«Σκηνικό τέχνασμα στο πρόσωπο του Χριστού στον Ιησού από τη Ναζαρέτ» – Η εκπληκτική αποκάλυψη

Δείτε το σκηνικό τέχνασμα που χρησιμοποιήθηκε στην παράσταση «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» για να δημιουργήσει ένα απόκοσμο στοιχείο στην ερμηνεία του Ιησού από τον Ρόμπερτ Πάουελ.

«Σκηνικό τέχνασμα στο πρόσωπο του Χριστού στον Ιησού από τη Ναζαρέτ» – Η εκπληκτική αποκάλυψη>

Περιεχόμενα

  1. Τα κόλπα στα μάτια του Ιησού
  2. Η διαρκής επιτυχία του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Δείτε το σκηνικό τέχνασμα που χρησιμοποίησε ο Franco Geffirelli για να δημιουργήσει την εμβληματική εικόνα του Ιησού στην τηλεοπτική σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».

Μάθετε πώς ο σκηνοθέτης έδωσε έμφαση στα μάτια του Ρόμπερτ Πάουελ και πέτυχε το εφέ του Ιησού να μην ανοιγοκλείνει ποτέ τα μάτια του στην οθόνη.

Αναμφίβολα, ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι είναι μια σειρά που συνδέεται άμεσα με τη Μεγάλη Εβδομάδα. Γυρισμένη από το 1975 έως το 1976 στο Μαρόκο και την Τυνησία, προβάλλεται τακτικά στην ελληνική τηλεόραση εδώ και πολλά χρόνια.

Η επιτυχία της σειράς κρίνεται, αν μη τι άλλο, από το γεγονός ότι ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος υποδύεται τον Ιησού, έχει ταυτιστεί απόλυτα με την εικόνα που πολλοί άνθρωποι έχουν δημιουργήσει στο μυαλό τους για τον Ιησού.

Τα κόλπα στα μάτια του Ιησού

Ο Geffirelli έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο βλέμμα των ματιών του Jesus-Powell.

Ο ηθοποιός είχε ούτως ή άλλως γαλάζια μάτια, ο σκηνοθέτης επέμενε να τονιστούν ιδιαίτερα και φρόντισε να προσθέσει και κάτι άλλο για να δώσει στον ήρωά του ένα απόκοσμο στοιχείο. Συγκεκριμένα, για να κάνουν τα μάτια του Jesus-Powell καθαρά μπλε σαν κρύσταλλο, εφάρμοσαν μια μπλε γραμμή eyeliner στο πάνω μέρος του ματιού του ηθοποιού και μια λεπτή λευκή γραμμή στο κάτω μέρος.

Το δεύτερο κόλπο του Geffirelli είχε επίσης να κάνει με τα μάτια και επιτεύχθηκε χάρη στην επιμονή και το μοντάζ του Powell.

Ο ηθοποιός εξασκούνταν στο να μπορεί να κρατάει τα μάτια του ανοιχτά για όσο περισσότερο μπορούσε, και όταν δεν μπορούσε, επενέβαινε το μοντάζ. Ουσιαστικά, ο Τζεφιρέλι ήθελε ο Ιησούς του να μην ανοιγοκλείνει ποτέ τα μάτια του. Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, ο Πάουελ εμφανίζεται να ανοιγοκλείνει τα μάτια μία και μόνο μία φορά.

Δύο άλλες φορές το αγόρι που υποδύεται τον Ιησού σε μικρότερη ηλικία ανοιγοκλείνει τα μάτια του. Η επιλογή του Τζεφιρέλι δικαιώθηκε, καθώς οι τηλεοπτικοί κριτικοί αναγνώρισαν ότι το τέχνασμα αυτό έδωσε στον θεατή μια διορατική ματιά στο πρόσωπο του Ιησού.

«Σκηνικό τέχνασμα στο πρόσωπο του Χριστού στον Ιησού από τη Ναζαρέτ» – Η εκπληκτική αποκάλυψη

Η διαρκής επιτυχία του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Η διαρκή επιτυχία του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» αποδεικνύει τον αντίκτυπό του στους θεατές, καθώς πολλοί εξακολουθούν να επιδιώκουν να παρακολουθήσουν τη σειρά μέχρι σήμερα.

«Σκηνικό τέχνασμα στο πρόσωπο του Χριστού στον Ιησού από τη Ναζαρέτ» – Η εκπληκτική αποκάλυψη

Για όσους πηγαίνουν στην εκκλησία μόνο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, παραμένει μια συγκινητική υπενθύμιση της ιστορίας του Χριστού και της θυσίας του.

To top