Τιμώντας μια ψυχή και εμπνέοντας την αλλαγή: Επιμνημόσυνη δέηση για τον Ευάγγελο Γιακουμάκη

Ζήστε το μνημόσυνο του Ευάγγελου Γιακουμάκη και τιμήστε την ψυχή του. Ο Επίσκοπός μας τονίζει τη σημασία της ενότητας και της έμπνευσης της αλλαγής.

Τιμώντας μια ψυχή και εμπνέοντας την αλλαγή: Επιμνημόσυνη δέηση για τον Ευάγγελο Γιακουμάκη>

Περιεχόμενα

  1. Μνημόσυνο για τον Ευάγγελο Γιακουμάκη – Τιμώντας τη μνήμη του
  2. Επιμνημόσυνη δέηση για τον Ευάγγελο Γιακουμάκη
  3. Ένα μήνυμα κατά του εκφοβισμού και της ψεύτικης γενναιότητας

Μνημόσυνο για τον Ευάγγελο Γιακουμάκη – Τιμώντας τη μνήμη του

Στις 8 Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος τέλεσε Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρτυρος Ευαγγέλου.

Η λειτουργία αυτή, που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του μακαριστού Ευάγγελου Γιακουμάκη, είχε ως στόχο να τιμήσει την ψυχή του και να συνηγορήσει κατά του εκφοβισμού και της ψευδούς «γενναιότητας». Ο Επίσκοπός μας τόνισε τη βαθιά επίδραση της ιστορίας του Ευάγγελου, εμπνέοντας άτομα εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε επίσης παρηγοριά στους οικείους του Ευάγγελου, διαβεβαιώνοντάς τους για τις συνεχείς προσευχές μας για την ανάπαυσή του και προτρέποντας για συλλογικές προσπάθειες για την εξάλειψη τέτοιων επιβλαβών συμπεριφορών από τον κόσμο μας.

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Ευάγγελο Γιακουμάκη

Στις 8 Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Σέλι Ρεθύμνου.

Η ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρτυρος Ευαγγέλου, ο οποίος κτίστηκε στη μνήμη του μακαριστού Ευαγγέλου Γιακουμάκη.

Ένα μήνυμα κατά του εκφοβισμού και της ψεύτικης γενναιότητας

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευχή του να σταματήσει ο εκφοβισμός και η ψεύτικη «γενναιότητα» που επιβάλλουν τα άτομα στους άλλους.

Τόνισε ότι η ιστορία του Ευάγγελου Γιακουμάκη έχει συγκινήσει και εμπνεύσει ανθρώπους τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός αυτής, στέλνοντας σημαντικά μηνύματα στην κοινωνία μας.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προσωπικά με τους γονείς, τα αδέλφια και τους φίλους του Ευάγγελου, διαβεβαιώνοντας ότι θα προσεύχεται συνεχώς για την ανάπαυση της ψυχής του.

Κάλεσε όλους να συμβάλουν ώστε τέτοιες συμπεριφορές να μην γίνουν ποτέ ξανά ανεκτές στον κόσμο μας.

To top