10.000 προσλήψεις στον τομέα της υγείας & 950 ευρώ ελάχιστος μισθός σε 4 χρόνια

Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει 10.000 προσλήψεις στην υγεία και 950 ευρώ κατώτατο μισθό σε 4 χρόνια. Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού των τροφίμων και η προώθηση της διαφάνειας και του ανταγωνισμού είναι το κλειδί.

10.000 προσλήψεις στον τομέα της υγείας & 950 ευρώ ελάχιστος μισθός σε 4 χρόνια>

Περιεχόμενα

  1. Μητσοτάκης: «10.000 προσλήψεις στην Υγεία, 950 ευρώ κατώτατος μισθός στο τέλος της τετραετίας»
  2. Φοροδιαφυγή και αύξηση μισθών
  3. Δραματική παρέμβαση στο NHS
  4. Θράκη και Τουρκικό Προξενείο
  5. Market Passes και ενεργειακές επιδοτήσεις
  6. Πρόγραμμα Στεγαστικής Πολιτικής και ΝΔ

Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει σχέδια για 10.000 προσλήψεις στον τομέα της υγείας και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει την ανάγκη μόνιμων λύσεων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού των τροφίμων και την προώθηση της διαφάνειας και του ανταγωνισμού. Η κυβέρνηση στοχεύει στη μείωση της φορολογίας και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ παράλληλα βελτιώνει το μισθολόγιο του δημόσιου τομέα και παρέχει στήριξη στους συνταξιούχους.

Δραστικές μεταρρυθμίσεις σχεδιάζονται για το ΕΣΥ, με έμφαση στην πρόσληψη ιατρών και τη βελτίωση των υπηρεσιών. Ο κ. Μητσοτάκης συζητά επίσης για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και επισημαίνει την επιτυχία του προγράμματος «Το Σπίτι μου».

Το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει προοδευτικές πολιτικές για περιθωριοποιημένες ομάδες και δέσμευση για την τήρηση των υποσχέσεων.

Μητσοτάκης: «10.000 προσλήψεις στην Υγεία, 950 ευρώ κατώτατος μισθός στο τέλος της τετραετίας»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη μόνιμων λύσεων για την αντιμετώπιση του επίμονου πληθωρισμού τροφίμων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της πολιτικής των αγοραπωλησιών ως προσωρινών μέτρων και ζήτησε μεγαλύτερη διαφάνεια και ανταγωνισμό για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Προανήγγειλε την επικείμενη ψήφιση νομοσχεδίου για τη μείωση της φορολογίας σε ορίζοντα τετραετίας και διαβεβαίωσε ότι όλες οι διατάξεις του προγράμματος θα εφαρμοστούν αμέσως μετά τις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε υπερηφάνεια για τις προοδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης και τη δέσμευση για την ευημερία των συμπολιτών του.

Φοροδιαφυγή και αύξηση μισθών

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και την αύξηση των ονομαστικών μισθών.

Τόνισε ότι οι αυξήσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να προκύπτουν από τις επενδύσεις και την ενδυνάμωση των εργαζομένων. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί το επόμενο έτος και εξέφρασε την ελπίδα για τον προσδιορισμό του μέσω ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Προέβλεψε πιθανή αύξηση στα 950 ευρώ μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε επίσης τα σχέδια για τη βελτίωση του μισθολογίου στο δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων θέσης, των οριζόντιων αυξήσεων στα οικογενειακά επιδόματα και της έκτακτης στήριξης των συνταξιούχων, ιδίως εκείνων με χαμηλότερες συντάξεις.

Δραματική παρέμβαση στο NHS

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε σημαντικές μεταρρυθμίσεις για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), με στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών και την εξάλειψη των εκπτώσεων και των αποκλίσεων.

Τόνισε την επείγουσα ανάγκη πρόσληψης 10.000 γιατρών και νοσηλευτών και την εφαρμογή ουσιαστικών αλλαγών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στη λίστα αναμονής για τα τακτικά χειρουργεία. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκφράζοντας τη βούληση να επαναπροσδιοριστεί το πλαίσιο του διαλόγου με την Τουρκία.

Επιδίωξε μια πολιτισμένη προσέγγιση των διαφωνιών, ενώ έθεσε ως προτεραιότητα την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, την επαναβεβαίωση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Θράκη και Τουρκικό Προξενείο

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στις περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Τόνισε τη σημασία να ακολουθηθεί εθνική πολιτική και να κλείσει το θέμα με την ανακήρυξη Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών που σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης. Ενώ αναγνώρισε το δικαίωμα της μειονότητας να ψηφίζει, επέκρινε την εργαλειοποίηση από το τουρκικό προξενείο. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη για μια ξεδιάντροπη προσέγγιση στο χειρισμό τέτοιων θεμάτων.

Market Passes και ενεργειακές επιδοτήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας την αποτελεσματικότητα των περασμάτων της αγοράς στην αντιμετώπιση ορισμένων ζητημάτων, τόνισε τη σημασία του ανταγωνισμού.

Τάχθηκε υπέρ του να ανταγωνίζονται τα καταστήματα για χαμηλές τιμές και οι καταναλωτές να επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για τις επιδοτήσεις ενέργειας, τονίζοντας την αξιοποίηση των πλεοναζόντων κερδών των εταιρειών ενέργειας για την παροχή οικονομικής στήριξης.

Η κυβέρνηση απορρόφησε τις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας για να ελαφρύνει την επιβάρυνση των πολιτών.

Πρόγραμμα Στεγαστικής Πολιτικής και ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την επιτυχία του προγράμματος «Το σπίτι μου» και περιέγραψε τα σχέδια για την επέκτασή του. Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νέους να αγοράσουν σπίτια με χαμηλότερες μηνιαίες πληρωμές σε σύγκριση με το ενοίκιο.

Επιπλέον, η κυβέρνηση σκοπεύει να θεσπίσει κοινωνικά αποδεκτούς κανόνες για την Airbnb και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόγραμμα της ΝΔ, διαβεβαιώνοντας ότι όλα τα μέτρα αποτελούν μέρος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Τόνισε το ιστορικό της κυβέρνησης στην εκπλήρωση των υποσχέσεων και την εφαρμογή προοδευτικών πολιτικών, προς όφελος περιθωριοποιημένων ομάδων, όπως οι άστεγοι, τα τρανσέξουαλ άτομα και όσοι ζουν με τον ιό HIV.

To top