Connect with us

Κοινωνία

Το διαζύγιο είναι αρκετά δύσκολο χωρίς να είσαι οικονομικά υγιής

Published

on

Αυτό πιθανότατα δεν είναι πάντα αλήθεια, αλλά το διαζύγιο μπορεί να είναι δαπανηρό.

Υπάρχουν αμοιβές δικηγόρου, έξοδα δικαστηρίου, υποστήριξη παιδιών, διατροφή και οποιεσδήποτε πρόσθετες δαπάνες. Ως επί το πλείστον, αυτά είναι όλα προφανή, αναμενόμενα μέρη της διαδικασίας. Είναι πιθανό να προβλέψετε αυτές τις δαπάνες και πολλά άλλα. Ακόμα, υπάρχουν αρκετά λιγότερο εμφανή κόστη για το διαζύγιο, πράγματα που φαινομενικά μπορούν να βγουν από το πουθενά.

Ο τερματισμός του γάμου σας μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο οικονομικό σας μέλλον και η μακροπρόθεσμη οικονομική σας ευημερία μπορεί να κρέμεται στην ανισορροπία. Εδώ είναι μερικές παγίδες που πρέπει να προσέξετε και μερικούς τρόπους για να διαφυλάξετε τα συμφέροντά σας.

Αλλαγές φόρου

Όχι μόνο η κατάσταση κατάθεσης θα αλλάξει δραστικά μετά από διαζύγιο – δεν είστε πλέον παντρεμένος, τελικά, δεν μπορείτε πλέον να κάνετε αρχειοθέτηση ως ζευγάρι – αλλά υπάρχουν και άλλοι φορολογικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Η κατανομή των περιουσιακών στοιχείων μπορεί να έχει σημαντικό και απροσδόκητο αντίκτυπο σε αυτόν τον τομέα.

Οι φόροι κεφαλαιουχικών κερδών μπορούν να τεθούν σε ισχύ μετά την τακτοποίηση του διαζυγίου σας και μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε από συναλλαγές σε ακίνητα μέχρι επενδύσεις και πέραν αυτών. Ταυτόχρονα, δεν δημιουργούνται σε όλους το ίδιο περιουσιακό στοιχείο, και διάφορα περιουσιακά στοιχεία μπορούν να αντιμετωπίζονται διαφορετικά.

Πιστωτικές εκπλήξεις

Ένα άλλο βασίλειο που συχνά πετάει κάτω από το ραντάρ στο διαζύγιο είναι πώς μπορεί να επηρεάσει την πίστωση σας. Μόλις διαλυθεί ο γάμος σας, τα οικονομικά σας και του πρώην σας παύουν να έχουν επίδραση στα δικά σας οικονομικά. Και τα δύο μέρη θα υποβάλουν αίτηση για πιστωτικές κάρτες, δάνεια και τα παρόμοια ως ιδιώτες και θα είστε ο ίδιος, ο οικονομικός σας φορέας.

Εάν έχετε μια υποθήκη, ένα δάνειο αυτοκινήτου, ή έχετε συγκεντρώσει οποιοδήποτε κοινό χρέος κατά τη διάρκεια του γάμου σας, είστε ακόμα στο γάντζο με αυτό. Στην ιδανική περίπτωση, αυτές οι ανησυχίες θα αντιμετωπιστούν στο διαζύγιό σας. Το δικαστήριο μπορεί να διατάξει έναν από σας να πληρώσει ένα κοινό χρέος, και σε έναν τέλειο κόσμο, αυτό ακριβώς θα συμβεί. Αλλά όπως ίσως γνωρίζετε καλά, δεν ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο.

Αλλαγές στην κατάσταση διαβίωσης

Αυτό μοιάζει πιθανότατα προφανές, αλλά μπορεί να εκπλαγείτε πόσο συχνά οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να λογοδοτήσουν για το κόστος της εύρεσης ενός νέου χώρου για ύπνο.

Κενά στην Ασφάλιση Υγείας

Η ασφάλιση υγείας δεν είναι μόνο σημαντική, γνωρίζετε, για τη συνεχιζόμενη υγεία και ευεξία σας εν όψει ασθένειας και τραυματισμού, αλλά καθώς είναι πλέον υποχρεωτική, μπορείτε να υποβάλετε σημαντικές φορολογικές κυρώσεις εάν αποκαλυφθείτε. Αν είχατε προηγουμένως θωρακιστεί σύμφωνα με το σχέδιο της συζύγου σας, μετά το διαζύγιο ενδέχεται να είστε ανοικτοί σε πρόστιμα ή πρέπει να πληρώσετε από την τσέπη για οποιαδήποτε ιατρική περίθαλψη.

Πριν υπογράψετε όλα τα έγγραφα, κάντε ένα βήμα πίσω, κοιτάξτε τα πάντα και καθορίστε πόσ αξίζει το καθένα αυτά για εσάς και πού είστε πρόθυμοι να συμβιβαστείτε.

Τα κοινά περιουσιακά στοιχεία χωρίζονται μεταξύ των δύο συζύγων, αλλά το δικαστήριο μπορεί να διαθέσει μόνο όσα γνωρίζουν. Ας ελπίσουμε ότι και τα δύο μέρη είναι έντιμα και αξιόπιστα αρκετά ώστε να είναι ανοιχτά όταν πρόκειται να δηλώσουν περιουσία , αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Θυμηθείτε αυτό που είπαμε νωρίτερα ότι πρόκειται για ένα ατελές κόσμο.

Βεβαιωθείτε ότι τα οικονομικά σας αρχεία είναι ενημερωμένα και οργανωμένα. Γνωρίζετε τι έχετε, τι έχει ο σύζυγός σας, που οφείλετε χρήματα και συγκεντρώστε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Όχι μόνο θα εξομαλύνει την πλευρά σας , αλλά θα διευκολύνει επίσης την ανίχνευση παρατυπιών από το σύζυγό σας.

Αυτές είναι μερικές μόνο πιθανές παγίδες που μπορούν να καταπιούν τα οικονομικά σας και να βλάψουν σοβαρά την οικονομική σας κατάσταση καθώς προχωράτε με τη ζωή σας.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα

Ζώδια2 εβδομάδες ago

Πώς θεραπεύετε τον συναισθηματικό πόνο, με βάση το ζώδιο σας

Είναι δύσκολο να θεραπεύσεις τον πόνο που δεν μπορείς να δεις. Δυστυχώς, ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε όταν επιλέξατε...

Ζώδια2 μήνες ago

Ποια είναι η ρομαντική κίνηση του κάθε ζωδίου για να φλερτάρει

Όποτε προσπαθώ να είμαι ρομαντικός με κάποιον , μου φαίνεται πάντα ψεύτικο. Νομίζω ότι είναι επειδή προσπαθώ πάρα πολύ σκληρά...

Ζώδια2 μήνες ago

Ποια Ζώδια λατρεύουν να ταξιδεύουν

Το ταξίδι είναι καλό για την ψυχή. Υπάρχει κάτι για να ξεφύγουμε και να βιώσουμε κάτι νέο που μας ωφελεί...

Ζώδια2 μήνες ago

Με ποιον σύντροφο είναι το ζώδιο σας πιο συμβατό

Σαν φωτιά και πάγο. Δεν είναι αστείο πώς δεν ταυτίζουμε όλοι; Δεν εννοώ στο μεγαλοπρεπές σχήμα των πραγμάτων, αλλά περισσότερο...

Ζώδια2 μήνες ago

Αυτά τα 5 ζώδια δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε ένα μυστικό

Να είστε προσεκτικοί σε ποιον θα εμπιστευτείτε τα μυστικά σας … Κάποιος έσπασε την εμπιστοσύνη σας και είπε το μυστικό...

Ζώδια2 μήνες ago

7 ζώδια που πιθανώς δεν θα σας συγχωρήσουν

Ξέρουν πώς να κρατούν μνησικακία. Η συγχώρεση είναι ένα πολύ δύσκολο , αν όχι σχεδόν αδύνατο, πράγμα που πρέπει να...

Ζώδια2 μήνες ago

12 εκπληκτικά τατουάζ Ζωδίων που θα θελήσετε να αντιγράψετε αμέσως

Ετοιμαστείτε να εμπνευστείτε. Τα τατουάζ τείνουν να έχουν πολλά νοήματα μαζί τους, οπότε όταν βάζετε μόνιμο μελάνι στο σώμα σας,...

Ζώδια2 μήνες ago

Τα πιο επικίνδυνα ζώδια στην αστρολογία

Υπάρχουν πραγματικά κάποια ζώδια που είναι πιο επικίνδυνα από άλλα. Όταν σκέφτομαι τα πιο επικίνδυνα ζώδια, σκέφτομαι δύο κατηγορίες :...

Ζώδια2 μήνες ago

5 ζώδια που πιθανότατα να λένε «σ ‘αγαπώ» και δεν το εννοούν

Τίτλος: 5 ζώδια που πιθανότατα να λένε «σ ‘αγαπώ» και δεν το εννοούν Δεν είναι ειλικρινείς με τα συναισθήματά τους....

Ζώδια2 μήνες ago

Τα πιο αλαζονικά ζώδια με την σωστή κατάταξη

Πόσο γεμάτος από τον εαυτό σας είστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ; Αν σας ζήτησα να σκεφτείτε κάποιον που προσωποποίησε την αλαζονεία, θα μπορούσατε...

Trending

Copyright © 2019 | Official