Αγάπη σαν σκύλος: Αγκαλιάστε την αγάπη χωρίς όρους και μεταμορφώστε τον κόσμο

Δείτε τη μεταμορφωτική δύναμη της άνευ όρων αγάπης. Μάθετε να αγαπάτε σαν σκύλος και αλλάξτε τον κόσμο. Αγκαλιάστε την ανιδιοτέλεια και τη συμπόνια.

Αγάπη σαν σκύλος: Αγκαλιάστε την αγάπη χωρίς όρους και μεταμορφώστε τον κόσμο>

Περιεχόμενα

  1. Αγάπη σαν σκύλος – Η μόνη επικίνδυνη φυλή είναι ο άνθρωπος
  2. Τα σκυλιά ξέρουν πώς να επιμένουν
  3. Τα σκυλιά είναι γενναία πλάσματα
  4. Έτσι πρέπει να αγαπάς, χωρίς πολλά πράγματα

Αγάπα σαν σκύλος και κάνε τον κόσμο καλύτερο. Τα σκυλιά ξέρουν να αγαπούν άνευ όρων, χωρίς κρίση ή προσδοκίες. Δεν ενδιαφέρονται για τα ελαττώματα ή την κατάστασή σας- το μόνο που θέλουν είναι η παρουσία σας.

Οι πιστές καρδιές τους μας διδάσκουν τη σημασία της επιμονής και την αξία της συντροφικότητας. Αν οι άνθρωποι αγαπούσαν όπως οι σκύλοι, με τρυφερότητα και αμοιβαίο σεβασμό, θα καλλιεργούσαμε έναν πιο συμπονετικό και κατανοητό κόσμο. Αγκαλιάστε την ανιδιοτέλεια της αγάπης ενός σκύλου και θυμηθείτε, η μόνη επικίνδυνη φυλή είναι ο άνθρωπος.

Αγάπη σαν σκύλος – Η μόνη επικίνδυνη φυλή είναι ο άνθρωπος.

Αγάπη σαν σκύλος – Η μόνη επικίνδυνη φυλή είναι ο άνθρωπος

Από τη Φρόσω Μαγκαφοπούλου. Από τη Φρόσω Μαγκαφοπούλου

Κάπου, κάποτε διάβασα ότι αν γινόμασταν όλοι οι άνθρωποι που νομίζουν οι σκύλοι μας ότι είμαστε, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Επειδή από όλα τα πλάσματα στη γη, μόνο δύο ξέρουν να αγαπούν ανιδιοτελώς, η μαμά σας και ο σκύλος σας.

Ξεπερνώντας την παράνομη αγάπη που συνεπάγεται η μητρότητα στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η αφοσίωση και η λατρεία των σκύλων δεν παραλείπουν ποτέ να σοκάρουν, ανεξαρτήτως κουλτούρας, χρόνου και κοινωνικών συνθηκών.

Επειδή τα σκυλιά ξέρουν να αγαπούν χωρίς να αγαπούν. Αγαπούν σε πείσμα. Δεν τα νοιάζει αν είσαι χοντρός ή αδύνατος, φτωχός ή πλούσιος, ιδιοφυΐα ή τελείως ηλίθιος- αρκεί να είσαι εκεί, αρκεί να βάζεις λίγο νερό και λίγο φαγητό στο στόμα τους.

Αλλά ακόμα κι αν τα παραμελήσεις, εξακολουθούν να σε αγαπούν.

Η καρδιά τους, διαμετρικά αντίθετη σε κάθε εκδικητική ανθρώπινη τάση, ξέρει πάντα πώς να δίνει άλλοθι και να δικαιολογεί. Κάτι πρέπει να σας συνέβη, δεν μπορεί να το κάνατε από κακία.

Σας αγαπούν από την πρώτη στιγμή που τα πήρατε στην αγκαλιά σας χωρίς να περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα γιατί αυτό ξέρουν να κάνουν. Δεν σε κρίνουν, δεν σε παραμελούν, δεν σε βασανίζουν.

Ακόμα και όταν τα αφήνεις πίσω σου, σκέφτονται και ζουν για την επιστροφή σου.

Τα σκυλιά ξέρουν πώς να επιμένουν.

Τα σκυλιά ξέρουν πώς να επιμένουν

Και όταν σας βλέπουν να επιστρέφετε, πηδούν πάνω σας και κουνάνε την ουρά τους με τόση χαρά, σαν να μην είχαν πληγωθεί ποτέ από τη φυγή σας. Γιατί τα σκυλιά, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, αγαπούν με την καρδιά τους, χωρίς ίχνος λογικής.

Ξέρουν χωρίς να ξέρουν.

Τα σκυλιά ξέρουν να επιμένουν. Ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να σηκωθούν, όσο αδέξιο κι αν είναι το παραπάτημά τους, όσες φουσκάλες κι αν τους άφησε το χτύπημα.

Εξάλλου, μια ανθρώπινη μέρα ισοδυναμεί με μια σκυλίσια εβδομάδα, οπότε αυτά τα πλάσματα ξέρουν ότι δεν έχουν χρόνο να κρατήσουν τα πράγματα για τον εαυτό τους, ούτε έχουν την πολυτέλεια να τσιγκουνευτούν την αγάπη τους.

Τα σκυλιά είναι γενναία πλάσματα.

Τα σκυλιά είναι γενναία πλάσματα

Τα σκυλιά είναι γενναία πλάσματα και κυνηγούν αυτό που αγαπούν χωρίς να θεωρούν τις διαστάσεις τους εμπόδιο.

Δεν έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους και το ξέρουν, γι’ αυτό το βράδυ τρέχουν να αγκαλιαστούν στην αγκαλιά σας χωρίς εγωισμό, όσο κι αν τα μαλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ναι, αν οι άνθρωποι αγαπούσαμε όπως τα σκυλιά μας, ο κόσμος θα ήταν σίγουρα καλύτερος- θα απολαμβάναμε τις βόλτες, τον ήλιο και τον αέρα, θα απολαμβάναμε τη μαγεία τους και δεν θα υποτιμούσαμε ποτέ την αξία του παιχνιδιού.

Θα ήμασταν πιστοί, θα λαχταρούσαμε να φιλήσουμε τους ανθρώπους μας χωρίς να θεωρούμε την παρουσία τους δεδομένη ούτε για μια στιγμή, και όταν περνούσαν δύσκολα, θα ήμασταν σιωπηλοί και θα στεκόμασταν δίπλα τους, γιατί θα ξέραμε ότι δεν χρειάζονται κενές συμβουλές, αλλά ουσιαστική παρουσία. Αν ξέραμε να αγαπάμε όπως εκείνοι, θα ξέραμε ότι η βία φέρνει επιθετικότητα, η σκληρότητα φέρνει φόβο και ο έπαινος φέρνει ανεξαρτησία.

Δεν θα συμμετείχαμε σε παιχνίδια εξουσίας, αλλά θα καταλαβαίναμε ότι οι άλλοι είναι παράγωγα του περιβάλλοντός τους και θα συμπεριφερόμασταν ανάλογα, με τρυφερότητα και αμοιβαίο σεβασμό. Θα χωνεύαμε επιτέλους ότι κανείς δεν γεννιέται κακός και ότι τα όρια γεννούν σεβασμό, αρκεί να περιβάλλουν τα πάντα εκτός από την αγάπη.

Έτσι πρέπει να αγαπάς, χωρίς πολλά πράγματα.

Έτσι πρέπει να αγαπάς, χωρίς πολλά πράγματα

Χωρίς να περιμένει τίποτα, χωρίς να ρωτάει γιατί.

To top