Connect with us

Ταξίδια

Ελλάδα: Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις κάθε μεριά της

Published

on

Ρίξτε μια ματιά στις επιλογές ταξιδιού και θα βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να δείτε την Ελλάδα και να ταξιδέψετε στα νησιά.

Καθώς η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς (συνήθως κατέχει την 16η θέση μεταξύ των χωρών που επισκέπτονται τον κόσμο), έχει αναπτύξει ένα καλό σύστημα μεταφορών εσωτερικά, από έναν προορισμό σε άλλο, ειδικά για τα νησιά της ίδιας ομάδας. Ρίξτε μια ματιά στις επιλογές ταξιδιού και θα βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να δείτε την Ελλάδα και να ταξιδέψετε στα νησιά.

Ταξιδεύοντας με πλοίο

Λαμβάνοντας το πλοίο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να δείτε την Ελλάδα, κυρίως στα νησιά. Τα περισσότερα πλοία αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά στην Αθήνα, ενώ το καλοκαίρι έχουν πολύ κόσμο και τα δύο άλλα λιμάνια της Αθήνας , της Ραφήνας και του Λαυρίου . Τα πλοία προς όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου αναχωρούν από αυτά τα τρία λιμάνια.

Η συχνότητα των χρονοδιαγραμμάτων εξαρτάται από τη δημοτικότητα του νησιού. Παραδείγματος χάριν, τα δρομολόγια προς τα νησιά (όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος και η Νάξος) εκτελούνται περίπου 5 φορές την ημέρα στην υψηλή σεζόν από τα τρία λιμάνια της Αθήνας συνολικά, ενώ τα δρομολόγια προς Κάλυμνο και Πάτμο, μέρα παρά μέρα.

Παρόλο που το λιμάνι του Πειραιά είναι ο κύριος κόμβος μεταφοράς για τα νησιά του Αιγαίου, υπάρχουν διάφορα λιμάνια για να πάτε στα Ιόνια νησιά. Για παράδειγμα, τα πλοία από το λιμάνι της Κυλλήνης στην Πελοπόννησο εξυπηρετούν πορθμεία προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, ενώ τα δρομολόγια προς Κέρκυρα και Παξούς λειτουργούν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στην Ήπειρο. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν online κράτηση εισιτηρίων για όλα σχεδόν τα ελληνικά νησιά.

Λαμβάνοντας το αεροπλάνο

Καθώς πολλά ελληνικά νησιά έχουν αεροδρόμια, υπάρχουν αρκετές πτήσεις από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη σε αυτά τα νησιά, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν να πετάξουν σε έναν ελληνικό προορισμό αντί να πάρουν το πλοίο, καθώς είναι πολύ πιο γρήγορα.

Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο υπάρχουν πολλές απευθείας πτήσεις χαμηλού κόστους ή charter από ευρωπαϊκές ή μεσογειακές χώρες στα ελληνικά νησιά, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κω, η Κεφαλονιά και η Κέρκυρα, ή τα δημοφιλή ηπειρωτικά αεροδρόμια, όπως τα αεροδρόμια Καλαμάτα ή Πρέβεζα . Τέτοιες πτήσεις χαμηλού κόστους εκτελούνται, για παράδειγμα, από την Easy Jet ή την Ryan Air .

Οι κύριες ελληνικές αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτήσεις από την Αθήνα προς τα νησιά είναι η Olympic Air και η Aegean Airlines. Το καλοκαίρι, ορισμένες μικρές εταιρίες τσάρτερ, όπως οι Sky Express και Astra Airlines, εκτελούν πτήσεις μεταξύ νησιωτικών αεροδρομίων, κάτι που είναι πολύ βολικό για τους τουρίστες. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τους προορισμούς της Ελλάδας που δεν είναι εύκολα συνδεδεμένοι μεταξύ τους καθώς ανήκουν σε διαφορετικές γεωγραφικές ομάδες.

Λήψη του λεωφορείου

Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τους ηπειρωτικούς προορισμούς της Ελλάδας είναι να πάρετε το λεωφορείο. Τα προαστιακά λεωφορεία στην Ελλάδα ονομάζονται ΚΤΕΛ. Κάθε νομός έχει την δική της εταιρεία ΚΤΕΛ που συνδέει τις πόλεις του νομού με τις μεγάλες ελληνικές πόλεις και την πρωτεύουσα της χώρας. Οι περισσότεροι επισκέπτες κάνουν το λεωφορείο για να πάνε σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, όπως οι Δελφοί, η Ολυμπία και η Επίδαυρος, ή σε όμορφες ηπειρωτικές περιοχές, όπως το Ναύπλιο ή η Πάργα. Αυτά τα λεωφορεία λειτουργούν όλο το χρόνο. Είναι μοντέρνα και κλιματιζόμενα.

Οι επιβάτες μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια λεωφορείων στο σταθμό πριν αναχωρήσει το λεωφορείο. Τα ενοχλητικά πράγματα είναι ότι ορισμένες εταιρείες λεωφορείων δεν ανανεώνουν συχνά τα δρομολόγια τους στο διαδίκτυο ή ότι ο ιστότοπος τους είναι μόνο στα Ελληνικά, οπότε οι επιβάτες πρέπει να τους καλέσουν για να ενημερωθούν σχετικά με τα δρομολόγια λεωφορείων.

Ταξιδεύοντας με το τρένο

Αν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το τρένο είναι η συνηθέστερη μέθοδος μεταφοράς, στην Ελλάδα το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι σχετικά μικρό. Τα τρένα στην Ελλάδα μπορεί να είναι ρητά ή αργά. Η κύρια σιδηροδρομική σύνδεση είναι από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη. Πολλά δρομολόγια είναι ρητά και το ταξίδι μεταξύ αυτών των δύο πόλεων διαρκεί περίπου 5 ώρες. Υπάρχουν επίσης αργές αμαξοστοιχίες από τη Θεσσαλονίκη σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας, όπως η Δράμα, η Ξάνθη και η Αλεξανδρούπολη. Το άλλο κύριο σιδηροδρομικό δίκτυο είναι από την Αθήνα στην Κόρινθο και την Πάτρα. Για να ελέγξετε τα δρομολόγια τρένων και τα εισιτήρια, οι επιβάτες μπορούν να δουν τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας (OSE).

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να θεωρηθεί ως ο καλύτερος τρόπος για να δείτε την ηπειρωτική Ελλάδα και τα μεγάλα νησιά με μεγάλες αποστάσεις, όπως η Κρήτη, η Κεφαλονιά, η Ρόδος και η Κέρκυρα. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες για να νοικιάσετε online ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα και οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν πολύ καλές προσφορές εάν κάνουν κράτηση νωρίς. Οι οδηγοί πρέπει να είναι ηλικίας 18-70 ετών και να διαθέτουν διεθνή άδεια οδήγησης.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα

Ζώδια7 ημέρες ago

Πώς θεραπεύετε τον συναισθηματικό πόνο, με βάση το ζώδιο σας

Είναι δύσκολο να θεραπεύσεις τον πόνο που δεν μπορείς να δεις. Δυστυχώς, ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε όταν επιλέξατε...

Ζώδια1 μήνα ago

Ποια είναι η ρομαντική κίνηση του κάθε ζωδίου για να φλερτάρει

Όποτε προσπαθώ να είμαι ρομαντικός με κάποιον , μου φαίνεται πάντα ψεύτικο. Νομίζω ότι είναι επειδή προσπαθώ πάρα πολύ σκληρά...

Ζώδια1 μήνα ago

Ποια Ζώδια λατρεύουν να ταξιδεύουν

Το ταξίδι είναι καλό για την ψυχή. Υπάρχει κάτι για να ξεφύγουμε και να βιώσουμε κάτι νέο που μας ωφελεί...

Ζώδια1 μήνα ago

Με ποιον σύντροφο είναι το ζώδιο σας πιο συμβατό

Σαν φωτιά και πάγο. Δεν είναι αστείο πώς δεν ταυτίζουμε όλοι; Δεν εννοώ στο μεγαλοπρεπές σχήμα των πραγμάτων, αλλά περισσότερο...

Ζώδια1 μήνα ago

Αυτά τα 5 ζώδια δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε ένα μυστικό

Να είστε προσεκτικοί σε ποιον θα εμπιστευτείτε τα μυστικά σας … Κάποιος έσπασε την εμπιστοσύνη σας και είπε το μυστικό...

Ζώδια1 μήνα ago

7 ζώδια που πιθανώς δεν θα σας συγχωρήσουν

Ξέρουν πώς να κρατούν μνησικακία. Η συγχώρεση είναι ένα πολύ δύσκολο , αν όχι σχεδόν αδύνατο, πράγμα που πρέπει να...

Ζώδια1 μήνα ago

12 εκπληκτικά τατουάζ Ζωδίων που θα θελήσετε να αντιγράψετε αμέσως

Ετοιμαστείτε να εμπνευστείτε. Τα τατουάζ τείνουν να έχουν πολλά νοήματα μαζί τους, οπότε όταν βάζετε μόνιμο μελάνι στο σώμα σας,...

Ζώδια1 μήνα ago

Τα πιο επικίνδυνα ζώδια στην αστρολογία

Υπάρχουν πραγματικά κάποια ζώδια που είναι πιο επικίνδυνα από άλλα. Όταν σκέφτομαι τα πιο επικίνδυνα ζώδια, σκέφτομαι δύο κατηγορίες :...

Ζώδια1 μήνα ago

5 ζώδια που πιθανότατα να λένε «σ ‘αγαπώ» και δεν το εννοούν

Τίτλος: 5 ζώδια που πιθανότατα να λένε «σ ‘αγαπώ» και δεν το εννοούν Δεν είναι ειλικρινείς με τα συναισθήματά τους....

Ζώδια2 μήνες ago

Τα πιο αλαζονικά ζώδια με την σωστή κατάταξη

Πόσο γεμάτος από τον εαυτό σας είστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ; Αν σας ζήτησα να σκεφτείτε κάποιον που προσωποποίησε την αλαζονεία, θα μπορούσατε...

Trending

Copyright © 2019 | Official