Αλέξης Τσίπρας: Η προοδευτική συνεργασία επικρατεί στον εκλογικό θρίαμβο

Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει τις περικοπές των συντάξεων της κυβέρνησης και υπόσχεται νίκη της προοδευτικής συνεργασίας το βράδυ των εκλογών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει έμφαση στα κοστολογημένα προγράμματα, στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Αλέξης Τσίπρας: Η προοδευτική συνεργασία επικρατεί στον εκλογικό θρίαμβο>

Περιεχόμενα

  1. Αλέξης Τσίπρας: «Η κυβέρνηση της προοδευτικής συνεργασίας κερδίζει το βράδυ των εκλογών»
  2. Οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για παροχές και αύξηση του κατώτατου μισθού
  3. Αναδρομικές πληρωμές συνταξιούχων και υπερβολικές παροχές
  4. Πλειστηριασμοί και προστασία της κύριας κατοικίας
  5. Αναχαιτίσεις και δυνατότητα προοδευτικής κυβέρνησης
  6. Δημοσκοπήσεις, εκλογικές εκπλήξεις και πολιτικός διάλογος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δηλώνει ότι η κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας θα βγει νικήτρια το βράδυ των εκλογών.

Σε δήλωσή του, επικρίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι στέρησε δισεκατομμύρια από τους συνταξιούχους, μείωσε τα αναδρομικά και δεν έφερε ουσιαστικές αλλαγές. Ο κ. Τσίπρας τονίζει τη σημασία των παροχών που έχει υποσχεθεί, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Αναφέρεται στην ανάγκη προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών και εκφράζει την ανησυχία του για την αναδιανομή του πλούτου. Ο Τσίπρας σχολιάζει επίσης τις υποκλοπές και τη δυνατότητα μιας προοδευτικής κυβέρνησης. Ζητά γόνιμο πολιτικό διάλογο και καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν σε μια εκλογική αναμέτρηση που πιστεύει ότι θα είναι εκπλήξεις.

Αλέξης Τσίπρας: Αλέξης Τσίπρας: «Η κυβέρνηση της προοδευτικής συνεργασίας κερδίζει το βράδυ των εκλογών».

Αλέξης Τσίπρας: «Η κυβέρνηση της προοδευτικής συνεργασίας κερδίζει το βράδυ των εκλογών»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέρησε από τους συνταξιούχους 7 δισ.

ευρώ, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αφαίρεσε τη 13η σύνταξη και μείωσε τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για παροχές και αύξηση του κατώτατου μισθού.

Οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για παροχές και αύξηση του κατώτατου μισθού

Όταν έχεις πληθωρισμό 10% είναι προφανές ότι πρέπει να υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε τη δέσμευσή του για κατώτατο μισθό 880 και αυξήσεις 10% για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Αναδρομικές πληρωμές συνταξιούχων και υπερβολικές παροχές.

Αναδρομικές πληρωμές συνταξιούχων και υπερβολικές παροχές

Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα δώσει αναδρομικά στους συνταξιούχους σε τρεις δόσεις, ενώ απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης για τις υπερβολικές παροχές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεδομένων των συνθηκών «είμαστε λιτοί και όχι σπάταλοι.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες της χώρας», είπε και υπενθύμισε ότι «έχουμε ρυθμίσει το χρέος και αφήσαμε ένα «μαξιλάρι» 37 δισ. ευρώ.

Πλειστηριασμοί και προστασία της κύριας κατοικίας.

Πλειστηριασμοί και προστασία της κύριας κατοικίας

Ο νόμος Κατσέλη έδινε τη δυνατότητα στον ευάλωτο δανειολήπτη να μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και να πάρει απόφαση για την προστασία της κατοικίας, αν όντως ήταν ευάλωτος δανειολήπτης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η προστασία του νόμου Κατσέλη παρατάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος του 2019. Προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αναχαιτίσεις και δυνατότητα προοδευτικής κυβέρνησης.

Αναχαιτίσεις και δυνατότητα προοδευτικής κυβέρνησης

«Δεν πιστεύω ότι ο Ανδρουλάκης θέλει να είναι όμηρος ή ότι είναι όμηρος», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τη μέχρι τώρα στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι ο κ. Ανδρουλάκης αφήνει να εννοηθεί ότι θα κυβερνήσει με το πρώτο κόμμα, γεγονός που ενισχύει τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική κυβέρνηση με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκοπήσεις, εκλογικές εκπλήξεις και πολιτικός διάλογος.

Δημοσκοπήσεις, εκλογικές εκπλήξεις και πολιτικός διάλογος

Κλείνοντας, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν αποτελούν πλέον ασφαλές εργαλείο για την πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος και επισήμανε ότι οι εκλογές θα κριθούν από τον αριθμό των ανθρώπων που θα προσέλθουν στην κάλπη και κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν. «Θα είναι εκλογές μεγάλων εκπλήξεων», είπε και πρόσθεσε ότι μια πιθανή και βεβηλωμένη νίκη του Μητσοτάκη θα ήταν πολύ κακό για τη χώρα. «Θα ήταν επιθυμητό προεκλογικά να υπάρξει ένας γόνιμος και ουσιαστικός πολιτικός διάλογος.

Υπάρχει τοξικότητα όταν τα πολιτικά επιχειρήματα δεν είναι πολυεπίπεδα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

To top