Ο Φάνης Μουρατίδης και η Μαρία Κίτσου συζητούν για τη θεατρική τους συνεργασία στη Μήδεια του Ευριπίδη

Ο Φάνης Μουρατίδης και η Μαρία Κίτσου συζητούν για τη συνεργασία τους στη «Μήδεια» του Ευριπίδη, μοιράζονται πληροφορίες για τους ρόλους τους και τη σημασία του έργου. Πρεμιέρα στο «Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας» στις 8 Ιουλίου.

Ο Φάνης Μουρατίδης και η Μαρία Κίτσου συζητούν για τη θεατρική τους συνεργασία στη Μήδεια του Ευριπίδη>

Περιεχόμενα

  1. Μαρία Κίτση: Φάνης Μουρατίδης και Μαρία Κίτσου
  2. Η Μαρία Κίτσου για τον χαρακτήρα της Μήδειας
  3. Η δίψα για θέατρο και η προοπτική του Φάνη Μουρατίδη
  4. Επιτυχία του «Wild Bees» και μελλοντικά σχέδια

Ο Φάνης Μουρατίδης και η Μαρία Κίτσου συζητούν για τη συνεργασία τους στο έργο του Ευριπίδη «Μήδεια», μοιράζονται πληροφορίες για τους ρόλους τους και τη σημασία της παραγωγής.

Οι ηθοποιοί, που έκαναν πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου στο «Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας», εμφανίστηκαν στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη για να εμβαθύνουν στα θέματα του ανεξέλεγκτου πάθους, της απώλειας και της κοινωνικής δυναμικής που απεικονίζονται στο έργο. Η Κίτσου υπογράμμισε τη δίψα του κοινού για θέατρο, ενώ ο Μουρατίδης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την παραγωγή και τη χαρά της περιοδείας στην Ελλάδα.

Αναφέρθηκαν επίσης στις προηγούμενες επιτυχίες τους και στις μελλοντικές τους προσπάθειες στον κόσμο του θεάτρου.

Μαρία Κίτση: Φάνης Μουρατίδης και Μαρία Κίτσου

Ο Φάνης Μουρατίδης και η Μαρία Κίτσου πρόκειται να γοητεύσουν το κοινό στην επερχόμενη παραγωγή του έργου του Ευριπίδη «Μήδεια». Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου στο «Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας».

Πρόσφατα, οι δύο ηθοποιοί εμφανίστηκαν στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο MEGA και μίλησαν για τους ρόλους τους και τη συνεργασία τους.

Η Μαρία Κίτσου για τον χαρακτήρα της Μήδειας

Η Μαρία Κίτσου εμβάθυνε στην πολυπλοκότητα του ρόλου της ως Μήδεια, τονίζοντας την απεικόνιση του ανεξέλεγκτου πάθους, της απώλειας και της περιθωριοποίησης του χαρακτήρα. Η Μήδεια αντιπροσωπεύει μια ξένη πρόσφυγα και μια προδομένη γυναίκα.

Πέρα από τα αποτρόπαια εγκλήματα που απεικονίζονται, ο Ευριπίδης σκόπευε να θίξει πολιτικά θέματα, αντλώντας από τις δικές του εμπειρίες από τον πόλεμο, την απώλεια και τη δυστυχία των προσφύγων. Η Κίτσου έδωσε έμφαση στη διερεύνηση του έργου για τη θυσία, τη μάχη των φύλων, την πατριαρχία και τη μητριαρχία.

Η δίψα για θέατρο και η προοπτική του Φάνη Μουρατίδη

Η Μαρία Κίτσου εξέφρασε την πείνα του κοινού για θέατρο, ιδιαίτερα σε περιοχές με περιορισμένες υποδομές, όπου οι άνθρωποι αγκαλιάζουν με προθυμία τις θεατρικές παραστάσεις.

Ο Φάνης Μουρατίδης μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για το έργο, θεωρώντας το μια από τις αγαπημένες του τραγωδίες. Ανέφερε επίσης τη συμμετοχή του στην παραγωγή «Μαέστρος» και τη χαρά του να περιοδεύει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ο κ. Μουρατίδης τόνισε την αγάπη και την υποστήριξη που λαμβάνουν από το κοινό, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τις ιδανικές συνθήκες εργασίας στον «Μαέστρο» και τις μοναδικές εμπειρίες που συναντούν. Με χιούμορ άφησε μάλιστα υπονοούμενα για μια μελλοντική πολιτική καριέρα, αστειευόμενος με το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος των Παξών.

Επιτυχία του «Wild Bees» και μελλοντικά σχέδια

Η Μαρία Κίτσου αναφέρθηκε στην επιτυχία του προηγούμενου ρόλου της στην ταινία «Άγριες Μέλισσες», ο οποίος εξακολουθεί να έχει απήχηση στον κόσμο που την αποκαλεί χαϊδευτικά με το όνομα του χαρακτήρα της, Λένιος.

Συζήτησε για την ένταση του ρόλου και την απόφασή της να επικεντρωθεί στο θέατρο αντί για την τηλεόραση για την τρέχουσα χρονιά. Ωστόσο, αποκάλυψε τον προβληματισμό της για μελλοντικά τηλεοπτικά σχέδια. Ο Φάνης Μουρατίδης αποκάλυψε τα σχέδιά του να συμμετάσχει σε μια άλλη θεατρική παραγωγή την επόμενη χρονιά, αφού ολοκληρώσει τα γυρίσματα για το «Maestro».

Τόνισε τη σημασία του να απολαμβάνει κανείς τη δουλειά του και αναφέρθηκε στον ρόλο του ως καθηγητής στο σχολείο Ant1, τονίζοντας τη σχέση μεταξύ της διασκέδασης και της προώθησης της δημιουργικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με τις θεατρικές τους προσπάθειες, μείνετε συντονισμένοι!.

Ο Φάνης Μουρατίδης και η Μαρία Κίτσου συζητούν για τη θεατρική τους συνεργασία στη Μήδεια του Ευριπίδη
To top