Connect with us

Plus

Η στιγμή που έπρεπε να αλλάξω, ήμουν ένας θυμωμένος γονέας

Published

on

Θυμάμαι τη στιγμή που συνέβη. Ένιωσα σαν ένα χαστούκι στο πρόσωπο.

Έχασα τον εαυτό μου. Είμαι ένας θυμωμένος μπαμπάς , σκέφτηκα. Κάτι που δεν ήθελα ποτέ να είμαι, και έπρεπε να το διορθώσω γρήγορα.

Αυτό ήταν πριν από πέντε χρόνια. Από τότε δουλεύω πολύ σκληρά για να γίνω υπομονετικός και να καταλάβω τι σημαίνει να είσαι καλός μπαμπάς. Ήταν ένα ταξίδι μάθησης, αυτο-πειραματισμού, δοκιμής, αποτυχίας και ανασκόπησης αργά τη νύχτα σε ένα ήσυχο σπίτι με μια οικογένεια.

Έχω μάθει για την ανάπτυξη των παιδιών, τι συμβαίνει στα μυαλά μας και τα σώματά μας όταν θυμώνουμε, πώς να δημιουργήσουμε το χώρο ανάμεσα στις συναισθηματικές αντιδράσεις και τις πράξεις πραγματικού κόσμου.

Θα μπορούσα και πιθανόν να γράψω ένα βιβλίο για αυτό. Έχω γράψει ένα blog, αλλά για τώρα, σε μερικές εκατοντάδες λέξεις, εδώ είναι μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχω μάθει.

Τα παιδιά σας δεν σας διαλύουν σκόπιμα.Όταν θυμόμαστε, συμβαίνουν δύο πράγματα. Εστιάζουμε στον εαυτό μας και στη στιγμή – πώς μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε, πόσο προσπαθούμε.

Η σκανδάλη για τη δράση τους είναι είτε:

Κάτι φυσικό . Είναι κουρασμένοι, πεινασμένοι, διψασμένοι ή χρειάζονται ένα μπάνιο.

Κάτι συναισθηματικό . Προβλήματα φιλίας, ή δεν παίρνουν αρκετή προσοχή επειδή ένας αδελφός, μια εργασία ή κάτι άλλο, παίρνει περισσότερο προσοχή από αυτούς. Θυμηθείτε, είστε ένας από τους λίγους ανθρώπους που αγαπούν και εξαρτώνται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο.

Κάτι εξελικτικό . Αυξάνουν, η δουλειά τους είναι να μάθουν για τον κόσμο. Ο μόνος τρόπος να το κάνετε σωστά είναι να δοκιμάσετε νέα πράγματα και να δείτε τι συμβαίνει. Ενώ η ακούσια συνέπεια της δράσης τους μπορεί να είναι η θυμωμένη αντίδρασή σας, δεν ήταν το κίνητρο.

Όταν θυμώνεις, είναι επώδυνο γι ‘αυτούς.

Συχνά, όταν θυμώνουμε, διαχωρίζουμε τους εαυτούς μας από τους ανθρώπους γύρω μας. “Απλά δώσε μου λίγο χώρο”, ή “Δεν μπορώ να ασχοληθώ με σας τώρα”. Χρειαζόμαστε αυτόν τον χώρο για να επανέλθουμε στον έλεγχο, αλλά πρέπει να το δημιουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά μας να ξέρουν ότι θα επιστρέψουμε σε αυτά .

Τα παιδιά μας αγαπούν. Θέλουν να μας κάνουν ευτυχείς. Θέλουν την προσοχή και την αγάπη μας.

Χρειάζεται κάποια ωριμότητα να σκεφτείς την κατάσταση, να συνειδητοποιήσεις τι συνέβη, να παραδεχτείς το ρόλο σου σε αυτό και να πεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να το κάνεις καλύτερα την επόμενη φορά. Είναι πολύ πιο εύκολο να δεχθείς την ιστορία ότι είσαι άτακτος άνθρωπος.

Όταν έμαθα αυτό ήταν ο αντίκτυπος της οργής μου, ένιωσα ντροπή, αλλά χρησιμοποίησα αυτό το συναίσθημα για να με βοηθήσω να αλλάξω.

Ακόμα θυμάμαι μερικές στιγμές που αισθανόμουν θυμωμένος και τους έλεγα θα μιλήσουμε αργότερα γι αυτό να ηρεμήσω πρώτα και έρχονται και μου ζητούσαν συγγνώμη, πόσο λάθος ήταν.

Όταν θέτουμε τις προσδοκίες μας πιο μπροστά από το τι μπορούν να αναπτύξουν τα παιδιά μας, δημιουργούμε ένα χάσμα που γεμίζει με την ανυπομονησία, την απογοήτευση, το θυμό, την ευθύνη και την ντροπή τους, επειδή δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας.

Η ανυπομονησία και ο θυμός σας είναι ευθύνη σας.Όταν το αποδεχτείτε και αρχίσετε να το διορθώσετε, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο. Δεν είναι περίπλοκο, δεν είναι τόσο δύσκολο. Όταν το κάνετε, δεν είναι μόνο η σχέση σας με τα παιδιά σας που βελτιώνεται. Αυτός ο αυτοέλεγχος, η ικανότητά σας να σκέφτεστε καθαρά και σε σχέση με τον εαυτό σας, βελτιώνεται επίσης.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα

Ζώδια1 ημέρα ago

Τα πιο αλαζονικά ζώδια με την σωστή κατάταξη

Πόσο γεμάτος από τον εαυτό σας είστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ; Αν σας ζήτησα να σκεφτείτε κάποιον που προσωποποίησε την αλαζονεία, θα μπορούσατε...

Ζώδια1 ημέρα ago

4 κρυμμένες ενδείξεις που αποκαλύπτουν πόσο αληθινό είναι κάθε ζώδιο

Μπορείτε να πείτε εάν κάποιος είναι αληθινός ή όχι; Το διάγραμμα αστρολογίας τους μπορεί. Δεν σας αρέσει το ψέμα; Ξέρετε...

Ζώδια1 ημέρα ago

5 ζώδια που είναι λιγότερο πιθανό να παντρευτούν

Μην περιμένετε να δεσμευτούν σύντομα … Αν και για πολλούς ο απώτερος στόχος είναι να ερωτευτείς, να ηρεμήσεις, να δέσεις...

Ζώδια1 ημέρα ago

7 τρόποι για να αγαπήσετε πραγματικά μια γυναίκα του Σκορπιού

Είναι σeξι και μυστηριώδης, αλλά μην μπερδεύεσαι με την καρδιά της. Οι γυναίκες του Σκορπιού συχνά παίρνουν ένα κακό αντιπρόσωπο...

Ζώδια4 ημέρες ago

Πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος σας, σύμφωνα με το ζώδιο σας

Νιώθεις ότι όλα καταρρέουν; Το άγχος έρχεται με πάρα πολλά πράγματα στη ζωή. Από τη δουλειά σας τους φίλους ακόμα...

Ζώδια4 ημέρες ago

Πώς ενεργείτε όταν αισθάνεστε κατάθλιψη, σύμφωνα με το ζώδιο σας

Μάθετε τα συμπτώματα. Η κατάθλιψη μπορεί να σας πάρει πολύ. Ένα λεπτό είσαι έτοιμος, είσαι χαρούμενος, έχεις τόσα κίνητρα για...

Ζώδια1 εβδομάδα ago

Με ποια ζώδια ταιριάζεις πιο πολύ σύμφωνα με την αστρολογία

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει σκεφτεί, να μην έχει ρωτήσει ή να μην έχει αναζητήσει πληροφορίες με ποια...

Ζώδια1 εβδομάδα ago

Ζώδια που πιθανότατα να λένε «σ ‘αγαπώ» και δεν το εννοούν

Πώς αντιλαμβάνεται την αγάπη κάθε ζώδιο και κατά πόσο εννοεί στα αλήθεια αυτά που λέει ότι αισθάνεται στον/στην σύντροφό του...

Ζώδια1 εβδομάδα ago

Ποια ζώδια είναι τα πιο επικίνδυνα;

Δύσκολα παιδικά χρόνια; Κακές επιρροές; Θέση πλανητών; Ίσως και τα 3. Σύμφωνα με FBI ορισμένα ζώδια είναι πιο σκοτεινά και...

Ζώδια1 εβδομάδα ago

Ποια άνθρωποι είναι λάτρεις των ταξιδιών σύμφωνα με το ζώδιο τους

Αυτοί οι 3 δεν κάθονται εύκολα στο σπίτι και θα σκάσουν αν δε γυρίσουν όλο τον κόσμο. Τοξότης Σπίτι είναι...

Trending

Copyright © 2019 | Official