10+ νοσηλεύονται για βαριατρική ασθένεια: Υπερφαγία την Κυριακή του Πάσχα στην Ελλάδα

Η υπερκατανάλωση τροφής την Κυριακή του Πάσχα στην Ελλάδα οδηγεί σε 10+ νοσηλείες για βαριατρική ασθένεια. Μάθετε περισσότερα για τους κινδύνους της υπερβολικής υπερφαγίας.

10+ νοσηλεύονται για βαριατρική ασθένεια: Υπερφαγία την Κυριακή του Πάσχα στην Ελλάδα>

Πάνω από 10 άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομείο για βαριατρική ασθένεια μετά από υπερβολικό φαγητό την Κυριακή του Πάσχα στη Λάρισα, μετά από ημέρες νηστείας για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τρώγοντας μέχρι το σημείο της νοσηλείας: Πάνω από 10 άτομα που αντιμετωπίστηκαν για βαριατρική ασθένεια

Μετά τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, πολλά άτομα παραδόθηκαν σε υπερβολικό φαγοπότι την Κυριακή του Πάσχα, οδηγώντας σε αύξηση των επισκέψεων στα επείγοντα περιστατικά του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Οι ασθενείς διαγνώστηκαν με βαροστομαχία, μια βαρυτική ασθένεια που προκαλείται από την υπερκατανάλωση τροφής.

Παρά τις προειδοποιήσεις και τις συμβουλές να τρώνε με μέτρο, αρκετοί Λαρισαίοι αγνόησαν τις συμβουλές και έτρωγαν υπερβολικά.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ κατακλύστηκε από κλήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και περισσότερα από 10 άτομα χρειάστηκαν διακομιδή με ασθενοφόρο.

Οι ασθενείς περιλάμβαναν άνδρες και γυναίκες διαφόρων ηλικιών τόσο από την πόλη της Λάρισας όσο και από τα γύρω χωριά. Είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν τις παραδοσιακές γιορτές του Πάσχα και να ψήσουν οβελία, ένα δημοφιλές κέρασμα στην περιοχή.

To top