Connect with us

Κοινωνία

Αν δεν είσαι καλός πατέρας, μην κατηγορείς το διαζύγιο

Published

on

Δεδομένου ότι έλαβα μηνύματα της ημέρας του Πατέρα από τα τρία παιδιά μου, θυμήθηκα ένας φίλος μου που μου είπε ότι δεν τα έλαβε ποτέ από τα παιδιά του λόγω του διαζυγίου του.

Έχω γνωρίσει πολλούς πατέρες που έχουν χωρίσει και υπάρχουν πολλοί που μου λένε ότι το διαζύγιο έχει καταστρέψει τη σχέση τους με τα παιδιά τους. Ότι δεν είναι πλέον κοντά ή ότι δεν βλέπουν ή μιλάνε πλέον με τα παιδιά τους .

Κατηγορούν το διαζύγιο επειδή τους έχει κάνει κακούς πατέρες και η έλλειψη σχέσης με τα παιδιά τους.

Αλλά αυτό είναι κάτι που απλώς δεν δέχομαι διότι ορίζουμε τις σχέσεις μας με τα παιδιά μας μέσα από το πώς ενεργούμε, τα αντιμετωπίζουμε και τα στηρίζουμε. Δεν είναι το διαζύγιο που μας κάνει κακούς πατέρες, είναι το πώς αντιδρούμε σε αυτό και πώς αλληλεπιδράμε με τα παιδιά μας.

Τώρα γνωρίζω και αποδέχομαι ότι σε μερικά διαζύγια οι αποξενωμένοι εταίροι μας μπορούν να γίνουν ψυχώ και είμαι επίσης αρκετά σίγουρος για μερικές γυναίκες ότι αισθάνεται ότι οι άνδρες τους γίνονται οι ίδιοι. Αλλά, εκτός αν υπάρχουν δικαστικές εντολές που εμποδίζουν την αλληλεπίδραση, έχουμε ακόμα τις ευκαιρίες να οικοδομήσουμε υγιείς σχέσεις.

Άφησα τη γυναίκα μου όταν τα παιδιά μου ήταν μόνο 9, 3 και 6 μηνών αντίστοιχα. Καθώς έφυγα για μια άλλη γυναίκα, δεν ήταν η πιο ομαλή διάσπαση και η πρώην μου ήθελε να κάνει τα πράγματα δύσκολα.

Αλλά αποφάσισα ότι την είχα αφήσει, και παρόλο που δεν την αγαπούσα πια, αγαπούσα τα παιδιά μου. Και, ενώ δεν θα έμενα πλέον μαζί τους, θα ήμουν ακόμα ο καλύτερος μπαμπάς που θα μπορούσα να είμαι.

Χρειαζόμουν ένα σχέδιο δράσης για να διασφαλίσω ότι είχα την καλύτερη δυνατή σχέση με τα παιδιά μου και ήρθα με αυτές τις πέντε απλές αρχές.

Θα τα έβλεπα όσο μπορούσα.

Υποστηρίξτε τους οικονομικά και μην παίζετε παιχνίδια με χρήματα.

Κάνε τους να αισθάνονται αγαπημένοι από μένα.

Ας δούμε ότι ενώ είχα αφήσει τη μητέρα τους, δεν είχε καμία σχέση με αυτούς.

Να είστε εκεί για εκείνους όταν σας  χρειάζονταν.

Ήταν εύκολο να κάνεις όλα αυτά; Όχι, δεν ήταν.

Μερικές φορές η πρώην μου έκανε τα πράγματα δύσκολα. Μερικές φορές η νέα μου σύντροφος έκανε τα πράγματα δύσκολα για μένα, αλλά κατέχω τη σχέση με τα παιδιά μου και ξέρω τι ήταν καλύτερο γι’ αυτά και δεν θα με εμπόδιζε κανένας.

Συνεπώς, συνέχισα να προσπαθώ να επιτύχω όλα αυτά, παρά τις δυσκολίες της ζωή μου.

Για μένα συνεχίζει να ισχύει ακόμα και τώρα μετά από 3 χρόνια, αν και δεν ζω στην ίδια χώρα με τα παιδιά μου, κάθε Σαββατοκύριακο ήμουν εκεί γι αυτά και παρ’ όλο που η δουλειά με με ανάγκασε να πάω ακόμα πιο μακρυά, κατάφερα να το βλέπω έστω μια φορά το μήνα.

Τώρα τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει αρκετά και καταλαβαίνουν ότι έκανα το καλύτερο που μπορούσα γι’ αυτά. Πλέον λόγο απόστασης και κόστους είναι σχεδόν αδύνατο να τα βλέπω συχνά, αλλά ακόμα και τώρα βρήκαμε μια μέση λύση και τα επισκέπτομαι ή με επισκέπτονται 2 εβδομάδες το καλοκαίρι και είναι οι πιο ευτυχισμένες μέρες μου μέσα στο έτος.

Η σχέση μου με τα παιδιά μου σήμερα, 16 χρόνια μετά το διαζύγιο μου, εξακολουθεί να είναι πολύ δυνατή, δεν τα βλέπω τόσο πολύ όσο πριν, αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή κατοικώ στις ΗΠΑ. Επίσης επειδή είναι τώρα 22, 18 και 16 και έχουν δικές τους ζωές, αλλά είμαι ακόμα εκεί για αυτούς.

Είμαι ακόμα σε τακτική επαφή μαζί τους – ευχαριστώ το Facebook – ακόμη και με τη διαφορά στις ζώνες ώρας, και τα υποστηρίζω ακόμα συναισθηματικά και οικονομικά.

Για να κάνουμε την ισχυρή σχέση πρέπει να ξεχωρίσουμε το πώς σκεφτόμαστε με τους πρώην συζύγους μας και πώς τα αντιμετωπίζουμε.
Πρέπει να επενδύσουμε στη σχέση με τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε και να το αφήσουμε μέχρι να μεγαλώσουν και να  ελπίζουμε ότι ξαφνικά τα παιδιά μας, όπως οι ενήλικες θα κοιτάξουν να αναπτύξουν σχέσεις, δεν λειτουργεί έτσι.

Το διαζύγιο δεν μας κάνει κακούς μπαμπάδες, οι πράξεις μας καθορίζουν αν θα γίνουμε καλοί μπαμπάδες ή όχι.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα

Ζώδια2 έτη ago

Αυτά τα 6 ζώδια δύσκολα μπορείς να τα βγάλεις από την ζωή σου

Τι γίνεται αν δεν υπάρχει τίποτα αληθινό να καταλάβουμε; Τι γίνεται αν το κείμενο που δεν απάντησε είναι ακριβώς αυτό:...

Ζώδια2 έτη ago

Αυτά τα 5 φοβούνται περισσότερο την δέσμευση!

Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι. Δεν είναι όλοι αποκομμένοι να είναι υλικό σχέσεων. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι δεν απορροφούν απλώς τις...

Ζώδια2 έτη ago

Το τέλειο δώρο γενεθλίων για τον φίλο που έχει τα πάντα, ανά ζώδιο

Μοναδικές ιδέες δώρων που θα αγαπήσουν ακόμη και οι πιο σκληροί κριτικοί. Ανανεώνεστε για πάρτι γενεθλίων και δεν έχετε ιδέα...

Χωρίς κατηγορία2 έτη ago

Ποια είναι τα “λαθάκια” που μπορεί να αποδειχτούν μοιραία σε μια σχέση σύμφνωνα με το ζώδιο σου

Ως άνθρωπος, δυσκολεύουμε – καταστρέφουμε απόλυτα καλές σχέσεις ή δοκιμάζουμε τη δύναμη των δεσμών που έχουμε σχηματίσει. Η αστρολογία μπορεί...

Ζώδια2 έτη ago

Μερικοί λόγοι για να δείτε από άλλη οπτική γωνία μια γυναίκα Σκορπιό

Οι γυναίκες του Σκορπιού συχνά παίρνουν ένα κακό αντιπρόσωπο για το ότι είναι ένα εκδικητικό ζώδιο. Οι άνθρωποι λένε ότι...

Ζώδια2 έτη ago

Τα παρακάτω ζώδια αν τα πληγώσετε δεν υπάρχει γυρισμός, τα χάσατε

Η συγχώρεση είναι ένα πολύ δύσκολο , αν όχι σχεδόν αδύνατο, πράγμα που πρέπει να αξιοποιηθεί. Χρειάζεται ένα επίπεδο δύναμης...

Ζώδια2 έτη ago

Δεν πρέπει να εμπιστευτείτε ποτέ κανένα μυστικό σας σε αυτά τα 6 ζώδια

Αυτά τα σημάδια δεν σέβονται την προσωπική σας ζωή. Δεν χρειάζεται να δημοσιοποιούνται όλα στη ζωή σας. το ωροσκόπιο σας...

Ζώδια2 έτη ago

Πως αντιδρά το σώμα σας όταν είστε υπερβολικά αγχωμένος, ανάλογα με το ζώδιο σας

Τι σας αγχώνει περισσότερο; Το άγχος συμβαίνει σε κάθε άτομο στον πλανήτη και αυτό που θεωρείτε αγχωτικό περιλαμβάνει μοναδικά χαρακτηριστικά...

Ζώδια2 έτη ago

Ποια είναι τα πιο πιστά και αφοσιωμένα ζώδια του ζωδιακού κύκλου;

Πολύ συχνά εστιάζουμε στους απατεώνες. Ψάχνουμε για ενδείξεις ότι είναι άπιστοι, ακόμη και ελέγχοντας το ωροσκόπιο τους για απαντήσεις. Αλλά...

Χωρίς κατηγορία2 έτη ago

Ποια ζώδια είναι και είναι οι καλύτεροι φίλοι για μια ζωή

Η φιλία είναι μία από τις πιο βασικές ανθρώπινες αξίες και οι φίλοι είναι ένας πολύτιμος θησαυρός για τον καθένα...

Trending

Copyright © 2019 | Official