Connect with us

Κοινωνία

Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ξεπεράσουν το διαζύγιο

Published

on

Μετά το διαζύγιό μου, το μεγαλύτερο πράγμα που ανησυχούσα ήταν να μπορώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου μετά από ένα τόσο τραυματικό γεγονός στη ζωή τους.

Πώς θα μπορούσα ενδεχομένως να τους προσφέρω μια θετική και υγιή ατμόσφαιρα όταν έχω περάσει από κάτι που δεν έχω δει ποτέ να έρχεται και ποτέ δεν είχα σκοπό να συμβεί;

Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω άλλες μητέρες να καταλάβουν ότι το παιδί σας μπορεί να ευδοκιμήσει ακόμα και μετά το διαζύγιο.

Ήμουν εκεί για τα παιδιά μου και τα έκανα προτεραιότητα μου προφανώς. Δεν ήμουν η μόνη, του οποίου ο κόσμος γύρισε ανάποδα με το διαζύγιό μου, ο κόσμος τους άλλαξε δραστικά. Έλαβα αυτό υπόψη και σιγουρεύτηκα ότι ήξεραν ότι ήταν το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Τους έβαλα πρώτα !

Έδωσα στα παιδιά μου χρόνο να θεραπευτούν και να διεκπεραιώσουν το διαζύγιο.

Είναι σημαντικό να κατανοούν ότι μπορούν να εκφράσουν αρνητικά συναισθήματα και ερωτήσεις σας χωρίς να αισθάνονται λογοκριμένα ανεξάρτητα από το πόσο καιρό χρειάζεται.

Σεβάστηκα τον πατέρα των παιδιών μου. Αν και το διαζύγιο οφείλεται σε ανεπίλυτα ζητήματα μέσα στη σχέση, δεν μιλάμε αρνητικά για τον πρώην σύζυγό μου. Η προσκόλληση σε αυτή την αρχή είναι ζωτικής σημασίας επειδή το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να αισθάνετε το παιδί σας σαν να έχει κολλήσει στη μέση της αναγκαστικής επιλογής πλευρών.

Έχω βεβαιωθεί ότι είχαν τακτική ρουτίνα και χρονοδιάγραμμα.

Η συνεργασία με τον πρώην σύζυγό μου όσον αφορά τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού χρονοδιαγράμματος για τα παιδιά μας είναι αυτό που κρατά τα παιδιά μου ευτυχισμένα. Τα παιδιά μας καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε πλέον μαζί αλλά εξακολουθούμε να απολαμβάνουμε να βλέπουμε να συναντηθούμε προς όφελός τους.

Μια ισχυρή σχέση αλληλεπίδρασης μπορεί να απομακρύνει το στρες από τους ώμους του παιδιού σας όταν πρόκειται να περάσετε χρόνο μαζί σας ή το σύζυγό σας. Η επιτυχημένη αλληλεξάρτηση μας επιτρέπει επίσης να αλλάζουμε τα χρονοδιαγράμματα και να είμαστε ευέλικτοι χωρίς περιττή ένταση και επιχειρήματα.

Τους διαβεβαίωσα ότι το διαζύγιο δεν ήταν δικό τους λάθος.

Ένα άλλο σκληρό πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν να τους βοηθήσω να καταλάβουν το διαζύγιό μου δεν ήταν δικό τους λάθος. Παραμελήθηκα να το κάνω αυτό νωρίς και ήρθαν σε μένα και ρώτησαν αν ήταν δικό τους το σφάλμα ότι ο μπαμπάς και εγώ δεν μπορούσαμε να ζήσουμε μαζί πια.

Έσπασε την καρδιά μου ότι για τόσο πολύ καιρό, άγνωστο σε μένα, περπατούσαν γύρω από το να σκέφτονται ότι το διαζύγιο ήταν δικό τους λάθος. Σας παροτρύνω λοιπόν να αφιερώσετε το χρόνο και να ενημερώσετε τα παιδιά σας ότι ανεξάρτητα από την κατάσταση που επικρατεί εκεί δεν υπάρχει τίποτα που έκαναν  για να προκαλέσει τη διάσπαση.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μην εισαγάγετε νέους, εταίρους , στα παιδιά σας, μέχρι η σχέση να έχει γίνει σοβαρή και να είναι σοβαρή για κάποιο χρονικό διάστημα.

Και τέλος, σεβόμαστε τα όρια των παιδιών.

Όσο δεν είναι κάτι που μπορεί να είναι επιβλαβές για αυτούς, είναι σημαντικό να μην υπερβείτε ή να παραβιάσετε το απόρρητο τους. Αυτό μπορεί να τους αναγκάσει να χάσουν την εμπιστοσύνη όχι μόνο σε σας, αλλά και στη γραμμή επικοινωνίας σας.

Είναι πολύ δύσκολο να βελτιωθεί η εμπιστοσύνη των παιδιών μετά όχι μόνο στους γονείς αλλά και σε ανθρώπους που θα γνωρίσουν στο μέλλον. Ελπίζω ότι η ανάγνωση της ιστορίας μου θα σας βοηθήσει να περάσετε το ταξίδι σας πιο εύκολα από ό, τι εγώ.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα

Ζώδια6 ημέρες ago

Πώς θεραπεύετε τον συναισθηματικό πόνο, με βάση το ζώδιο σας

Είναι δύσκολο να θεραπεύσεις τον πόνο που δεν μπορείς να δεις. Δυστυχώς, ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε όταν επιλέξατε...

Ζώδια1 μήνα ago

Ποια είναι η ρομαντική κίνηση του κάθε ζωδίου για να φλερτάρει

Όποτε προσπαθώ να είμαι ρομαντικός με κάποιον , μου φαίνεται πάντα ψεύτικο. Νομίζω ότι είναι επειδή προσπαθώ πάρα πολύ σκληρά...

Ζώδια1 μήνα ago

Ποια Ζώδια λατρεύουν να ταξιδεύουν

Το ταξίδι είναι καλό για την ψυχή. Υπάρχει κάτι για να ξεφύγουμε και να βιώσουμε κάτι νέο που μας ωφελεί...

Ζώδια1 μήνα ago

Με ποιον σύντροφο είναι το ζώδιο σας πιο συμβατό

Σαν φωτιά και πάγο. Δεν είναι αστείο πώς δεν ταυτίζουμε όλοι; Δεν εννοώ στο μεγαλοπρεπές σχήμα των πραγμάτων, αλλά περισσότερο...

Ζώδια1 μήνα ago

Αυτά τα 5 ζώδια δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε ένα μυστικό

Να είστε προσεκτικοί σε ποιον θα εμπιστευτείτε τα μυστικά σας … Κάποιος έσπασε την εμπιστοσύνη σας και είπε το μυστικό...

Ζώδια1 μήνα ago

7 ζώδια που πιθανώς δεν θα σας συγχωρήσουν

Ξέρουν πώς να κρατούν μνησικακία. Η συγχώρεση είναι ένα πολύ δύσκολο , αν όχι σχεδόν αδύνατο, πράγμα που πρέπει να...

Ζώδια1 μήνα ago

12 εκπληκτικά τατουάζ Ζωδίων που θα θελήσετε να αντιγράψετε αμέσως

Ετοιμαστείτε να εμπνευστείτε. Τα τατουάζ τείνουν να έχουν πολλά νοήματα μαζί τους, οπότε όταν βάζετε μόνιμο μελάνι στο σώμα σας,...

Ζώδια1 μήνα ago

Τα πιο επικίνδυνα ζώδια στην αστρολογία

Υπάρχουν πραγματικά κάποια ζώδια που είναι πιο επικίνδυνα από άλλα. Όταν σκέφτομαι τα πιο επικίνδυνα ζώδια, σκέφτομαι δύο κατηγορίες :...

Ζώδια1 μήνα ago

5 ζώδια που πιθανότατα να λένε «σ ‘αγαπώ» και δεν το εννοούν

Τίτλος: 5 ζώδια που πιθανότατα να λένε «σ ‘αγαπώ» και δεν το εννοούν Δεν είναι ειλικρινείς με τα συναισθήματά τους....

Ζώδια1 μήνα ago

Τα πιο αλαζονικά ζώδια με την σωστή κατάταξη

Πόσο γεμάτος από τον εαυτό σας είστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ; Αν σας ζήτησα να σκεφτείτε κάποιον που προσωποποίησε την αλαζονεία, θα μπορούσατε...

Trending

Copyright © 2019 | Official