Χειροπέδες σε ηλικιωμένο άνδρα που σκότωσε γατάκι στη Ρόδο – Αυστηρές ποινές για κακοποίηση ζώων

Συγκλονιστικό: Συνελήφθη 83χρονος για τη δολοφονία γατιού στη Ρόδο – Σοβαρές ποινές για κακοποίηση ζώων.

Χειροπέδες σε ηλικιωμένο άνδρα που σκότωσε γατάκι στη Ρόδο – Αυστηρές ποινές για κακοποίηση ζώων>

Ένας 83χρονος άνδρας στη Ρόδο συνελήφθη αφού σκότωσε ένα γατάκι με μια σκούπα. Το ανησυχητικό αυτό περιστατικό συνέβη όταν το γατάκι μπήκε στην αυλή του άνδρα και εκείνος προχώρησε στο βάναυσο χτύπημά του μέχρι που το αβοήθητο ζώο χάθηκε.

Ένας μάρτυρας κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, με αποτέλεσμα να κινηθούν άμεσα νομικές διαδικασίες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κακοποίηση των ζώων επισύρει αυστηρές ποινές, όπως φυλάκιση και υψηλά πρόστιμα. Ο νόμος απαγορεύει αυστηρά τις πράξεις που προκαλούν σωματικό πόνο ή βλάβη στα ζώα, αναγνωρίζοντάς τες ως κακουργήματα.

Συνελήφθη 83χρονος άνδρας που σκότωσε γατάκι με σκούπα στη Ρόδο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της dimokratiki.gr, ένα τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου το πρωί της Δευτέρας (13/6).

Ένας 83χρονος άνδρας επιτέθηκε βάναυσα με σκούπα σε ένα ανυπεράσπιστο γατάκι στην αυλή του, με αποτέλεσμα το ζώο να χάσει τη ζωή του.

Ένας μάρτυρας που βρισκόταν στη σκηνή κατήγγειλε αμέσως το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, προκαλώντας την άμεση λήψη νομικών μέτρων κατά του δράστη για την απάνθρωπη πράξη του.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο νόμος επιβάλλει αυστηρές ποινές για πράξεις κακοποίησης ζώων.

Οι σκόπιμες πράξεις όπως η πρόκληση έντονου σωματικού πόνου, εξάντλησης ή βλάβης στην υγεία ενός ζώου με μεθόδους όπως δηλητηρίαση, στραγγαλισμός, απαγχονισμός, πνιγμός, εγκαύματα, θερμοπληξία, ηλεκτροπληξία, κρυοπαγήματα, σύνθλιψη, μη θεραπευτικός ακρωτηριασμός, πυροβολισμοί, εσκεμμένος τραυματισμός, κυνομαχίες, ζωομαχίες, κτηνοβασία, σεξουαλική κακοποίηση με χρήση αντικειμένων ή εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων θεωρούνται κακουργήματα.

Οι παραβάτες που κρίνονται ένοχοι για τέτοια εγκλήματα μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης που κυμαίνεται από 5 έως 10 έτη, μαζί με πρόστιμα έως και 50.000 ευρώ.

Επιπλέον, μπορούν να επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα που κυμαίνονται από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανά ζώο και ανά περιστατικό.

To top