Η ιστορία της Στέλλας: Επιλέγοντας να αποκτήσω παιδί μόνη μου

Γνωρίστε τη Στέλλα, μια ανύπαντρη μητέρα που επέλεξε να αποκτήσει παιδί μόνη της. Μοιράζεται την ιστορία της για το πώς ξεπέρασε τις αντιξοότητες και τις διακρίσεις.

Η ιστορία της Στέλλας: Επιλέγοντας να αποκτήσω παιδί μόνη μου>

Περιεχόμενα

  1. Η ιστορία της Στέλλας: Επιλέγοντας να είναι ανύπαντρη μητέρα
  2. Η απώλεια δύο σχέσεων
  3. Επιλέγοντας να γίνω μητέρα
  4. Προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια ανύπαντρη μητέρα

Γνωρίστε τη Στέλλα, μια 40χρονη δασκάλα που απέκτησε ένα παιδί μόνη της. Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε διακρίσεις και αρνητισμό, μοιράζεται την ιστορία της για την επιλογή της να είναι ανύπαντρη μητέρα και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε.

Η ιστορία της Στέλλας: Επιλέγοντας να είναι ανύπαντρη μητέρα

Το όνομά μου είναι Στέλλα και θέλω να μοιραστώ την ιστορία μου ως ανύπαντρη μητέρα. Δυστυχώς, έχω βιώσει ρατσισμό και αρνητισμό από ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τις επιλογές μου.

Πρόσφατα, είδα τη φωτογραφία μιας μητέρας σε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και οι άνθρωποι άφηναν σχόλια μίσους. Αυτό με έκανε να σκεφτώ το δικό μου ταξίδι και τις προκλήσεις που έχω αντιμετωπίσει.

Η απώλεια δύο σχέσεων

Είμαι μια 40χρονη δασκάλα που είχε δύο μακροχρόνιες σχέσεις στη ζωή μου. Δυστυχώς, ο πρώτος μου σύντροφος απεβίωσε σε ατύχημα μετά από δέκα χρόνια σχέσης. Αυτό με άφησε χωρίς τίποτα. Όταν ήμουν 33 ετών, είχα μια άλλη σχέση και είχαμε σχέδια για το μέλλον.

Ωστόσο, αργότερα έμαθα ότι ήταν αρραβωνιασμένος με κάποια άλλη, αφήνοντάς με συντετριμμένη και νιώθοντας χαμένη.

Μετά την απώλεια των δύο σχέσεών μου, φοβόμουν να ξαναπλησιάσω άνδρες, ακόμη και να κρατήσω τους συναδέλφους μου σε απόσταση. Όμως, η ζωή είχε σχεδιάσει κάτι άλλο για μένα.

Επιλέγοντας να γίνω μητέρα

Μια μέρα, κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου ελέγχου, ο γυναικολόγος μου με ενημέρωσε ότι είχα μια ιατρική πάθηση και ότι θα έπρεπε να αποκτήσω παιδί μέχρι την ηλικία των 38 ετών.

Σε αντίθετη περίπτωση, τόσο εγώ όσο και το παιδί θα αντιμετωπίζαμε επιπλοκές. Στην αρχή απέκλεισα το ενδεχόμενο να γίνω μητέρα, αλλά τα λόγια του γιατρού συνέχισαν να αντηχούν στο μυαλό μου για εβδομάδες. Τελικά, αποφάσισα να διερευνήσω την ιδέα και ξεκίνησα τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης με σπέρμα δότη.

Μέσα σε δύο μήνες, ήμουν έγκυος και η χαρά που ένιωσα ήταν απερίγραπτη.

Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι επηρεάστηκα από τον γυναικολόγο, αλλά ανέλαβα την ευθύνη για την απόφασή μου. Ο γιατρός απλώς άνοιξε μια πόρτα που ήταν ήδη μέσα μου και φοβόμουν να την ανοίξω μόνη μου.

Προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια ανύπαντρη μητέρα

Η κόρη μου, η Σταματίνα, είναι τώρα τριών ετών και το φως της ζωής μου. Δυστυχώς, έχω αντιμετωπίσει διακρίσεις και αρνητισμό για τις επιλογές μου.

Οι άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι το παιδί μου θα αποδειχθεί προβληματικό και ότι δεν είναι φυσιολογικό να κάνεις παιδιά μόνη σου. Έχω επίσης ακούσει ότι φταίμε για την κατάντια της κοινωνίας, μεταξύ άλλων.

Παρά τις προκλήσεις, είμαι ένα πολύ αισιόδοξο και δυναμικό άτομο. Έχω μάθει ότι όλοι έχουν μια γνώμη, αλλά κανείς δεν είναι πρόθυμος να σε γνωρίσει και να σε υποστηρίξει. Όλοι έχουν κάτι να πουν για τον άλλον, αλλά ποτέ για τον εαυτό τους.

Και δυστυχώς, το έχω αποδεχτεί αυτό.

Έκανα ένα παιδί μόνη μου γιατί δεν ήθελα να ρισκάρω να πληγωθώ ξανά. Και από όλους τους ανθρώπους που κρίνουν, κανείς δεν ήταν δίπλα μου όταν έτρεχα σε ψυχιάτρους και έπαιρνα ηρεμιστικά.

Ο τελευταίος φίλος που είχα όταν έκανα εξωσωματική γονιμοποίηση με βοήθησε να το ξεπεράσω. Δεν χρειάζομαι κανέναν γιατί κανείς δεν ένιωσε την ανάγκη να είναι δίπλα μου και όχι εναντίον μου. Έχω την κόρη μου, τη μητέρα μου και την υγεία μου. Και είμαι καλά!.

To top