Connect with us

Ζώδια

Οι βαθιές, σκοτεινές εμμονές κάθε ζωδίου

Published

on

Αχ, οι βαθιές, σκοτεινές εμμονές που έχουμε όλοι και δεν μπορούμε να παραδεχτούμε.

Το ωροσκόπιο μας μάλλον δεν μπορεί να τα καταλάβει. Λοιπόν, τελικά, είναι εμμονές και αν είναι τόσο βαθιά και σκοτεινά όσο νομίζω ότι είναι, τότε κόλαση όχι, δεν πρόκειται να πεις στον κόσμο γι ‘αυτούς, έτσι; Γι ‘αυτό είναι βαθιά και σκοτεινά γιατί είναι λίγο … ταμπού.

Παρευρέθηκα κάποτε σε μια συνάντηση όπου οι άνθρωποι «μοιράζονταν» τα πιο σκοτεινά τους μυστικά. “Ω, μέχρι το δρομάκι μου”, σκέφτηκα καθώς άκουγα τις μοναδικές ιστορίες των συνανθρώπων μου. Αποτελούμε ένα ενδιαφέρον είδος, έτσι δεν είναι;

Εδώ είναι το μεγάλο μέρος: ο ζωδιακός κύκλος λέει πολύ για τους ανθρώπους του και τις βαθύτερες, πιο σκοτεινές εμμονές τους.

Κριός

Η εμμονή στη δική σας περίπτωση είναι μία κατάσταση ως απόρροια του ισχυρού σας εγώ. Θέλετε να γίνεται αυτό που έχετε ανάγκη τη δεδομένη στιγμή, και με τον τρόπο που εσείς ορίζετε, μην αφήνοντας περιθώρια στον άλλον να αποφασίσει έστω και για τον εαυτό του. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο τρόπος που πολλές φορές διεκδικείτε έχει να κάνει με αυτό το παιδιάστικο και παρορμητικό του χαρακτήρα σας. Δεν είναι τόσο η βαθύτερη ανάγκη, τα βαθύτερα «θέλω» που σας βάζουν στην κατάσταση της εμμονής, όσο το πείσμα και η επιμονή σας, μέχρι να γίνει αυτό που θέλετε. Και βέβαια το αίσθημα της κτητικότητας που σας διακατέχει, και σας κάνει να φτάνετε στα άκρα στην περίπτωση που το αντικείμενο του πόθου σας δεν ανταποκρίνεται με τον τρόπο που έχετε ανάγκη.

Ταύρος

Η εμμονή για σας είναι μία κατάσταση όχι και τόσο γνώριμη, ίσως γιατί διαθέτετε έναν μοναδικό τρόπο να καμουφλάρετε την ίδια σας την επιθυμία. Όσο και αν επιθυμείτε ένα πρόσωπο, θα προσπαθήσετε να βγάλετε προς τα έξω το λιγότερο που μπορείτε. Ακόμα όμως και σε φάση όπου η ερωτική επιθυμία σας βάλει στη διαδικασία να διεκδικήσετε, παραμερίζοντας το «εγώ» σας, εύκολα μπορεί να μεταπηδήσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη μία και σε άλλες τέτοιες καταστάσεις. Φοβάστε τις παγίδες, γι’ αυτό και τη στιγμή που αισθάνεστε ότι ήρθε η ώρα να πέσετε, τις περισσότερες φορές, εφευρίσκετε ένα πολύ ωραίο τέχνασμα και κάνετε πίσω. Και ίσως η καλύτερη διέξοδος της εμμονής για σας είναι μία επιθυμία ακόμα πιο δυνατή, για να έρθει να καλύψει την προηγούμενη.

Δίδυμοι

Μέσα από την πεποίθηση που σας διακατέχει ότι γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, πολλές φορές, πέφτετε σε καταστάσεις εμμονής, ακόμα και για θέματα που δεν άπτονται της δικαιοδοσίας σας. Πόσο μάλλον στον έρωτα, αφού από την πρώτη στιγμή θα οικειοποιηθείτε το αντικείμενο του έρωτά σας, και πραγματικά θα σας είναι αδιανόητο, όταν δεν ανταποκρίνεται στην οποιαδήποτε επιθυμία σας ή ακόμα και στην περίπτωση που εκφράσει την ανάγκη να τελειώσει η σχέση. Αυτή είναι μία κατάσταση την οποία θα δυσκολευτείτε να διαχειριστείτε. Μπορεί να κάνετε τα πάντα, να εφεύρετε τρόπους απίστευτους, μόνο και μόνο για να μπορέσετε να ξαναφέρετε τα πράγματα εκεί που ήταν πριν ή εκεί που νομίζατε ότι ήταν. Παρότι αέρινοι, δεν μπορείτε εύκολα να ξεφύγετε από τις περιπέτειες που θα σας βάλει ο έρωτας. Και όντας ανυπάκουοι, μπορεί ακόμα και να χρησιμοποιήσετε παράδοξους τρόπους, προκειμένου να επιβάλλετε την επιθυμία σας.

Καρκίνος

Ζώντας και αναπνέοντας, κυρίως μέσα από το συναισθηματικό σας κόσμο, σίγουρα θα βιώσετε εμπειρίες στον έρωτα, όπου σε κάποιες φάσεις θα βρεθείτε μεταξύ ερωτικής φθοράς και αφθαρσίας. Μπορεί ακόμα και να φτάσετε στο σημείο να γίνετε εχθροί του εαυτού σας, όταν το αντικείμενο του πόθου σας δεν ανταποκρίνεται με τον τρόπο που έχετε ανάγκη. Εύκολα βουλιάζετε σε ζοφερές σκέψεις, και πάρα πολύ δύσκολα παραιτείστε από την επιθυμία. Εφευρίσκετε απίστευτα σενάρια, προκειμένου να έρθετε σε επαφή μαζί του, στην περίπτωση που βιώνετε χωρισμό, όχι όμως με δική σας πρωτοβουλία. Οικειοποιείστε τόσο πολύ το πρόσωπο πάνω στο οποίο επενδύσατε ερωτικά και συναισθηματικά, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε την έλλειψη της οποιαδήποτε προοπτικής, στην περίπτωση που θα βιώσετε την εγκατάλειψη. Θα χρειαστείτε χρόνο για να απελευθερωθείτε από την εμμονή, στο τέλος όμως βγαίνετε αναγεννημένοι και σίγουρα πιο δυνατοί.

Λέων

Η υπερηφάνεια σας δεν σας επιτρέπει να πέφτετε σε τέτοιες καταστάσεις, εξωτερικά τουλάχιστον. Κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας για κάποιο πρόσωπο. Μπορεί μέσα σας να υποφέρετε, δεν θα επιτρέψετε όμως στον εαυτό σας να λυγίσει μέσα από συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στον υπερήφανο αλλά και ναρκισσιστικό χαρακτήρα σας. Το καλό στην περίπτωσή σας είναι πως έχετε τρόπους να μετουσιώνετε τα όποια ψυχοφθόρα συναισθήματα μέσα από δημιουργικές διαδικασίες ή ακόμα σκεπτόμενοι τρόπους τέτοιους, ώστε να μπορέσετε να επιβεβαιωθείτε, υπερβαίνοντας ακόμα και τον εαυτό σας. Το ποσοστό του έρωτά σας συνήθως κυμαίνεται ανάλογα με αυτό που εισπράττετε. Αυτό λειτουργεί σαν μία δικλείδα ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να προφυλάσσετε τον εαυτό σας.

Παρθένος

Τα πάντα για σας περνούν μέσα από τη λογική. Ο τρόπος που κοντρολάρετε τα συναισθήματά σας είναι μοναδικός. Ακόμα και σε περιπτώσεις που βρίσκεστε έντονα κάτω από την επήρεια του έρωτα, εύκολα θα αντιδράσετε απέναντι στο όποια ισχυρά ερεθίσματα, τα οποία μέσα σας μοιάζουν με παγίδες που θέλουν να σας κάνουν να χάσετε τον έλεγχο. Τα πάντα για τον έλεγχο. Η εμμονή, όμως, στη δική σας περίπτωση δουλεύει τόσο βαθιά, γι’ αυτό και ανήκετε στην κατηγορία εκείνη όπου εύκολα θα μπορούσατε να πέσετε στην εξάρτηση, συνήθως του ποτού, προκειμένου να μην έρθετε αντιμέτωποι με την πραγματικότητά σας. Συνήθως, όμως, υπερισχύει ο νους. Το συναίσθημα θα μπει σε δεύτερη μοίρα ή ακόμα και θα εξαφανιστεί από το χάρτη σας, προκειμένου να μην εκτροχιαστείτε από τις ράγες σας.

Ζυγός

Για σας δεν υπάρχει εμμονή, υπάρχει μόνο σκοπός. Και ειδικά στην περίπτωσή σας, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Δεν αφήνεστε στο να πέσετε σε ψυχοφθόρες συναισθηματικές καταστάσεις. Όταν θέλετε κάτι πολύ, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε μία στρατηγική, τέτοια, ώστε να μπορέσετε να βρεθείτε εκεί που θέλετε και δίπλα σε αυτόν-ην που θέλετε. Ο νους είναι αυτός που κυριαρχεί σε εσάς και όχι το συναίσθημα. Με αποτέλεσμα να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να περνάτε τα θέλω σας από το πρίσμα της λογικής, πάνω στη βάση πάντα των θέλω και των αναγκών σας. Υπομονή και επιμονή, είναι τα στοιχεία που υπερισχύουν στο χαρακτήρα σας, ακόμα και αν αυτά για τα οποία υπομένετε και επιμένετε είναι έξω από τις συναισθηματικές σας ανάγκες.

Σκορπιός

Εάν θα έπρεπε δίπλα από τη λέξη εμμονή να βάλουμε μία άλλη συνώνυμη, σίγουρα θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε τη λέξη «Σκορπιός», και εννοείται το ζώδιο. Η επιθυμία για έναν Σκορπιό μπορεί μέσα του να πάρει διαστάσεις θρίλερ, ακόμα και αν οι λόγοι για κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο σημαντικοί. Από τη στιγμή που μέσα του θα φυτρώσει ο σπόρος της επιθυμίας, η σκέψη και το συναίσθημα γίνονται ένα, και πολλές φορές φάντασμα που τον καταδιώκει. Τίποτα δεν αναγνωρίζει για τον εαυτό του, εκτός από το αντικείμενο του πόθου του, που θα το ήθελε μέρα νύχτα να βρίσκεται δίπλα του, να αναπνέει μέσα από εκείνο. Όλα αυτά όμως, μέχρι να αδειάσει το ποτήρι του έρωτα. Μετά, αυτό που θα έχει μείνει είναι το απόλυτο τίποτα. Μέχρι να φτάσει όμως εκεί, πολλές φορές, μέσα από τις εμμονές του, θα έχει «πεθάνει» και «αναστηθεί»

Τοξότης

Όχι, σε εμμονές δεν πέφτει ένας Τοξότης, αλλά ούτε καν σε σκέψεις. Αντιμετωπίζει τα πράγματα έτσι όπως έρχονται. Μέσα από την έντονη ανάγκη του να αισθάνεται ελεύθερος ανά πάσα στιγμή, αντιδρά στο κάθε ερέθισμα που θα τον έκανε να εγκλωβιστεί σε καταστάσεις που δεν θα τον βοηθούσαν στο να μπορεί να χαίρεται και να απολαμβάνει τη ζωή. Μόλις καταλάβει ότι δεν έχει την ανταπόκριση που θα ήθελε, ακόμα και ερωτευμένος να είναι στο φουλ, θα βρει τρόπους να εξασφαλίσει αυτό που θέλει να ζήσει μέσα από τον έρωτά του. Η ικανότητά του, επίσης, να βρίσκει εύκολα υποκατάστατα στις επιθυμίες του, του δημιουργεί την ευκολία ώστε να μπορεί να ξεγλιστράει από τις κακοτοπιές του έρωτα και να αποφεύγει να μπαίνει σε ψυχοφθόρες καταστάσεις. Πάντα όμως στους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Ο Τοξότης που θα αποτελέσει την εξαίρεση μπορεί να δημιουργήσει τεράστια θέματα με τις εμμονές του στον/στη σύντροφο.

Αιγόκερως

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, ο γήινος και σκληροπυρηνικός του ζωδιακού, μπορεί πολύ εύκολα να πέσει σε καταστάσεις εμμονών, στην περίπτωση που αισθανθεί έντονα την ερωτική έλξη. Από την πρώτη στιγμή, θα μπορούσε να αφήσει τον εαυτό του να παρασυρθεί και το μυαλό του να φτιάξει σενάρια. Έχει όμως έναν τρόπο τίποτε απ’ όλα αυτά να μη βγαίνει προς τα έξω. Ο εγωισμός του δεν του επιτρέπει να προβάλλει στο αντικείμενο του πόθου του την κατάσταση που στη συγκεκριμένη φάση επικρατεί μέσα του. Μπορεί όμως και όταν αισθάνεται να ξεπερνάει τα όριά του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να εκδηλωθεί, και αυτό θα μπορούσε ακόμα και σκληρή συμπεριφορά από την πλευρά του να σημάνει. Μέσα από τη δυσκολία του να μπορεί να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, μπορεί να λειτουργήσει ακραία, με αποτέλεσμα αυτό να έχει και δυσάρεστα αποτελέσματα στην εξέλιξη της σχέσης.

Υδροχόος

Ο σταθερός αέρινος του ζωδιακού Υδροχόος, όταν του κολλάει μία σκέψη, δύσκολα του ξεκολλάει. Και πόσο μάλλον στην περίπτωση που αυτή η σκέψη αφορά τον έρωτα. Μπορεί εξωτερικά να κρατά χαμηλούς και ήρεμους τόνους, να δείχνει πως δεν τρέχει τίποτα, μέσα του, όμως, στο μυαλό του κυρίως, μπορεί να έχει ξεσηκωθεί θύελλα. Ακόμα και στην περίπτωση που έχει την ανταπόκριση από το αντικείμενο του πόθου του, πάντα θα βρίσκει λόγους για να αμφισβητεί μέσα από αυτά που θα ήθελε αλλά δεν παίρνει. Επειδή όμως έχει τον τρόπο να μην εμπλέκεται συναισθηματικά, αυτό τον βοηθάει στο να ζει με την εμμονή του, χωρίς όμως αυτό να τον αποδιοργανώνει. Από την άλλη όμως, μία επιθυμία για έναν Υδροχόο που έχει δημιουργήσει εμμονή, θα χρειαστεί αρκετό χρόνο προκειμένου να ξεπεραστεί.

Ιχθύς

Επίσης ένα ζώδιο συνώνυμο της εμμονής. Με τρόπο όμως περίεργο, ακόμα και για τον ίδιο τον Ιχθύ. Εκεί που βουλιάζει μέσα στις εμμονές, (κατάσταση οικεία γι αυτόν, αφού δεν μπορεί να ζήσει το απόλυτα ιδανικό) εκεί έχει έναν μοναδικό τρόπο να ξεγλιστράει και να μεταθέτει το πρόβλημα στον άλλον. Μπορεί να εφευρίσκει διάφορους τρόπους ώστε να ασχολείσαι μαζί του, να του δίνεις από το χρόνο και την ενέργειά σου, ακόμα και αν μέσα σου έχει τελειώσει ο έρωτάς σου για κείνον. Εύκολα τη δική του εμμονή, μέσα από την επιθυμία του, μπορεί να την κάνει να φαίνεται ως αδιαφορία έως και απαξίωση, με αποτέλεσμα να έλκει το ενδιαφέρον που έχει ανάγκη. Προσοχή σ’ έναν Ιχθύ που βρίσκεται σε κατάσταση εμμονής. Μπορεί να αποδειχθεί ακόμα και επικίνδυνος μέσα από τους συναισθηματικούς χειρισμούς του.

Προτεινόμενα

Ζώδια2 έτη ago

Αυτά τα 6 ζώδια δύσκολα μπορείς να τα βγάλεις από την ζωή σου

Τι γίνεται αν δεν υπάρχει τίποτα αληθινό να καταλάβουμε; Τι γίνεται αν το κείμενο που δεν απάντησε είναι ακριβώς αυτό:...

Ζώδια2 έτη ago

Αυτά τα 5 φοβούνται περισσότερο την δέσμευση!

Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι. Δεν είναι όλοι αποκομμένοι να είναι υλικό σχέσεων. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι δεν απορροφούν απλώς τις...

Ζώδια2 έτη ago

Το τέλειο δώρο γενεθλίων για τον φίλο που έχει τα πάντα, ανά ζώδιο

Μοναδικές ιδέες δώρων που θα αγαπήσουν ακόμη και οι πιο σκληροί κριτικοί. Ανανεώνεστε για πάρτι γενεθλίων και δεν έχετε ιδέα...

Χωρίς κατηγορία2 έτη ago

Ποια είναι τα “λαθάκια” που μπορεί να αποδειχτούν μοιραία σε μια σχέση σύμφνωνα με το ζώδιο σου

Ως άνθρωπος, δυσκολεύουμε – καταστρέφουμε απόλυτα καλές σχέσεις ή δοκιμάζουμε τη δύναμη των δεσμών που έχουμε σχηματίσει. Η αστρολογία μπορεί...

Ζώδια2 έτη ago

Μερικοί λόγοι για να δείτε από άλλη οπτική γωνία μια γυναίκα Σκορπιό

Οι γυναίκες του Σκορπιού συχνά παίρνουν ένα κακό αντιπρόσωπο για το ότι είναι ένα εκδικητικό ζώδιο. Οι άνθρωποι λένε ότι...

Ζώδια2 έτη ago

Τα παρακάτω ζώδια αν τα πληγώσετε δεν υπάρχει γυρισμός, τα χάσατε

Η συγχώρεση είναι ένα πολύ δύσκολο , αν όχι σχεδόν αδύνατο, πράγμα που πρέπει να αξιοποιηθεί. Χρειάζεται ένα επίπεδο δύναμης...

Ζώδια2 έτη ago

Δεν πρέπει να εμπιστευτείτε ποτέ κανένα μυστικό σας σε αυτά τα 6 ζώδια

Αυτά τα σημάδια δεν σέβονται την προσωπική σας ζωή. Δεν χρειάζεται να δημοσιοποιούνται όλα στη ζωή σας. το ωροσκόπιο σας...

Ζώδια2 έτη ago

Πως αντιδρά το σώμα σας όταν είστε υπερβολικά αγχωμένος, ανάλογα με το ζώδιο σας

Τι σας αγχώνει περισσότερο; Το άγχος συμβαίνει σε κάθε άτομο στον πλανήτη και αυτό που θεωρείτε αγχωτικό περιλαμβάνει μοναδικά χαρακτηριστικά...

Ζώδια2 έτη ago

Ποια είναι τα πιο πιστά και αφοσιωμένα ζώδια του ζωδιακού κύκλου;

Πολύ συχνά εστιάζουμε στους απατεώνες. Ψάχνουμε για ενδείξεις ότι είναι άπιστοι, ακόμη και ελέγχοντας το ωροσκόπιο τους για απαντήσεις. Αλλά...

Χωρίς κατηγορία2 έτη ago

Ποια ζώδια είναι και είναι οι καλύτεροι φίλοι για μια ζωή

Η φιλία είναι μία από τις πιο βασικές ανθρώπινες αξίες και οι φίλοι είναι ένας πολύτιμος θησαυρός για τον καθένα...

Trending

Copyright © 2019 | Official