Δικαίωση για τα θύματα των Τεμπών: Ο πατέρας βρίσκει τη δύναμη να τιμήσει το παιδί του

Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών βρίσκουν δικαίωση καθώς κατατίθενται 5 ποινικές κατηγορίες κατά στελεχών του ΟΣΕ. Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του Δημήτρη, δηλώνει: «Από σήμερα μπορώ να επισκέπτομαι τον τάφο του παιδιού μου με ψηλά το κεφάλι».

Δικαίωση για τα θύματα των Τεμπών: Ο πατέρας βρίσκει τη δύναμη να τιμήσει το παιδί του>

Περιεχόμενα

  1. Ο πατέρας του θύματος των Τεμπών βρίσκει δικαίωση στις νέες ποινικές κατηγορίες κατά των στελεχών του ΟΣΕ
  2. Πατέρας ενός θύματος των Τεμπών: «Από σήμερα θα πηγαίνω στον τάφο του παιδιού μου με το κεφάλι ψηλά»
  3. Ο Δημήτρης Ασλανίδης σκοτώθηκε στο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
  4. «Ευτυχώς, η δικαίωση αρχίζει».
  5. Οι προσδοκίες των συγγενών των θυμάτων
  6. «Η δικαιοσύνη φαίνεται να ξεφεύγει από την κυβερνητική αφήγηση που αφορά το ανθρώπινο λάθος»

Ο πατέρας του θύματος των Τεμπών βρίσκει δικαίωση στις νέες ποινικές κατηγορίες κατά των στελεχών του ΟΣΕ

Σύμφωνα με το thesstoday.gr και το ρεπορτάζ του Αντώνη Τσολναρά, συγγενείς θυμάτων των Τεμπών, μεταξύ των οποίων και ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του Δημήτρη, εκφράζουν μερική δικαίωση. Ο Παύλος δηλώνει: «Από σήμερα θα επισκέπτομαι τον τάφο του παιδιού μου με ψηλά το κεφάλι». Οι ενέργειες του Συλλόγου και οι αγωγές που κατατέθηκαν έχουν δρομολογήσει τη δικαίωση και ο Παύλος προσβλέπει στην απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους.

Αμφισβητεί τον διευθυντή του ΕΑΠ και υπογραμμίζει τη σημασία της δικαιοσύνης για την απομάκρυνση από την κυβερνητική αφήγηση περί ανθρώπινου λάθους.

Πατέρας ενός θύματος των Τεμπών: «Από σήμερα θα πηγαίνω στον τάφο του παιδιού μου με το κεφάλι ψηλά»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr και το ρεπορτάζ του Αντώνη Τσολναρά, οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών αισθάνονται μερική δικαίωση από τις νέες 5 ποινικές διώξεις κατά στελεχών του ΟΣΕ, με τον πατέρα του Δημήτρη, Παύλο Ασλανίδη να συγκλονίζει, δηλώνοντας ότι «από σήμερα θα μπορώ να πάω στον τάφο του παιδιού μου με το κεφάλι ψηλά».

Ο Δημήτρης Ασλανίδης σκοτώθηκε στο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του Δημήτρη που σκοτώθηκε στα Τέμπη: «Από σήμερα θα μπορώ να πηγαίνω στον τάφο του παιδιού μου με το κεφάλι ψηλά».

«Ευτυχώς, η δικαίωση αρχίζει».

«Μετά τις ενέργειες του Συλλόγου και τη μήνυση που κατέθεσε για να αρθεί η ασυλία κάποιων προσώπων και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται», είπε και πρόσθεσε ότι «από σήμερα και από την ημέρα της μήνυσης θα πάω στον τάφο του Δημήτρη με το κεφάλι ψηλά.

Θα είμαι σε θέση να τον αντιμετωπίσω με το κεφάλι ψηλά».

Οι προσδοκίες των συγγενών των θυμάτων

Σύμφωνα με τον κ. Ασλανίδη, η προσδοκία των συγγενών των θυμάτων είναι «να μπουν στη φυλακή όσο το δυνατόν περισσότεροι υπεύθυνοι», ενώ τόνισε ότι «ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχουν συλλάβει τον διευθυντή της ΕΑΣ που επέτρεψε να κυκλοφορούν τα τρένα χωρίς σήματα ασφαλείας».

Ο πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη, Παύλος Ασλανίδης.

«Η δικαιοσύνη φαίνεται να ξεφεύγει από την κυβερνητική αφήγηση που αφορά το ανθρώπινο λάθος»

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, συνήγορος του Συλλόγου και πατέρας του τραυματία δήλωσε από την πλευρά του ότι: «Αυτό που μπόρεσα να μάθω και μάλιστα σήμερα είχαμε σκοπό με μέλη της διοίκησης του Συλλόγου να επισκεφθούμε τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών και τον ορισθέντα ανακριτή, για να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την καθυστέρηση στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος στελεχών και κυρίως διαχειριστών και νομίμων εκπροσώπων των εταιρειών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανέφεραν σε υπόμνημα ότι δεν είναι δυνατόν τρεις μήνες μετά την τραγωδία να μην έχει βρεθεί η αιτία της πυρκαγιάς-έκρηξης που στοίχισε τη ζωή στα μισά περίπου θύματα.

Δικαίωση για τα θύματα των Τεμπών: Ο πατέρας βρίσκει τη δύναμη να τιμήσει το παιδί του

Δικαίωση για τα θύματα των Τεμπών: Ο πατέρας βρίσκει τη δύναμη να τιμήσει το παιδί του

«Οι ποινικές κατηγορίες για πρώτη φορά αφορούν κακουργηματικά αδικήματα και αναφέρονται σε στελέχη που συμμετείχαν στη συντήρηση των συστημάτων υποδομής», είπε, προσθέτοντας ότι «η δικαιοσύνη φαίνεται να απομακρύνεται από το αφήγημα της κυβέρνησης περί ανθρώπινου λάθους και πλέον αναφέρεται σε πολλαπλές ευθύνες».

To top