Η Σίλια Ρένεση ασκεί κριτική στον Λιάγκα: Έλλειψη δημοσιογραφικής δεοντολογίας- η απάντηση του Λιάγκα στην κριτική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η Κλέλια Ρένεση επικρίνει τον Λιάγκα για έλλειψη δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ακολουθεί η απάντηση του Γιώργου Λιάγκα. Η κοινωνικά ενεργή ηθοποιός εκφράζει την ανησυχία της, ενώ ο Λιάγκας υπερασπίζεται την εκπομπή, αναδεικνύοντας τις γλωσσικές διαφορές και υποστηρίζοντας τις διαφορετικές απόψεις για τη δημοκρατία.

Η Σίλια Ρένεση ασκεί κριτική στον Λιάγκα: Έλλειψη δημοσιογραφικής δεοντολογίας- η απάντηση του Λιάγκα στην κριτική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης>

Περιεχόμενα

  1. Κλέλια Ρένεση για Liagas: «Έλλειψη δημοσιογραφικής δεοντολογίας»
  2. Κριτική της Renise
  3. Σκέψεις της Renise
  4. Απάντηση του Γιώργου Λιάγκα

Σε μια πρόσφατη ανταλλαγή απόψεων, η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση επέκρινε τον Γιώργο Λιάγκα για τα σχόλιά του σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας αυτό που αντιλαμβάνεται ως έλλειψη δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η Renise εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με την απεικόνιση της ιστορίας της, τονίζοντας τη σημασία των δημοκρατικών αρχών και την ανάγκη αποφυγής επηρεασμού των ψηφοφόρων. Αμφισβήτησε επίσης την επιμέλεια και την επιλογή της αφήγησης που φάνηκε να αγνοεί βασικές δημοσιογραφικές αρχές.

Σε απάντηση, ο Γιώργος Λιάγκας υπερασπίστηκε την εκπομπή του, τονίζοντας τη διαφορά στις οπτικές γωνίες και υπονοώντας ότι η γνώμη της Renise μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την πλειοψηφία. Διευκρίνισε τις διαφορετικές γλώσσες τους και εξέφρασε τη δέσμευσή του για δικαιοσύνη.

Κλέλια Ρένεση για Liagas: «Έλλειψη δημοσιογραφικής δεοντολογίας»

Η γνωστή ηθοποιός Κλέλια Ρένεση, η οποία είναι εμφανώς ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ευαίσθητη όσον αφορά τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε μια δική της ανάρτηση.

Κριτική της Renise

«Η μικρή ιστορία της ημέρας… Με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος και μου είπε: Είδες τι έπαιξε ο Λιάγκας; Του απάντησα ότι δεν συνηθίζω να μαθαίνω ξένες γλώσσες στα γεράματα.

Μου λέει: κοίτα, είναι για το ρεπορτάζ που έκανες την Κυριακή για τη νοθεία έξω από τα εκλογικά κέντρα. Λέω στον εαυτό μου: να επιτέλους ένας χριστιανός που θα πει στο ελληνικό κοινό ότι σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ να επηρεάζεις ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ την ώρα που πηγαίνει να ψηφίσει.

(λέω στον εαυτό μου)…ίσως αυτό να σημαίνει δημοσιογραφία (για μένα), μάλλον θα πρόσθετα στο σχόλιό μου (ενημερώνοντας για τους ΝΔίτες με τους σφραγισμένους φακέλους) ότι σίγουρα έγινε από όλες τις παρατάξεις (που έγινε) και είναι εξίσου αποκρουστικό από όπου κι αν συμβαίνει γιατί ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (σκεφτόμουν στον εαυτό μου)…μέχρι που είδα το απόσπασμα.

Έκπληκτος, μέσα σε 1 λεπτό είδα μονταρισμένη σαπουνόπερα, κοπτικό κουστούμι «εδώ είναι τα καλά μοτίβα για τους δίκαιους» και υπονοούμενη έλλειψη βασικής δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Πέρα από το να περάσουν όποιο κομμάτι βόλευε την αφήγησή τους, μας είπαν ότι τώρα πια δεν πρέπει να μιλάμε ή να εκφράζουμε τις απόψεις μας πια γιατί ο λαός αποφάσισε και πρέπει να το βουλώσουμε. Και ενώ έβγαλα το βίντεο το μεσημέρι των εκλογών, όταν κανείς δεν ήξερε ακόμα τίποτα, (και ενώ οι κάλπες θα ήταν ανοιχτές για πολλές ακόμα ώρες) το μετέδωσαν σαν να ήταν σχόλιο μετά το τέλος των εκλογών και αφού είχαν βγει τα αποτελέσματα.

Φανταστικό! Λέω… και βάζω ένα σφηνάκι ρακί».

Σκέψεις της Renise

«Ο σουρεαλισμός, η δουλεία και η κωμωδία είναι ακόμη έννοιες ζωντανές και χτυπούν την πόρτα μας.

Έχω έναν καλό φίλο, τον Νικόλα από τη Θεσσαλονίκη, ένα αόρατο ζωύφιο, που σκάβει τρύπες στις αδικίες και την αλητεία τα βράδια, και θυμήθηκα μια φράση του: «η ουσιαστική διαφορά μεταξύ «αριστεράς και δεξιάς» δεν έγκειται ούτε στις ιδεολογικές θέσεις ούτε στην ηθική… αλλά στο γεγονός ότι οι περισσότεροι δεξιοί μιλούν μόνο όταν έχουν εξουσία και δύναμη… ενώ οι αριστεροί δεν χάνουν τη φωνή τους ως μειοψηφία ακόμα και αν διώκονται». Ε, εγώ ήπια το ρακί στην υγειά του Νικόλα».

Απάντηση του Γιώργου Λιάγκα

«Επειδή υπήρξε ένα θέμα με την υπέροχη και όμορφη Κλέλια Ρένεση. Επειδή εγώ, ως ο άλλος Τσίπρας, αναλαμβάνω την ευθύνη.

Η υπέροχη κυρία Ρενίση προσπάθησε να αναφερθεί ειρωνικά στην εκπομπή μας, λέγοντας ότι δεν βλέπω τα πρωινά του Λιάγκα γιατί δεν ξέρω ξένες γλώσσες. Προφανώς, εννοώντας ότι εμείς μιλάμε μια εντελώς διαφορετική γλώσσα από τη δική της. Ευτυχώς, θα πω ότι δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Η Σίλια Ρένεση ασκεί κριτική στον Λιάγκα: Έλλειψη δημοσιογραφικής δεοντολογίας- η απάντηση του Λιάγκα στην κριτική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Επίσης, μην πέσετε στο ίδιο ολίσθημα στο οποίο πέφτουν πολλοί άνθρωποι. Είναι το γνωστό ανέκδοτο του Πανεπιστημίου με κάποιον που οδηγεί μόνος του ανάποδα και ακούει στο ραδιόφωνο να λέει «προσοχή, προσοχή, ένας οδηγός οδηγεί ανάποδα».

Και λέει στον εαυτό του: ‘Τι λέει στο ραδιόφωνο; Δεν είναι μόνο ένας οδηγός, υπάρχουν πολλοί οδηγοί που πηγαίνουν ανάποδα’. Θα πρέπει λοιπόν να κοιτάξει να δει αν η δική του γνώμη είναι μειοψηφία και όχι των άλλων. Δεν έχουμε αλάθητο, εγώ….

To top