικές εντολές που εμποδίζουν την αλληλεπίδραση, έχουμε ακόμα τις ευκαιρίες να οικοδομήσουμε υγιείς σχέσεις.

Άφησα τη γυναίκα μου όταν τα παιδιά μου ήταν μόνο 9, 3 και 6 μηνών αντίστοιχα. Καθώς έφυγα για μια άλλη γυναίκα, δεν ήταν η πιο ομαλή διάσπαση και η πρώην μου ήθελε να κάνει τα πράγματα δύσκολα.

Αλλά αποφάσισα ότι την είχα αφήσει, και παρόλο που δεν την αγαπούσα πια, αγαπούσα τα παιδιά μου. Και, ενώ δεν θα έμενα πλέον μαζί τους, θα ήμουν ακόμα ο καλύτερος μπαμπάς που θα μπορούσα να είμαι.

Χρειαζόμουν ένα σχέδιο δράσης για να διασφαλίσω ότι είχα την καλύτερη δυνατή σχέση με τα παιδιά μου και ήρθα με αυτές τις πέντε απλές αρχές.

Θα τα έβλεπα όσο μπορούσα.

Υποστηρίξτε τους οικονομικά και μην παίζετε παιχνίδια με χρήματα.

Κάνε τους να αισθάνονται αγαπημένοι από μένα.

Ας δούμε ότι ενώ είχα αφήσει τη μητέρα τους, δεν είχε καμία σχέση με αυτούς.

Να είστε εκεί για εκείνους όταν σας  χρειάζονταν.

Ήταν εύκολο να κάνεις όλα αυτά; Όχι, δεν ήταν.

Μερικές φορές η πρώην μου έκανε τα πράγματα δύσκολα. Μερικές φορές η νέα μου σύντροφος έκανε τα πράγματα δύσκολα για μένα, αλλά κατέχω τη σχέση με τα παιδιά μου και ξέρω τι ήταν καλύτερο γι’ αυτά και δεν θα με εμπόδιζε κανένας.

Συνεπώς, συνέχισα να προσπαθώ να επιτύχω όλα αυτά, παρά τις δυσκολίες της ζωή μου.

Για μένα συνεχίζει να ισχύει ακόμα και τώρα μετά από 3 χρόνια, αν και δεν ζω στην ίδια χώρα με τα παιδιά μου, κάθε Σαββατοκύριακο ήμουν εκεί γι αυτά και παρ’ όλο που η δουλειά με με ανάγκασε να πάω ακόμα πιο μακρυά, κατάφερα να το βλέπω έστω μια φορά το μήνα.

Τώρα τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει αρκετά και καταλαβαίνουν ότι έκανα το καλύτερο που μπορούσα γι’ αυτά. Πλέον λόγο απόστασης και κόστους είναι σχεδόν αδύνατο να τα βλέπω συχνά, αλλά ακόμα και τώρα βρήκαμε μια μέση λύση και τα επισκέπτομαι ή με επισκέπτονται 2 εβδομάδες το καλοκαίρι και είναι οι πιο ευτυχισμένες μέρες μου μέσα στο έτος.

Η σχέση μου με τα παιδιά μου σήμερα, 16 χρόνια μετά το διαζύγιο μου, εξακολουθεί να είναι πολύ δυνατή, δεν τα βλέπω τόσο πολύ όσο πριν, αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή κατοικώ στις ΗΠΑ. Επίσης επειδή είναι τώρα 22, 18 και 16 και έχουν δικές τους ζωές, αλλά είμαι ακόμα εκεί για αυτούς.

Είμαι ακόμα σε τακτική επαφή μαζί τους – ευχαριστώ το Facebook – ακόμη και με τη διαφορά στις ζώνες ώρας, και τα υποστηρίζω ακόμα συναισθηματικά και οικονομικά.

Για να κάνουμε την ισχυρή σχέση πρέπει να ξεχωρίσουμε το πώς σκεφτόμαστε με τους πρώην συζύγους μας και πώς τα αντιμετωπίζουμε.
Πρέπει να επενδύσουμε στη σχέση με τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε και να το αφήσουμε μέχρι να μεγαλώσουν και να  ελπίζουμε ότι ξαφνικά τα παιδιά μας, όπως οι ενήλικες θα κοιτάξουν να αναπτύξουν σχέσεις, δεν λειτουργεί έτσι.

Το διαζύγιο δεν μας κάνει κακούς μπαμπάδες, οι πράξεις μας καθορίζουν αν θα γίνουμε καλοί μπαμπάδες ή όχι.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα

Ζώδια2 εβδομάδες ago

Πώς θεραπεύετε τον συναισθηματικό πόνο, με βάση το ζώδιο σας

Είναι δύσκολο να θεραπεύσεις τον πόνο που δεν μπορείς να δεις. Δυστυχώς, ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε όταν επιλέξατε...

Ζώδια2 μήνες ago

Ποια είναι η ρομαντική κίνηση του κάθε ζωδίου για να φλερτάρει

Όποτε προσπαθώ να είμαι ρομαντικός με κάποιον , μου φαίνεται πάντα ψεύτικο. Νομίζω ότι είναι επειδή προσπαθώ πάρα πολύ σκληρά...

Ζώδια2 μήνες ago

Ποια Ζώδια λατρεύουν να ταξιδεύουν

Το ταξίδι είναι καλό για την ψυχή. Υπάρχει κάτι για να ξεφύγουμε και να βιώσουμε κάτι νέο που μας ωφελεί...

Ζώδια2 μήνες ago

Με ποιον σύντροφο είναι το ζώδιο σας πιο συμβατό

Σαν φωτιά και πάγο. Δεν είναι αστείο πώς δεν ταυτίζουμε όλοι; Δεν εννοώ στο μεγαλοπρεπές σχήμα των πραγμάτων, αλλά περισσότερο...

Ζώδια2 μήνες ago

Αυτά τα 5 ζώδια δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε ένα μυστικό

Να είστε προσεκτικοί σε ποιον θα εμπιστευτείτε τα μυστικά σας … Κάποιος έσπασε την εμπιστοσύνη σας και είπε το μυστικό...

Ζώδια2 μήνες ago

7 ζώδια που πιθανώς δεν θα σας συγχωρήσουν

Ξέρουν πώς να κρατούν μνησικακία. Η συγχώρεση είναι ένα πολύ δύσκολο , αν όχι σχεδόν αδύνατο, πράγμα που πρέπει να...

Ζώδια2 μήνες ago

12 εκπληκτικά τατουάζ Ζωδίων που θα θελήσετε να αντιγράψετε αμέσως

Ετοιμαστείτε να εμπνευστείτε. Τα τατουάζ τείνουν να έχουν πολλά νοήματα μαζί τους, οπότε όταν βάζετε μόνιμο μελάνι στο σώμα σας,...

Ζώδια2 μήνες ago

Τα πιο επικίνδυνα ζώδια στην αστρολογία

Υπάρχουν πραγματικά κάποια ζώδια που είναι πιο επικίνδυνα από άλλα. Όταν σκέφτομαι τα πιο επικίνδυνα ζώδια, σκέφτομαι δύο κατηγορίες :...

Ζώδια2 μήνες ago

5 ζώδια που πιθανότατα να λένε «σ ‘αγαπώ» και δεν το εννοούν

Τίτλος: 5 ζώδια που πιθανότατα να λένε «σ ‘αγαπώ» και δεν το εννοούν Δεν είναι ειλικρινείς με τα συναισθήματά τους....

Ζώδια2 μήνες ago

Τα πιο αλαζονικά ζώδια με την σωστή κατάταξη

Πόσο γεμάτος από τον εαυτό σας είστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ; Αν σας ζήτησα να σκεφτείτε κάποιον που προσωποποίησε την αλαζονεία, θα μπορούσατε...

Trending

Copyright © 2019 | Official