Βρέφος πεθαίνει σε καυτό αυτοκίνητο: Πατέρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Βρέφος πεθαίνει μέσα σε αυτοκίνητο στην Άρτα λόγω θερμοπληξίας και έλλειψης οξυγόνου. Ο πατέρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Βρέφος πεθαίνει σε καυτό αυτοκίνητο: Πατέρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας>

Περιεχόμενα

  1. Η τραγωδία
  2. Η συγγνώμη του πατέρα

Ένα βρέφος 5,5 μηνών πέθανε στην Άρτα λόγω έλλειψης οξυγόνου και θερμοπληξίας, αφού το άφησε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο για οκτώ ώρες.

Η έκθεση του ιατροδικαστή επιβεβαιώνει ότι η αιτία θανάτου ήταν ασφυξία και το παιδί δεν μπορούσε να αναπνεύσει λόγω του ότι βρισκόταν μέσα σε ένα όχημα εκτεθειμένο στον ήλιο. Ο πατέρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και ο δικηγόρος του λέει ότι η οικογένεια επιχείρησε να αυτοκτονήσει μετά το άκουσμα της είδησης.

Αφού έμεινε σε ένα ζεστό αυτοκίνητο για περίπου 8 ώρες, ένα βρέφος 5,5 μηνών στην Άρτα πέθανε από έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία, σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή.

Η νεκροψία έδειξε ότι η αιτία θανάτου ήταν ασφυξία, με το βρέφος να μην μπορεί να αναπνεύσει μέσα στο εκτεθειμένο στον ήλιο όχημα. Το βρέφος υπέφερε από εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, υποξία, με αποτέλεσμα πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξίας, ταχυκαρδία και κυάνωση.

Η τραγωδία

Ο πατέρας, ο οποίος εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία, πήρε το μωρό του μαζί του στο γραφείο του. Αφού στάθμευσε το αυτοκίνητό του, χρησιμοποίησε ένα υπηρεσιακό όχημα για τις δουλειές του. Αργότερα, θυμήθηκε ότι είχε αφήσει το μωρό του στο αυτοκίνητο.

Δυστυχώς, το μωρό βρέθηκε αναίσθητο και με αφρούς στο στόμα. Ο πατέρας μετέφερε το βρέφος στο νοσοκομείο της Άρτας, αλλά ήταν πολύ αργά. Οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του μωρού. Όταν το είπαν στους γονείς, και οι δύο λιποθύμησαν και μεταφέρθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία για τις πρώτες βοήθειες.

Η συγγνώμη του πατέρα

Την Τετάρτη, ο πατέρας κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή. Ο δικηγόρος του, Δημήτρης Λαμπράκης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να βιώσει αυτή την κατάσταση.

Τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν όταν συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους είχε πεθάνει. Ο πατέρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει με ένα καλώδιο τηλεόρασης και νοσηλεύτηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο. Η μητέρα βρίσκεται υπό καταστολή και φέρεται να έπεσε από το μπαλκόνι του νοσοκομείου μόλις άκουσε την είδηση του θανάτου του μωρού της.

Βρέφος πεθαίνει σε καυτό αυτοκίνητο: Πατέρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας
To top