Δείτε την κομμένη σκηνή της Ανάστασης του Ιησού από την επική σειρά του Franco Zeffirelli

Δείτε τη σπάνια σκηνή του Ιησού που κόπηκε από την επική σειρά του Φράνκο Ζεφιρέλι πριν από 45 χρόνια. Μάθετε γιατί κόπηκε και πού μπορείτε να τη βρείτε στο YouTube.

Δείτε την κομμένη σκηνή της Ανάστασης του Ιησού από την επική σειρά του Franco Zeffirelli>

Περιεχόμενα

  1. Η σπάνια σκηνή που κόπηκε: Αποκαλύφθηκε 45 χρόνια αργότερα
  2. Η κορυφαία σκηνή του Ιησού από τη Ναζαρέτ που κανείς δεν είδε ποτέ γιατί κόπηκε στο μοντάζ
  3. «Προσπάθησα, αλλά δεν τα κατάφερα»

Δείτε τη σπάνια σκηνή του Ιησού που κόπηκε από την επική σειρά του Φράνκο Ζεφιρέλι πριν από 45 χρόνια. Μάθετε γιατί κόπηκε και πού μπορείτε να τη βρείτε σήμερα.

Η σπάνια σκηνή που κόπηκε: Αποκαλύφθηκε 45 χρόνια αργότερα

Η επική σειρά του Φράνκο Ζεφιρέλι αποτελεί ορόσημο της ελληνικής τηλεόρασης για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Έχει καθιερωθεί να προβάλλεται σε επανάληψη κάθε χρόνο.

Αν και η σειρά προβλήθηκε αρχικά στους κινηματογράφους ως ταινία, ελάχιστοι έχουν δει μία από τις κορυφαίες σκηνές που κόπηκαν στο τελικό cut.

Η κορυφαία σκηνή του Ιησού από τη Ναζαρέτ που κανείς δεν είδε ποτέ γιατί κόπηκε στο μοντάζ

Η εν λόγω σκηνή είναι η σκηνή της ανάστασης του Ιησού, η οποία γυρίστηκε αλλά κόπηκε από την τελική εκδοχή. 45 χρόνια αργότερα, αποκαλύπτεται τελικά ποια σκηνή κόπηκε.

«Προσπάθησα, αλλά δεν τα κατάφερα»

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Φράνκο Ζεφιρέλι είχε εξηγήσει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σκηνής της ανάστασης.

«Προσπάθησα να γυρίσω τη σκηνή της Ανάστασης και υπήρχαν αυτά τα προβλήματα που δεν ξέρεις πώς να τα λύσεις. Είναι ένα μυστήριο. Η δουλειά μας μπορεί να είναι πολύ δύσκολη όταν πας να γυρίσεις τέτοιες σκηνές. Σε μια φωτογραφία είναι διαφορετικά, αλλά στον κινηματογράφο, που σου δείχνει τα γεγονότα, δεν μπορείς να δημιουργήσεις αυτό το μυστήριο».

Είχε γυρίσει δύο διαφορετικές σκηνές για την ανάσταση, αλλά αποφάσισε να τις κόψει και τις δύο. «Τελικά, αποφασίσαμε να αφήσουμε το κοινό να το φανταστεί όπως ήθελε. Με την πίστη τους και τα βαθύτερα συναισθήματά τους για αυτό το μυστήριο.

Από κινηματογραφική άποψη, φοβόμουν ότι θα χάναμε αυτό το μυστήριο. Όλα αυτά τα ερωτήματα γεννήθηκαν στο μυαλό μου. Σε κάποια άλλη ταινία ίσως αυτή η σκηνή να είχε λειτουργήσει, αλλά όχι στη δική μας».

Η σκηνή μπορεί να κόπηκε στο μοντάζ, αλλά μπορεί ακόμα να βρεθεί στο YouTube για όποιον θέλει να τη δει.

To top