Εμπνευσμένες ιστορίες: 10 διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν με επιτυχία καριέρα

Δείτε τις εμπνευσμένες ιστορίες 10 διάσημων Ελλήνων που αποσύρθηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας και άλλαξαν με επιτυχία καριέρα εν μέσω της συνεχιζόμενης ελληνικής κρίσης. Εξερευνήστε τα αξιοσημείωτα ταξίδια τους και μάθετε πώς βρήκαν την ολοκλήρωση σε νέους τομείς.

Εμπνευσμένες ιστορίες: 10 διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν με επιτυχία καριέρα>

Περιεχόμενα

 1. Αλλαγή καριέρας: 10 διάσημοι Έλληνες που αποσύρθηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας και άλλαξαν καριέρα
 2. 1. Γιώργος Σεϊταρίδης: Από το «Περιστέρι» στον μελισσοκόμο
 3. 2. Άντα Λιβιτσάνου: Αρτοζαχαροπλαστείο ως πάθος
 4. 3. Νίκος Μίχας: Επιστροφή στην Ιατρική
 5. 4. Σταύρος Λιβυκός: Η ανθεκτικότητα ενός τραγουδιστή
 6. 5. Πάνος Μιχαλόπουλος: Αγκαλιάζοντας μια ήσυχη ζωή
 7. 6. Sofia Aliberti: Από ηθοποιός σε επιχειρηματία
 8. 7. Γιώργος Αλκαίος: Ακολουθώντας νέα εγχειρήματα
 9. 8. Στέργιος Νένες: Υποκριτική, διδασκαλία και τηλεοπτικές παραγωγές
 10. 9. Γαλήνη Ceva: Από ηρωίδα της τηλεόρασης σε DJ
 11. 10. Έλενα Παπαβασιλείου: Από την τηλεοπτική προσωπικότητα στις εκδόσεις

Δείτε τις εμπνευσμένες διαδρομές 10 διάσημων Ελλήνων που αποσύρθηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας και αγκάλιασαν νέες καριέρες.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης ελληνικής κρίσης, οι άνθρωποι προσαρμόζονται αναλαμβάνοντας πολλαπλές δουλειές ή αλλάζοντας επαγγελματική σταδιοδρομία. Εξερευνήστε πώς αυτές οι διασημότητες βρήκαν ικανοποίηση σε διαφορετικούς τομείς και μάθετε από τις εμπειρίες τους.

Αλλαγή καριέρας: 10 διάσημοι Έλληνες που αποσύρθηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας και άλλαξαν καριέρα

Η ελληνική κρίση συνεχίζει να εξελίσσεται, αναγκάζοντας πολλούς ανθρώπους να αναλάβουν πολλαπλές θέσεις εργασίας ή να αλλάξουν επαγγελματική πορεία για να επιβιώσουν.

Ωστόσο, το να εργάζεται κανείς σε έναν διαφορετικό τομέα, είτε μόνιμα είτε παράλληλα με την κύρια εργασία του, δεν είναι ντροπή. Στην πραγματικότητα, ακόμη και διάσημα πρόσωπα μπορούν να χρησιμεύσουν ως φωτεινά παραδείγματα από αυτή την άποψη. Ας εξερευνήσουμε δέκα τέτοιες περιπτώσεις διασημοτήτων και τις αξιοσημείωτες διαδρομές τους.

1. Γιώργος Σεϊταρίδης: Από το «Περιστέρι» στον μελισσοκόμο

Ο Γιώργος Σεϊταρίδης, γνωστός από το ρόλο του στην ταινία «Singles» και αρκετές τηλεοπτικές επιτυχίες, αποφάσισε να αφήσει πίσω του την προηγούμενη ζωή του και να ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια στο Πήλιο.

Μαζί με τη σύζυγό του Όλγα Θανάση, ζει πλέον μια αγροτική και ήρεμη ζωή ως μελισσοκόμος. Ο Σεϊταρίδης έχει αγκαλιάσει ολόψυχα την απόφασή του, βρίσκοντας ευτυχία στη νέα του καθημερινότητα. Αν και μπορεί να επιστρέψει στην υποκριτική στο μέλλον, η ικανοποίησή του με το παρόν είναι αισθητή.

2. Άντα Λιβιτσάνου: Αρτοζαχαροπλαστείο ως πάθος

Η γνωστή ηθοποιός Άντα Λιβιτσάνου απουσιάζει τα τελευταία χρόνια από τα τηλεοπτικά και θεατρικά δρώμενα. Άνοιξε το δικό της ζαχαροπλαστείο στα νότια προάστια, φτιάχνοντας με πάθος γλυκά και παρουσιάζοντάς τα μάλιστα στην τηλεοπτική της εκπομπή.

Η επαγγελματική μετάβαση της Λιβιτσάνου μοιάζει προδιαγεγραμμένη, καθώς αποτελεί παράδειγμα της ρήσης ότι το να κάνεις αυτό που αγαπάς οδηγεί στην επιτυχία, ανεξάρτητα από τον τομέα.

3. Νίκος Μίχας: Επιστροφή στην Ιατρική

Ο Νίκος Μίχας κέρδισε την αναγνώριση μέσα από τη συμμετοχή του στο Fame Story 2 ως νεαρός ροκάς. Παρά τις σπουδές του στην Ιατρική, το πάθος του για το τραγούδι τον οδήγησε στο να φτιάξει ένα συγκρότημα σε ηλικία 15 ετών.

Αφού κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ και συνεργάστηκε σε πολλά επιτυχημένα πρότζεκτ, ο Μίχας αποφάσισε να επιστρέψει στις ιατρικές του ρίζες. Σήμερα, εργάζεται ως γενικός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», αγωνιζόμενος γενναία στο πλευρό άλλων ιατρών κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης πανδημίας.

4. Σταύρος Λιβυκός: Η ανθεκτικότητα ενός τραγουδιστή

Ο Σταύρος Λιβυκός, ένας διακεκριμένος λαϊκός τραγουδιστής, πέτυχε ευρεία αναγνώριση με την επιτυχία του τραγουδιού του «Φώναξε τον κερατά» το 2002. Ωστόσο, η οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα επηρέασε την καριέρα του.

Ο Λιβυκός επέλεξε να αναλάβει διάφορες δουλειές για να τα βγάλει πέρα, μεταξύ των οποίων και να εργαστεί ως οδηγός ταξί. Αναλογιζόμενος την πορεία του, εξομολογήθηκε τις προκλήσεις που αντιμετώπισε τόσο καλλιτεχνικά όσο και οικονομικά. Η αποφασιστικότητα του Λιβυκού να επιμείνει αποτελεί απόδειξη της ανθεκτικότητάς του.

5. Πάνος Μιχαλόπουλος: Αγκαλιάζοντας μια ήσυχη ζωή

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος, αστέρας του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου κατά τη διάρκεια της «χρυσής» εποχής, πήρε την προσωπική απόφαση να αφήσει τα πάντα πίσω του λίγο πριν ξεδιπλωθεί η κρίση στη χώρα.

Αποσυρόμενος στο κτήμα του στην Καλαμάτα, ο Μιχαλόπουλος μοιράστηκε την αδιαφορία του για τις προτάσεις που δεχόταν, προτιμώντας να απολαμβάνει τις στιγμές που οι άνθρωποι τον πλησιάζουν στο δρόμο, αναπολώντας τα χρόνια που μεγάλωσε δίπλα στο έργο του. Με διάφορες ευθύνες στο κτήμα του στην Καλαμάτα, βρίσκει ελάχιστο χρόνο για προσωπική αναψυχή και αποφεύγει σκόπιμα τη δημόσια προσοχή.

6. Sofia Aliberti: Από ηθοποιός σε επιχειρηματία

Η Σοφία Αλιμπέρτι ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός τη δεκαετία του 1980 και απέκτησε δημοτικότητα κατά τη δεκαετία του ’90 μέσω πολλών τηλεοπτικών σειρών.

Ωστόσο, αποφάσισε να μεταβεί στην παρουσίαση, σημειώνοντας σημαντική επιτυχία σε αυτόν τον τομέα. Πριν από λίγα χρόνια, η Aliberti αποχαιρέτησε το παρελθόν της και μετακόμισε στο αγαπημένο της νησί, την Πάρο.

Εμπνευσμένες ιστορίες: 10 διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν με επιτυχία καριέρα

Σήμερα διαμένει μόνιμα στο κυκλαδίτικο νησί, διευθύνει ένα καφέ στη Νάουσα και πρόσφατα ξεκίνησε ένα επιχειρηματικό εγχείρημα με τον γιο της, μετατρέποντας ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο σε πολυτελές θέρετρο.

Εμπνευσμένες ιστορίες: 10 διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν με επιτυχία καριέρα

7. Γιώργος Αλκαίος: Ακολουθώντας νέα εγχειρήματα

Ο Γιώργος Αλκαίος, γνωστός για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2010, έκανε ένα διάλειμμα από το τραγούδι στη συνέχεια λόγω έλλειψης υποστήριξης.

Εμπνευσμένες ιστορίες: 10 διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν με επιτυχία καριέρα

Νιώθοντας απογοητευμένος, τα άφησε όλα πίσω του και εγκαταστάθηκε στο αγαπημένο του νησί, τη Μήλο. Ο Αλκαίος διαχειρίζεται σήμερα μια ξενοδοχειακή μονάδα σε ένα οικόπεδο που κληρονόμησε, ασχολούμενος με επιχειρηματικές προσπάθειες. Δεν διατηρεί καμία λύπη όσον αφορά την αλλαγή καριέρας του.

Εμπνευσμένες ιστορίες: 10 διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν με επιτυχία καριέρα

8. Στέργιος Νένες: Υποκριτική, διδασκαλία και τηλεοπτικές παραγωγές

Ο Στέργιος Νενές, γνωστός από το ρόλο του ως Νικόλας Βαρτακούλιας στη σειρά «Κωνσταντίνος και Ελένη», αποσύρθηκε από την υποκριτική το 2008. Στη συνέχεια έγινε εκπαιδευτής στην Ακαδημία Yamaha και, πιο πρόσφατα, άρχισε να εργάζεται ως οδηγός Uber.

Εμπνευσμένες ιστορίες: 10 διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν με επιτυχία καριέρα

Επιπλέον, ο Νενές εξακολουθεί να συμμετέχει σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές, αναδεικνύοντας τα ποικίλα ταλέντα και ενδιαφέροντά του.

Εμπνευσμένες ιστορίες: 10 διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν με επιτυχία καριέρα

9. Γαλήνη Ceva: Από ηρωίδα της τηλεόρασης σε DJ

Η Γαλήνη Τσεβά, γνωστή και ως «Sophie» από τη σειρά «Dolce Vita», απέκτησε δημοτικότητα ως μία από τις αγαπημένες τηλεοπτικές ηρωίδες του κοινού. Τα τελευταία χρόνια, πέρασε στην καριέρα της ως DJ, εμφανιζόμενη με το χαρακτηριστικό όνομα Dj Galida.

Εμπνευσμένες ιστορίες: 10 διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν με επιτυχία καριέρα

Η Ceva συνεχίζει να γοητεύει το κοινό με τη διαχρονική ομορφιά και το στυλ της, αγκαλιάζοντας πλέον με χάρη τα γκρίζα μαλλιά της.

Εμπνευσμένες ιστορίες: 10 διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν με επιτυχία καριέρα

10. Έλενα Παπαβασιλείου: Από την τηλεοπτική προσωπικότητα στις εκδόσεις

Η Έλενα Παπαβασιλείου, που απουσίαζε για αρκετά χρόνια από την τηλεόραση, άλλαξε την επαγγελματική της πορεία μετά την τελευταία της τηλεοπτική εκπομπή.

Εμπνευσμένες ιστορίες: 10 διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν με επιτυχία καριέρα

Τώρα εργάζεται στο τμήμα Τύπου γνωστού εκδοτικού οίκου, απολαμβάνοντας ένα πιο ήρεμο περιβάλλον, διατηρώντας παράλληλα την εντυπωσιακή της περσόνα από το παρασκήνιο.

Εμπνευσμένες ιστορίες: 10 διάσημοι Έλληνες που άλλαξαν με επιτυχία καριέρα
To top