Χειρουργός κρίθηκε ένοχος για το θάνατο 9χρονου αγοριού μετά από πτώση με ποδήλατο | Παρακολουθήστε το βίντεο

Ο 9χρονος Δημήτρης πέθανε από ρήξη εντέρου μετά από πτώση με το ποδήλατό του. Το δικαστήριο Λαμίας έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο γιατρό για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Χειρουργός κρίθηκε ένοχος για το θάνατο 9χρονου αγοριού μετά από πτώση με ποδήλατο | Παρακολουθήστε το βίντεο>

Περιεχόμενα

  1. Γιατρός κρίθηκε ένοχος για το θάνατο 9χρονου αγοριού από ατύχημα με ποδήλατο
  2. Τραγική απώλεια για την οικογένεια του 9χρονου Δημήτρη

Ο τραγικός θάνατος του 9χρονου Δημήτρη μετά από ατύχημα με ποδήλατο οδήγησε σε ενοχή του γιατρού που τον χειρούργησε. Οι γονείς του παιδιού έμειναν να θρηνούν την απώλειά τους και να αναζητούν δικαιοσύνη για την αμέλεια που οδήγησε στο θάνατό του.

Το τριμελές πλημμελειοδικείο Λαμίας έκρινε τον κατηγορούμενο γιατρό ένοχο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή. Ο αντεισαγγελέας Εφετών άσκησε έκτοτε έφεση κατά της ποινής, προτείνοντας αυστηρότερη ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Γιατρός κρίθηκε ένοχος για το θάνατο 9χρονου αγοριού από ατύχημα με ποδήλατο

Ένας γιατρός κρίθηκε ένοχος για το θάνατο του 9χρονου Δημήτρη, ο οποίος πέθανε το 2017 από περιτονίτιδα που προήλθε από ρήξη εντέρου μετά από ατύχημα με ποδήλατο.

Το παιδί είχε αρχικά νοσηλευτεί για τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου ο κατηγορούμενος γιατρός πραγματοποίησε χειρουργική επέμβαση πριν ο Δημήτρης μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου και απεβίωσε.

Το τριμελές δικαστήριο της Λαμίας καταδίκασε τον συνταξιούχο χειρουργό σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή, επικαλούμενο το ελαφρυντικό της σύντομης ζωής.

Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας εφετών άσκησε έφεση κατά της ποινής και πρότεινε ποινή φυλάκισης τριών ετών αντί των οκτώ μηνών που επέβαλε το δικαστήριο.

Τραγική απώλεια για την οικογένεια του 9χρονου Δημήτρη

Η οικογένεια του Δημήτρη βρισκόταν σε διακοπές στη Φθιώτιδα όταν έπεσε από το ποδήλατό του, με αποτέλεσμα η νοσηλεία του στο νοσοκομείο να καταλήξει σε τραγωδία.

Η μητέρα του αφηγείται τα τελευταία του λόγια ως «Φοβάμαι», προσθέτοντας στο σπαρακτικό χαρακτήρα της απώλειας. Το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία της σωστής ιατρικής φροντίδας και προσοχής μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό, ειδικά σε περιπτώσεις που αφορούν παιδιά.

To top