Η στέψη του βασιλιά Καρόλου: Ο βυζαντινός Ψαλμός 71 και το κοσμημένο σπαθί της προσφοράς

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου περιελάμβανε ένα ιστορικό ρεσιτάλ βυζαντινού ψαλμού, αποτίοντας φόρο τιμής στην ελληνική καταγωγή του. Ο ψαλμός, που αναγνωρίζεται ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά, τραγουδήθηκε λίγο πριν από τη στέψη και το «Bejeweled Sword of Offering» τοποθετήθηκε στο δεξί χέρι του βασιλιά για να υπερασπίζεται το καλό και να τιμωρεί το κακό.

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου: Ο βυζαντινός Ψαλμός 71 και το κοσμημένο σπαθί της προσφοράς>

Η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου περιελάμβανε μια πρώτη φορά στην ιστορία: μια βυζαντινή ψαλμωδία προς τιμήν της ελληνικής καταγωγής του πατέρα του, Δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππου.

Το Σύνολο Βυζαντινών Ψαλμών τραγούδησε τους επτά πρώτους στίχους του Ψαλμού 71 στα ελληνικά, μια προσευχή για τις ευλογίες του Θεού στον βασιλιά Σολομώντα, λίγο πριν από τη στέψη. Στη συνέχεια παραδόθηκε στο δεξί χέρι του βασιλιά το «Bejeweled Sword of Offering», καθώς ο Αρχιεπίσκοπος τον διέταξε να υπερασπιστεί το καλό και να τιμωρήσει το κακό.

Ο ψαλμός τυπώθηκε στο πρόγραμμα της Θείας Λειτουργίας και οι βυζαντινοί ψαλμοί αναγνωρίζονται ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου τιμά την ελληνική καταγωγή

Κατά τη διάρκεια της στέψης του βασιλιά Καρόλου, σημειώθηκε μια ιστορική στιγμή καθώς εκτελέστηκε μια βυζαντινή ψαλμωδία ως φόρος τιμής στην ελληνική κληρονομιά του πατέρα του.

Το επταμελές Σύνολο Βυζαντινών Ψαλμών τραγούδησε στα ελληνικά τους επτά πρώτους στίχους του Ψαλμού 71 από την Παλαιά Διαθήκη, ο οποίος τυπώθηκε στο πρόγραμμα της Λειτουργίας μαζί με την αγγλική μετάφραση. Ο ψαλμός απαγγέλθηκε λίγο πριν από τη στέψη και την παράδοση του «Κοσμημένου Ξίφους της Προσφοράς» στο δεξί χέρι του Βασιλιά. Η ψαλμωδία προσέδωσε μια μοναδική πινελιά στην τελετή, ενώ οι βυζαντινοί ψαλμοί αναγνωρίζονται ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

To top