Ένας θρίαμβος της πίστης: Δικαίωση του πατέρα Αλέξανδρου Καριώτογλου

Ο πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου επιστρέφει, δικαιωμένος, στα καθήκοντά του. Δείτε το εμπνευσμένο ταξίδι του και την υποστήριξη που έλαβε.

Ένας θρίαμβος της πίστης: Δικαίωση του πατέρα Αλέξανδρου Καριώτογλου>

Περιεχόμενα

  1. Δικαίωση για τον πατέρα Αλέξανδρο Καριώτογλου – Επιστρέφει στα καθήκοντά του
  2. Η ανακοίνωση από την ενορία του Αγίου Νικολάου Ραγκάβα
  3. Η προσευχή του Αγίου Σωφρονίου
  4. Χειροτονία και αφιέρωση του πατέρα Αλέξανδρου Καριώτογλου

Ο πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου επιστρέφει στα καθήκοντά του, δικαιωμένος αφού έντυσε δύο νεαρά κορίτσια ως ιερείς.

Παρά το γεγονός ότι τέθηκε σε άδεια, η τεράστια υποστήριξη που έλαβε μιλάει για το επιδραστικό έργο του στην ενορία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά. Δείτε την ισχυρή προσευχή του Αγίου Σωφρονίου και το εμπνευσμένο ταξίδι χειροτονίας του πατέρα Καριώτογλου σε ηλικία 66 ετών.

Η αφοσίωσή του στην Εκκλησία και η συναισθηματική του σύνδεση με τις πνευματικές διδασκαλίες των Πατέρων και Μητέρων της Ερήμου θα σας συγκινήσουν.

Δικαίωση για τον πατέρα Αλέξανδρο Καριώτογλου – Επιστρέφει στα καθήκοντά του

Δικαίωση για τον πατέρα Αλέξανδρο Καριώτογλου, ο οποίος επιστρέφει κανονικά στα καθήκοντά του.

Αφού τέθηκε σε άδεια λόγω της απόφασής του να ντύσει δύο νεαρά κορίτσια ως ιερείς, ο πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου έλαβε συντριπτική υποστήριξη από τους ενορίτες του Αγίου Νικολάου Ραγκάβα.

Η ανακοίνωση από την ενορία του Αγίου Νικολάου Ραγκάβα

Σύμφωνα με τα λόγια του Αγίου Παϊσίου, «Οι κανόνες της Εκκλησίας δεν είναι κανόνες», τονίζοντας τη σημασία του να μην προκαλούμε κακό στους συνανθρώπους μας.

Σύμφωνα με αυτή τη διδασκαλία, το κάλεσμα της ορθόδοξης ποιμαντικής προς τον σύγχρονο άνθρωπο συμπυκνώνεται όμορφα στην προσευχή του Αγίου Σωφρονίου, ενός σεβαστού σύγχρονου αγίου από το Έσσεξ της Αγγλίας.

Η προσευχή του Αγίου Σωφρονίου

«Κύριε Ιησού Χριστέ, που μας λύτρωσες από την κατάρα του Νόμου με την ανάληψή Σου στον Γολγοθά και αγκάλιασες τα πληγωμένα παιδιά του Θεού στον Σταυρό, συγκεντρώνοντάς τα ως ένα στην Εκκλησία Σου,.

Καλέσατε όλους, χωρίς εξαίρεση, στην ενότητα μέσω του φωτισμού του Αγίου Πνεύματος,.

Παρακάλεσες τον Πατέρα Σου να «γίνουμε όλοι ένα», όπως Εσύ είσαι ένα με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα.

Δώσε μας τη χάρη και τη σοφία να εκπληρώνουμε αυτή την εντολή σε κάθε στιγμή της ζωής μας και ενίσχυσε μας στον αγώνα της αγάπης, όπως εσύ μας δίδαξες.

«Να αγαπάτε ο ένας τον άλλον όπως εγώ σας αγάπησα».

Με τη βοήθεια του Αγίου Σου Πνεύματος, δώσε μας τη δυνατότητα να ταπεινωθούμε ο ένας μπροστά στον άλλον, γνωρίζοντας ότι «όποιος αγαπάει περισσότερο, ταπεινώνεται περισσότερο».

Δίδαξέ μας να προσευχόμαστε ο ένας για τον άλλον και να σηκώνουμε ο ένας τα βάρη του άλλου με υπομονή, ενώνοντάς μας με έναν άρρηκτο δεσμό αγάπης στο Άγιο Όνομά Σου.

Δώσε μας την ικανότητα να βλέπουμε την ανείπωτη δόξα Σου να αντανακλάται σε κάθε έναν από τους αδελφούς και τις αδελφές μας και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι «ο αδελφός μας είναι η ίδια μας η ζωή».

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τον ποιμενάρχη μας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για την αμέριστη αγάπη και εκτίμησή του προς τον εφημέριό μας, π. Αλέξανδρο Καριώτογλου.

Χειροτονία και αφιέρωση του πατέρα Αλέξανδρου Καριώτογλου

Ο π. Αλέξανδρος Καριώτογλου χειροτονήθηκε σε ηλικία 66 ετών τον Οκτώβριο του 2019 από τον Ιερώνυμο. Από τότε υπηρετεί ολόψυχα τους πιστούς και αντιμετωπίζει τις ανησυχίες τους με αφοσίωση και αγάπη.

Αναλογιζόμενος την απόφασή του να χειροτονηθεί σε μεγαλύτερη ηλικία, ο π. Αλέξανδρος Καριώτογλου μοιράστηκε τις σκέψεις του με το Πρακτορείο Ορθοδοξίας.

«Το να χειροτονηθώ σε ηλικία 66 ετών δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση για μένα. Παρόλο που το είχα σκεφτεί κατά τη διάρκεια των 37 χρόνων μου στην εκπαίδευση, δίσταζα να αναλάβω αυτή τη δέσμευση ενώ ταυτόχρονα ήμουν δάσκαλος.

Γι’ αυτό, αφού αποσύρθηκα από το διδακτικό μου επάγγελμα, αγκάλιασα το κάλεσμα του άμισθου κληρικού».

Σε μια συγκινητική συνέντευξη, ο π. Αλέξανδρος Καριώτογλου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν μιλούσε για τους Πατέρες και τις Μητέρες της Ερήμου, ιδιαίτερα σε σχέση με το βιβλίο του π.

Ιωάννη Χρυσαυγή, «Στην καρδιά της ερήμου – Η πνευματικότητα των Πατέρων και Μητέρων της Ερήμου». Είχε την τιμή να είναι ένας από τους εισηγητές, αφήνοντας βαθύ αντίκτυπο στο ακροατήριο.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που συγκίνησε βαθιά τους παρευρισκόμενους.

To top