Τραγική σύγκρουση τριών τρένων: 288 νεκροί, συνεχιζόμενες προσπάθειες διάσωσης

Τραγική σύγκρουση τριών τρένων: 288 νεκροί, 850 τραυματίες στην Ανατολική Ινδία | Συνεχείς προσπάθειες διάσωσης παγιδευμένων επιβατών | Καταστροφικό περιστατικό κοντά στο Μπαλασόρε | Ενημέρωση για την κατάσταση.

Τραγική σύγκρουση τριών τρένων: 288 νεκροί, συνεχιζόμενες προσπάθειες διάσωσης>

Περιεχόμενα

  1. Τραγωδία: 288 νεκροί σε σύγκρουση τριών τρένων στην ανατολική Ινδία
  2. Δράμα χωρίς τέλος: Αφήνει 288 νεκρούς στην Ινδία
  3. Τραγωδία εκτυλίσσεται στο Μπαλασόρε
  4. Συνεχιζόμενες επιχειρήσεις διάσωσης
  5. Εκατοντάδες νοσηλευόμενοι, αιματοβαμμένοι επιζώντες αναζητούν θεραπεία
  6. Έθνος σε πένθος
  7. Ιστορία τραγικών σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Τραγωδία: 288 νεκροί σε σύγκρουση τριών τρένων στην ανατολική Ινδία

Σε μια καταστροφική σύγκρουση τριών τρένων στην ανατολική Ινδία, τουλάχιστον 288 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 850 άτομα τραυματίστηκαν.

Οι προσπάθειες διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη για τον απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων επιβατών από τα συντρίμμια. Το σκηνικό είναι γεμάτο με αναποδογυρισμένα βαγόνια, ακούραστα συνεργεία διάσωσης και πανηγυρικά πτώματα τυλιγμένα σε λευκά πανιά κοντά στο Balasore, 200 χιλιόμετρα από το Bhubaneswar.

Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται εν μέσω θλίψης και οδύνης, ενώ το έθνος θρηνεί την απώλεια και ελπίζει σε γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Δράμα χωρίς τέλος: Αφήνει 288 νεκρούς στην Ινδία

Τουλάχιστον 288 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 850 άλλοι τραυματίστηκαν σε σύγκρουση τριών τρένων στην ανατολική Ινδία.

Οι ομάδες διάσωσης εργάζονται αυτή τη στιγμή ακούραστα για τον απεγκλωβισμό των επιβατών που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Τραγωδία εκτυλίσσεται στο Μπαλασόρε

Μια ομάδα δημοσιογράφων του AFP που βρισκόταν στη σκηνή είδε αναποδογυρισμένα βαγόνια και μέλη του πληρώματος διάσωσης να καταβάλλουν ασταμάτητες προσπάθειες για τη διάσωση επιζώντων.

Δίπλα στις γραμμές του τρένου κοντά στο Balasore, περίπου 200 χιλιόμετρα από το Bhubaneswar, την πρωτεύουσα της πολιτείας Odisha, διακρίνονταν πολυάριθμα πτώματα καλυμμένα με λευκά υφάσματα.

Συνεχιζόμενες επιχειρήσεις διάσωσης

Ο γενικός διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πολιτείας Οντίσα, Sudhanshu Saranji, δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σήμερα σε 288.

Ο Saranji πρόσθεσε περαιτέρω: «Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται και θα συνεχιστούν για αρκετές ακόμη ώρες».

Εκατοντάδες νοσηλευόμενοι, αιματοβαμμένοι επιζώντες αναζητούν θεραπεία

Ο Pradeep Jena, ανώτερος αξιωματούχος της περιφερειακής κυβέρνησης, εξήγησε ότι περίπου 850 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για ιατρική περίθαλψη.

Τραγική σύγκρουση τριών τρένων: 288 νεκροί, συνεχιζόμενες προσπάθειες διάσωσης

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μια ατελείωτη ροή ασθενοφόρων μετέφερε τραυματίες στο περιφερειακό νοσοκομείο Bandrak, όπου οι σοκαρισμένοι επιζώντες που ήταν καλυμμένοι με αίμα έλαβαν θεραπεία.

Τραγική σύγκρουση τριών τρένων: 288 νεκροί, συνεχιζόμενες προσπάθειες διάσωσης

Ένας επιζών διηγήθηκε ότι κοιμόταν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης και ξύπνησε για να βρεθεί παγιδευμένος κάτω από αρκετούς άλλους επιβάτες. Με τραύματα στο λαιμό και τα χέρια τους, κατάφεραν να συρθούν έξω από το βαγόνι.

Τραγική σύγκρουση τριών τρένων: 288 νεκροί, συνεχιζόμενες προσπάθειες διάσωσης

Έθνος σε πένθος

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε την οδύνη του για το περιστατικό, δηλώνοντας ότι η σκέψη του είναι με τις οικογένειες των θυμάτων.

Διαβεβαίωσε ότι οι τραυματίες θα τύχουν άμεσης φροντίδας και επιβεβαίωσε τη συνομιλία του με την υπουργό σιδηροδρόμων Aswini Vaishnau σχετικά με την κατάσταση. Ο στρατός έχει κινητοποιηθεί για την παροχή βοήθειας και η Vaisnau θα επισκεφθεί προσωπικά τον τόπο του ατυχήματος.

Ιστορία τραγικών σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Η Ινδία έχει γίνει μάρτυρας αρκετών μεγάλων σιδηροδρομικών ατυχημάτων στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου του πιο θανατηφόρου στις 6 Ιουνίου 1981, όταν εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία στην πολιτεία Μπιχάρ, με αποτέλεσμα επτά βαγόνια να πέσουν από γέφυρα στον ποταμό Μπαγκμάτι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 800 έως 1.000 άτομα. Ένα άλλο σημαντικό περιστατικό συνέβη στις 20 Νοεμβρίου 2016, όταν εκτροχιάστηκε η αμαξοστοιχία εξπρές Patna-Indore στην πολιτεία Uttar Pradesh, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 146 επιβάτες ενώ κοιμόντουσαν.

To top