Αθηνά Ωνάση: Τι συνέβη στην κληρονομιά των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων;

Η Αθηνά Ωνάση κληρονόμησε περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τον παππού της, αλλά η προσωπική της περιουσία έχει μειωθεί σημαντικά, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές. Το Celebritynetworth.com αναφέρει ότι η τρέχουσα καθαρή της αξία ανέρχεται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Αθηνά Ωνάση: Τι συνέβη στην κληρονομιά των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων;>

Περιεχόμενα

  1. Η Αθηνά Ωνάση κληρονόμησε μισό δισεκατομμύριο δολάρια από τον Αριστοτέλη Ωνάση
  2. Η προσωπική περιουσία της Αθηνάς Ωνάση μειώθηκε σημαντικά
  3. Έλεγχος της περιουσίας Ωνάση μέχρι την ενηλικίωση της Αθηνάς
  4. Διαχείριση της κληρονομιάς της Αθηνάς Ωνάση από την KPMG Fides
  5. Η Αθηνά Ωνάση πούλησε τον Σκορπιό και αγόρασε μια φάρμα αλόγων

Η Αθηνά Ωνάση, εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, κληρονόμησε από τον παππού της περιουσία ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η προσωπική της περιουσία έχει μειωθεί σημαντικά και ανέρχεται πλέον στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, δηλαδή πάνω από 50% λιγότερο από την κληρονομιά της.

Το Celebritynetworth.com αναφέρεται στην οικονομική κατάσταση της γνωστής κληρονόμου, αναφέροντας ότι κατέχει κάτι λιγότερο από 500 εκατομμύρια δολάρια σε 217 τραπεζικούς λογαριασμούς, επιπλέον 300 εκατομμύρια δολάρια, πολλές μετοχές και έναν απροσδιόριστο αριθμό ράβδων χρυσού.

Η Αθηνά Ωνάση κληρονόμησε μισό δισεκατομμύριο δολάρια από τον Αριστοτέλη Ωνάση

Η Αθηνά Ωνάση κληρονόμησε ακίνητη περιουσία αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, καταθέσεις στις ΗΠΑ αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων, καταθέσεις στη Λατινική Αμερική αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και επενδύσεις εταιρειών αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τον παππού της, Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος έχτισε μια αυτοκρατορία στη ναυτιλία.

Η προσωπική περιουσία της Αθηνάς Ωνάση μειώθηκε σημαντικά

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του celebritynetworth.com, η προσωπική περιουσία της Αθηνάς Ωνάση έχει υποστεί σημαντική μείωση με την πάροδο των ετών.

Ενώ κληρονόμησε μια περιουσία που εκτιμάται σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, η τρέχουσα καθαρή της αξία ανέρχεται σε 1. δισεκατομμύριο ευρώ, δηλαδή πάνω από 50% λιγότερο από την κληρονομιά του παππού της.

Έλεγχος της περιουσίας Ωνάση μέχρι την ενηλικίωση της Αθηνάς

Η μητέρα της Αθηνάς, Χριστίνα, κανόνισε να ελέγχεται η περιουσία του Ωνάση από ένα διοικητικό συμβούλιο με διαχειριστές τον Παύλο Ιωαννίδη, τον Θόδωρο Γαβριηλίδη, τον Στέλιο Παπαδημητρίου και τον Απόστολο Ζαμπέλα μέχρι να ενηλικιωθεί η Αθηνά.

Το διοικητικό συμβούλιο έπρεπε να εγκρίνει κάθε δαπάνη που πραγματοποιούσε ο Thierry Roussel για λογαριασμό της Αθηνάς μέχρι την ενηλικίωσή της.

Διαχείριση της κληρονομιάς της Αθηνάς Ωνάση από την KPMG Fides

Το 1999, με δικαστική απόφαση στο Βαντούζ του Λιχτενστάιν, η ελβετική ελεγκτική εταιρεία KPMG Fides ανέλαβε τον έλεγχο της περιουσίας της Athena. Πήρε τα ηνία της κληρονομιάς της στα 18α γενέθλιά της.

Στην ηλικία των 21 ετών, οι δικηγόροι της προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διοριστεί πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση.

Αθηνά Ωνάση: Τι συνέβη στην κληρονομιά των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων;

Η Αθηνά Ωνάση πούλησε τον Σκορπιό και αγόρασε μια φάρμα αλόγων

Το 2013, η Αθηνά Ωνάση πούλησε το Scorpio στη Ρωσίδα δισεκατομμυριούχο Ekaterina Rybolovleva για ένα άγνωστο ποσό, που φημολογείται ότι πλησίαζε τα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Αθηνά Ωνάση: Τι συνέβη στην κληρονομιά των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων;

Το 2014, ξόδεψε 12 εκατομμύρια δολάρια για μια φάρμα αλόγων στο Wellington της Φλόριντα και τρία χρόνια αργότερα πούλησε το ακίνητο έκτασης 5,62 στρεμμάτων για 12,75 εκατομμύρια δολάρια.

Αθηνά Ωνάση: Τι συνέβη στην κληρονομιά των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων;
To top