Αισθάνεστε παγιδευμένοι σε έναν γάμο με σημαντική διαφορά ηλικίας; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Αισθάνεστε παγιδευμένοι σε έναν γάμο με σημαντική διαφορά ηλικίας και έλλειψη υποστήριξης; Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές σχετικά με το πώς να το αντιμετωπίσετε.

Αισθάνεστε παγιδευμένοι σε έναν γάμο με σημαντική διαφορά ηλικίας; Δείτε τι πρέπει να κάνετε>

Περιεχόμενα

  1. Παγιδευμένος: Παντρεμένη με έναν άνδρα 47 χρόνια μεγαλύτερό της
  2. Τι μπορώ να κάνω;

Αν αισθάνεστε παγιδευμένοι σε έναν γάμο με σημαντική διαφορά ηλικίας και έλλειψη υποστήριξης, δεν είστε μόνοι. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές σχετικά με το πώς να το αντιμετωπίσετε.

Παγιδευμένος: Παντρεμένη με έναν άνδρα 47 χρόνια μεγαλύτερό της

Είμαι μια 32χρονη γυναίκα παντρεμένη με έναν 79χρονο συνταξιούχο άνδρα και αγωνίζομαι στην παρούσα κατάστασή μου. Η διαφορά ηλικίας δεν είναι το μόνο πρόβλημα- ο σύζυγός μου δεν υποστηρίζει την επιθυμία μου να εργαστώ.

Κάθε φορά που σημειώνω πρόοδο προς την εύρεση εργασίας, εκνευρίζεται υπερβολικά και προσπαθεί να με αποθαρρύνει.

Είναι ανένδοτος στο να μένω στο σπίτι όλη την ημέρα και να μην εργάζομαι. Χρησιμοποιεί δικαιολογίες όπως ότι η δουλειά είναι πολύ μακριά και δεν μπορεί να με πάει εκεί. Επίσης, δεν με αφήνει να χρησιμοποιώ αυτοκίνητο.

Νιώθω ότι είμαι νέα και ικανή να κάνω πολλά περισσότερα από το να κάθομαι όλη μέρα στο σπίτι. Δεν έχουμε παιδιά, οπότε δεν υπάρχει τίποτα που να με κρατάει πίσω.

Πριν από την καραντίνα, ταξιδεύαμε συχνά, αλλά τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε αυτό. Αρχίζω να αισθάνομαι παγιδευμένος και πνιγμένος. Θέλω να χρησιμοποιήσω το μυαλό μου και να κάνω κάτι παραγωγικό.

Αρχίζω να δυσανασχετώ με τον σύζυγό μου και ανυπομονώ για τη μέρα που θα μπορώ να εργάζομαι χωρίς την παρέμβασή του.

Τι μπορώ να κάνω;

Εάν βρίσκεστε σε παρόμοια κατάσταση, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι έχετε επιλογές. Πρώτον, προσπαθήστε να μιλήσετε στον σύζυγό σας και να του εξηγήσετε πώς αισθάνεστε. Μπορεί να μην έχει συνειδητοποιήσει πόσο πολύ σας επηρεάζει αυτό.

Αν αυτό δεν λειτουργήσει, σκεφτείτε να αναζητήσετε επαγγελματική συμβουλευτική. Ένας θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας και να αναπτύξετε στρατηγικές αντιμετώπισης.

Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε σε οργανώσεις που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των γυναικών και να συμμετάσχετε στις δραστηριότητές τους. Αυτό μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση κοινότητας και σκοπού, η οποία μπορεί να σας ενδυναμώσει.

Τέλος, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε βήματα προς την κατεύθυνση του στόχου σας να βρείτε δουλειά. Αυτό μπορεί να σημαίνει να παρακολουθήσετε μαθήματα ή να αποκτήσετε πιστοποιήσεις για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας.

Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να δικτυώνεστε και να απευθύνεστε σε πιθανούς εργοδότες. Με επιμονή και αποφασιστικότητα, μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να εργαστείτε και να βελτιώσετε τη ζωή σας.

To top