Ο αντίκτυπος της απαγόρευσης της μητρικής γλώσσας ενός υιοθετημένου παιδιού

Μάθετε για τις επιπτώσεις της απαγόρευσης σε ένα υιοθετημένο παιδί να μιλάει τη μητρική του γλώσσα και πώς να προσεγγίσετε την κατάσταση με σεβασμό στην κληρονομιά.

Ο αντίκτυπος της απαγόρευσης της μητρικής γλώσσας ενός υιοθετημένου παιδιού>

Περιεχόμενα

  1. Υιοθετημένο κορίτσι απαγορεύεται να μιλήσει τη μητρική του γλώσσα
  2. Η σημασία της κληρονομιάς και του παρελθόντος
  3. Προτάσεις για επανεξέταση

Είναι σωστό να απαγορεύουμε σε ένα υιοθετημένο παιδί να μιλάει τη μητρική του γλώσσα; Μάθετε για τις επιπτώσεις του να αρνείστε σε ένα παιδί την κληρονομιά του και πώς να προσεγγίσετε την κατάσταση.

Υιοθετημένο κορίτσι απαγορεύεται να μιλήσει τη μητρική του γλώσσα

Μια καλή μου φίλη και ο σύζυγός της υιοθέτησαν ένα κοριτσάκι από ένα ορφανοτροφείο στη Ρωσία, το οποίο χρειαζόταν επειγόντως ιατρική φροντίδα και χειρουργική επέμβαση λόγω προβλήματος υγείας.

Χάρη στη βοήθεια της φίλης μου, το κοριτσάκι είναι τώρα υγιές και γίνεται ακόμα καλύτερα κάθε μέρα.

Ωστόσο, ο φίλος μου έχει εφαρμόσει έναν περίεργο κανόνα που με ενοχλεί: Απαγορεύει στο κοριτσάκι να μιλάει τη μητρική του γλώσσα. Στην αρχή, το παιδί μιλούσε μόνο ρωσικά, αλλά μαθαίνει γρήγορα ελληνικά.

Έχουν φτάσει στο σημείο να την τιμωρούν αν την πιάσουν να μιλάει ρωσικά.

Η σημασία της κληρονομιάς και του παρελθόντος

Όταν ρώτησα τη φίλη μου γιατί το κάνει αυτό, μου είπε ότι το κοριτσάκι είναι πλέον Ελληνίδα και πρέπει να μιλάει μόνο ελληνικά.

Αν και καταλαβαίνω ότι η φίλη μου και ο σύζυγός της είναι τώρα οι γονείς του μικρού κοριτσιού και έχουν το δικαίωμα να παίρνουν αποφάσεις γι’ αυτήν, πιστεύω ακράδαντα ότι αρνούνται το παρελθόν και την κληρονομιά της.

Σπαράζει η καρδιά μου όταν βλέπω το κοριτσάκι να τιμωρείται επειδή μιλάει τη μητρική του γλώσσα, που αποτελεί μέρος της ταυτότητάς του.

Αισθάνομαι ότι είναι σημαντικό για εκείνη να μάθει ελληνικά, αλλά είναι εξίσου σημαντικό για εκείνη να διατηρήσει μια σύνδεση με τις ρίζες της και τη γλώσσα και τον πολιτισμό της γενέτειράς της.

Προτάσεις για επανεξέταση

Αν βρεθείτε σε παρόμοια κατάσταση, σας προτείνω να κάνετε μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση με τη φίλη σας για τη σημασία της κληρονομιάς και τη σύνδεση του μικρού κοριτσιού με το παρελθόν του.

Εξηγήστε στη φίλη σας ότι απαγορεύοντας στο κοριτσάκι να μιλάει τη μητρική του γλώσσα, μπορεί να αισθάνεται ότι χάνει ένα κομμάτι του εαυτού της.

Επιπλέον, μπορείτε να προτείνετε να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ της εκμάθησης ελληνικών και της διατήρησης μιας σύνδεσης με την κληρονομιά του μικρού κοριτσιού.

Ίσως μπορούν να αφιερώνουν χρόνο κάθε εβδομάδα στο κοριτσάκι για να εξασκείται στην εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας ή να το εισάγουν στη ρωσική κουλτούρα μέσω βιβλίων, μουσικής και ταινιών.

Αξίζει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε μια ανώνυμη καταγγελία στον οργανισμό Children’s Smile. Μπορεί να είναι σε θέση να παράσχουν καθοδήγηση και υποστήριξη τόσο στο κοριτσάκι όσο και στην οικογένεια που το υιοθέτησε.

Συνολικά, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να εκτιμάμε και να σεβόμαστε την κληρονομιά και το παρελθόν ενός παιδιού, ακόμη και αν τώρα είναι μέρος μιας νέας οικογένειας και ενός νέου πολιτισμού.

To top