18χρονος μαχαιρώθηκε στην Ακρόπολη: Ανήλικοι επιτιθέμενοι κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας

18χρονος μαχαιρώθηκε στην Ακρόπολη: Οι ανήλικοι δράστες κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας και ληστεία. Σταθερή η κατάσταση του θύματος, λένε οι γιατροί.

18χρονος μαχαιρώθηκε στην Ακρόπολη: Ανήλικοι επιτιθέμενοι κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας>

Περιεχόμενα

  1. 18χρονος μαχαιρώθηκε στην Ακρόπολη: Ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του
  2. Ποινικές κατηγορίες: 18χρονος μαχαιρώθηκε στην Ακρόπολη
  3. Δήλωση της μητέρας του θύματος: 18χρονος μαχαιρώθηκε στην Ακρόπολη
  4. Λεπτομέρειες επίθεσης: 18χρονος μαχαιρώθηκε στην Ακρόπολη

Ένας 18χρονος μαχαιρώθηκε από δύο ανήλικους που κρατούσαν μαχαίρι στην περιοχή της Ακρόπολης, ενώ κρατούσε το κινητό του τηλέφωνο και το χαρτζιλίκι του. Το θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί αναφέρουν ότι η κατάστασή του είναι σταθερή.

Οι δράστες αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή και απόπειρα ανθρωποκτονίας, μεταξύ άλλων. Η μητέρα του θύματος εξέφρασε την ανησυχία της, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί τα παιδιά να βγαίνουν βόλτα και να επιστρέφουν σφαγμένα.

18χρονος μαχαιρώθηκε στην Ακρόπολη: Ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του 18χρονου που μαχαιρώθηκε στην Ακρόπολη. Δύο ανήλικοι που κρατούσαν μαχαίρι έστειλαν τον νεαρό στην εντατική για να του αρπάξουν την τσάντα με το κινητό του τηλέφωνο και το χαρτζιλίκι του.

Το θύμα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό και η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή. Οι γιατροί τον διασωλήνωσαν για καλή κλινική εικόνα και μεταφέρθηκε σε άλλο δωμάτιο κοντά στο σταθμό των γιατρών. Τέσσερις φιάλες πλάσματος σταθεροποίησαν την αιμοδυναμική του κατάσταση.

Ποινικές κατηγορίες: 18χρονος μαχαιρώθηκε στην Ακρόπολη

Οι δύο 17χρονοι που συμμετείχαν στην επίθεση με μαχαίρι στον 18χρονο στην περιοχή της Ακρόπολης διώκονται για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή και απόπειρα ληστείας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ο ένας από αυτούς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και οι δύο παραπέμφθηκαν σε ανακριτή ανηλίκων για να λογοδοτήσουν σε ανακριτή ανηλίκων. Οι φίλοι του θύματος αναγνώρισαν τον δράστη της επίθεσης στις φωτογραφίες των προσώπων που τους έδειξαν οι αστυνομικοί.

Ο 17χρονος αλλοδαπός ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης, αφού η αστυνομία βρήκε ένα πουκάμισο που φορούσε το βράδυ της επίθεσης με κηλίδες αίματος.

Δήλωση της μητέρας του θύματος: 18χρονος μαχαιρώθηκε στην Ακρόπολη

Η μητέρα του θύματος τόνισε στα μέσα ενημέρωσης τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σύμφωνα με την ίδια, το αγόρι αυτή τη στιγμή παλεύει με ράμματα και του χορηγούνται παυσίπονα για να αντιμετωπίσει τους πόνους, καθώς και φιάλες αίματος σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς έχασε πολύ αίμα κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Η ίδια δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «δεν μπορούμε να έχουμε τα παιδιά μας να βγαίνουν βόλτα και να επιστρέφουν σφαγμένα». Είπε επίσης ότι το αγόρι είναι πολύ αναστατωμένο και δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό που του συνέβη.

Λεπτομέρειες επίθεσης: 18χρονος μαχαιρώθηκε στην Ακρόπολη

Οι δύο δράστες ακινητοποίησαν τους πέντε φίλους με μαχαίρι το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα κοντά στην Αρχαία Αγορά για να αρπάξουν την τσάντα του θύματος.

Ο 17χρονος αλλοδαπός πέταξε το μαχαίρι σε μικρή απόσταση από το σημείο της ληστείας, σύμφωνα με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Έγιναν έρευνες, αλλά δεν βρέθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 17χρονος Αλβανός είχε εμπλακεί σε παρόμοια υπόθεση κλοπής κινητού τηλεφώνου στους Αγίους Αναργύρους τον Δεκέμβριο του 2021.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η υπόθεση εξιχνιάστηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

To top