«Είσαι καλός χριστιανός; Εξετάζοντας το αληθινό νόημα του Χριστιανισμού» – της Κυριακής Χαριτάκη

Δείτε το αληθινό νόημα του να είσαι καλός χριστιανός και γιατί η ενσυναίσθηση και η φροντίδα είναι τα μόνα πράγματα που σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Από την Κυριακή Χαριτάκη.

«Είσαι καλός χριστιανός; Εξετάζοντας το αληθινό νόημα του Χριστιανισμού» – της Κυριακής Χαριτάκη>

Περιεχόμενα

  1. Τι κάνει έναν καλό χριστιανό;
  2. Σταματήστε να κρίνετε τις θρησκευτικές πρακτικές των άλλων
  3. Γίνε ο καλός χριστιανός που θέλεις να δεις στον κόσμο
  4. Χαρούμενη Ανάσταση με ενσυναίσθηση και φροντίδα

«Σκέψεις της Μεγάλης Παρασκευής: Παρασκευή: Είσαι καλός χριστιανός; Η σημασία της ενσυναίσθησης και της φροντίδας» – Ένας προβληματισμός σχετικά με τις επικρίσεις και τις κρίσεις των άλλων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και την πραγματική φύση του να είσαι καλός άνθρωπος και καλός χριστιανός, από την Κυριακή Χαριτάκη.

Τι κάνει έναν καλό χριστιανό;

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, το διαδίκτυο γεμίζει με σχόλια που χωρίζουν τους ανθρώπους σε καλούς και όχι τόσο καλούς χριστιανούς.

Αλλά το να κρίνεις τους άλλους σε κάνει καλό χριστιανό; Το να βάζεις τον χριστιανισμό για να κρύψεις τα ελαττώματά σου ή για να επικρίνεις τους άλλους δεν σε κάνει καλό χριστιανό. Ένας καλός χριστιανός είναι πάνω απ’ όλα ένας καλός άνθρωπος που δεν βλάπτει τους άλλους και έχει μάθει να συγχωρεί.

Η ενσυναίσθηση και η φροντίδα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο και χριστιανό, όχι το να κρίνεις τους άλλους για τις θρησκευτικές τους πρακτικές.

Σταματήστε να κρίνετε τις θρησκευτικές πρακτικές των άλλων

Κρίνετε τους ανθρώπους για τις θρησκευτικές τους πρακτικές; Απαιτείτε από τους άλλους να ακολουθούν τις δικές σας θρησκευτικές πρακτικές για να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας; Η θρησκεία δεν είναι αγώνας ή διαγωνισμός.

Το να βάζετε τον χριστιανισμό για να κρύψετε τα ελαττώματά σας ή για να επικρίνετε τους άλλους δεν σας κάνει καλό χριστιανό. Αντ’ αυτού, προσπαθήστε να είστε ένας καλός άνθρωπος που νοιάζεται και έχει ενσυναίσθηση για τους άλλους. Μην απαιτείτε από τους άλλους πράγματα που δεν θα θέλατε να απαιτούν οι άλλοι από εσάς.

Να είστε ευγενικοί και να προσκαλέσετε κάποιον που είναι μόνος του ή να δώσετε φαγητό σε ανθρώπους που πεινάνε αντί να φτιάξετε μια συνταγή με φαγητό που έχει περισσέψει.

Γίνε ο καλός χριστιανός που θέλεις να δεις στον κόσμο

Αν θέλετε να είστε καλός χριστιανός, επικεντρωθείτε πρώτα στο να είστε καλός άνθρωπος. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε ένα χρονόμετρο πίστης ή να δώσετε μια παράσταση για να αποδείξετε τη θρησκευτικότητά σας.

Αντ’ αυτού, επικεντρωθείτε στις πράξεις σας προς τους άλλους. Δώστε μια λαμπάδα και ένα πασχαλινό αυγό σε ένα μικρό αγόρι του οποίου η νονά εξαφανίστηκε. Προσκαλέστε στο σπίτι κάποιον που είναι μόνος ή πηγαίνετε σε μια φίλη που έχει χωρίσει και κάντε παρέα μαζί της την ημέρα του Πάσχα.

Να είστε ενσυναίσθητοι και στοργικοί απέναντι στους άλλους, όχι επικριτικοί ή απαιτητικοί.

Χαρούμενη Ανάσταση με ενσυναίσθηση και φροντίδα

Μην αφήνετε τις θρησκευτικές πρακτικές να χωρίζουν τους ανθρώπους σε καλούς και όχι τόσο καλούς χριστιανούς. Αντ’ αυτού, επικεντρωθείτε στο να είστε καλός άνθρωπος που νοιάζεται και έχει ενσυναίσθηση για τους άλλους.

Αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα, ας δούμε όλοι ποιοι πραγματικά είμαστε και ποιος πραγματικά μας αγαπάει. Ας γιορτάσουμε την Ανάσταση με άφθονο φως στις ψυχές και στα μάτια μας και ας μεταδώσουμε την ενσυναίσθηση και τη φροντίδα στους γύρω μας.

To top