Συμπονετικός αστυνομικός πληρώνει για βενζίνη: Ένα συγκινητικό περιστατικό στο βενζινάδικο του Βόλου

Αστυνομικός πληρώνει για τη βενζίνη μετά από κλήση του ιδιοκτήτη για σύλληψη. Η κάρτα μιας οικογένειας αποφορτίστηκε, αλλά η συμπόνια επικράτησε.

Συμπονετικός αστυνομικός πληρώνει για βενζίνη: Ένα συγκινητικό περιστατικό στο βενζινάδικο του Βόλου>

Περιεχόμενα

  1. Βενζινάδικο: Ο αστυνομικός πληρώνει για τη βενζίνη
  2. Το περιστατικό στο βενζινάδικο
  3. Η παρέμβαση του συμπονετικού αστυνομικού
  4. Επίλυση της κατάστασης
  5. Η υπόσχεση μιας ευγνώμονος οικογένειας

Σε μια αξιοσημείωτη πράξη καλοσύνης, ένας αστυνομικός πλήρωσε τη βενζίνη σε ένα βενζινάδικο, αφού ο ιδιοκτήτης τον κάλεσε να συλλάβει μια τετραμελή οικογένεια.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Βόλο, όταν οι γονείς και τα δύο μικρά παιδιά τους επιχείρησαν να πληρώσουν τα καύσιμα με μια αποφορτισμένη κάρτα. Αρνούμενος να τους αφήσει να φύγουν, ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε την αστυνομία. Ευτυχώς, ένας συμπονετικός αστυνομικός επενέβη καλύπτοντας ο ίδιος το κόστος, δίνοντας τέλος στη δοκιμασία.

Η οικογένεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της και δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που σκόπευε να επιστρέψει στον αστυνομικό για να βοηθήσει κάποιον που τα έχει ανάγκη.

Βενζινάδικο: Ο αστυνομικός πληρώνει για τη βενζίνη

Ο Βόλος έχει γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω ενός περιστατικού σε βενζινάδικο στο οποίο ενεπλάκη μια τετραμελής οικογένεια.

Οι γονείς και τα δύο παιδιά τους πήγαν να ανεφοδιάσουν το αυτοκίνητό τους με βενζίνη αξίας 20 ευρώ, για να διαπιστώσουν ότι η κάρτα πληρωμής τους είχε αποφορτιστεί. Ο πρατηριούχος, αρνούμενος να τους αφήσει να φύγουν, κάλεσε την αστυνομία για να τους συλλάβει. Ωστόσο, ένας συμπονετικός αστυνομικός παρενέβη πληρώνοντας προσωπικά τα καύσιμα, επιλύοντας την κατάσταση.

Το περιστατικό στο βενζινάδικο

Ήταν λίγο μετά τις 8:00 μ.μ. όταν ένας πατέρας, μια μητέρα και οι δύο μικρές τους κόρες, ηλικίας 4,5 και 8,5 ετών, σταμάτησαν σε ένα βενζινάδικο μετά τα ψώνια τους.

Επιχείρησαν να πληρώσουν τη βενζίνη με την κάρτα τους, αλλά δεν έγινε δεκτή λόγω του ότι είχε εκφορτιστεί. Η μητέρα πρότεινε να αφήσει την αστυνομική της ταυτότητα ως εγγύηση, ενώ επέστρεφαν στο σπίτι τους για να ανακτήσουν τα 20 ευρώ.

Δυστυχώς, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, ο οποίος διέθετε κάμερες παρακολούθησης, έδωσε εντολή στον υπάλληλο να καλέσει την αστυνομία και κατηγόρησε την οικογένεια για κλοπή.

Η παρέμβαση του συμπονετικού αστυνομικού

Η μητέρα προσπάθησε να εξηγήσει την κατάσταση και να τους διαβεβαιώσει ότι είχε τα χρήματα για να πληρώσει. Ωστόσο, αντιμετώπισε την εχθρότητα και τις προσβολές του ιδιοκτήτη του βενζινάδικου.

Καθώς έβγαινε από το πρατήριο για να πάρει τα χρήματα, ο υπάλληλος ακολούθησε τις οδηγίες και κάλεσε την αστυνομία. Δύο αστυνομικοί έφτασαν με περιπολικό και βρήκαν τον πατέρα και τα παιδιά να περιμένουν μέσα στο όχημά τους. Παρά την επιμονή του ιδιοκτήτη να συλλάβει την οικογένεια, ο ένας αστυνομικός συνειδητοποίησε το άδικο της κατάστασης.

Επίλυση της κατάστασης

Ο συμπονετικός αστυνομικός προσπάθησε να κατευνάσει τις εντάσεις και διευκρίνισε ότι δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη τη σύλληψη.

Για να επιλύσει την κατάσταση «ομηρίας», ο αστυνομικός έβγαλε ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, πλήρωσε τη βενζίνη και άφησε την οικογένεια ελεύθερη. Ο πατέρας ζήτησε το όνομα του αξιωματικού για να τον ξεπληρώσει, αλλά ο αξιωματικός αρνήθηκε και τον ενθάρρυνε να δωρίσει το ποσό σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

Η υπόσχεση μιας ευγνώμονος οικογένειας

Ο ανώνυμος αστυνομικός, μέλος της απογευματινής βάρδιας περιπολίας, θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η οικογένεια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της και υποσχέθηκε να εκπληρώσει το αίτημα του αξιωματικού βοηθώντας κάποιον που έχει ανάγκη.

Ήταν βαθιά ευγνώμονες για την παρέμβαση του αστυνομικού, η οποία τους απελευθέρωσε από τη δύσκολη θέση τους και ανέδειξε τον ρόλο της αστυνομίας στην παροχή βοήθειας προς τους πολίτες.

To top