Επείγουσες ανησυχίες για την ευημερία της: Απαγορεύεται σε 12χρονο κορίτσι να δει τη μητέρα του στη φυλακή

12χρονο κορίτσι απαγορεύεται να βλέπει τη μητέρα του στη φυλακή, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για την ευημερία του. Η θεία του κοριτσιού μιλάει, εκφράζοντας φόβο για αυτοτραυματισμό. Παρά την έντονη επιθυμία του παιδιού και τις συμβουλές ειδικών, ο εισαγγελέας της φυλακής απαγορεύει την επίσκεψη.

Επείγουσες ανησυχίες για την ευημερία της: Απαγορεύεται σε 12χρονο κορίτσι να δει τη μητέρα του στη φυλακή>

Περιεχόμενα

  1. Κολωνός: 12χρονο κορίτσι απαγορεύεται να δει τη μητέρα του στη φυλακή
  2. Η αγωνία και οι ανησυχίες της θείας
  3. Ο συναισθηματικός αγώνας
  4. Μια επείγουσα έκκληση για βοήθεια
  5. Η νομική προοπτική

Κολωνός: 12χρονο κορίτσι απαγορεύεται να βλέπει τη μητέρα του στη φυλακή, προκαλώντας ανησυχία για την ευημερία της. Η θεία του κοριτσιού αποκαλύπτει τη συναισθηματική αναταραχή που αντιμετωπίζουν και φοβάται για την ασφάλεια του παιδιού.

Παρά την έντονη επιθυμία του παιδιού να βρεθεί με τη μητέρα του και τη συμβουλή ειδικού, ο εισαγγελέας της φυλακής απαγόρευσε τις συναντήσεις τους. Αυτή η σπαρακτική κατάσταση τους αφήνει να αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από το κράτος και αναδεικνύει την ανάγκη επείγουσας παρέμβασης για την προστασία της 12χρονης.

Οι νομικοί εκπρόσωποι τονίζουν ότι η μητέρα βρίσκεται υπό κράτηση, δεν έχει καταδικαστεί, και υπογραμμίζουν τη σημασία της σωματικής επαφής για την ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση του παιδιού.

Κολωνός: 12χρονο κορίτσι απαγορεύεται να δει τη μητέρα του στη φυλακή

«Θεία, δεν αντέχω άλλο να ζω», φέρεται να είπε η 12χρονη στη θεία της.

Το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό φαίνεται να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά την απόφαση του εισαγγελέα των φυλακών να μην επιτρέψει στο κορίτσι να δει τη μητέρα του στη φυλακή.

Η αγωνία και οι ανησυχίες της θείας

Η θεία της 12χρονης στέλνει SOS, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζίνα» και εξομολογείται ότι φοβάται ότι το κορίτσι μπορεί να φτάσει στο σημείο να κάνει κακό στον εαυτό του.

«Βρισκόμαστε σε άθλια κατάσταση. Αισθάνομαι ότι το παιδί πολεμάται καθημερινά. Δεν μπορώ να την αφήσω ούτε λεπτό μόνη της γιατί φοβάμαι ότι κάτι θα της συμβεί. Ξαφνικά ο εισαγγελέας της φυλακής της απαγορεύει να δει τη μητέρα της.

Για ποιο λόγο; Όρισαν ειδικό για να την εξετάσει και η συμβουλή του είναι να δει τη μητέρα της», δήλωσε η θεία της 12χρονης.

Ο συναισθηματικός αγώνας

«Φοβάμαι ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό της».

«Δεν ξέρω πόση αντοχή μου έχει απομείνει για να αντιμετωπίσω όλα αυτά που ζω καθημερινά. Αμφισβητούν τη συμβολή μου λέγοντας πόσο πολύ το παιδί θέλει να δει τη μητέρα του και ζητάει να δει τη μητέρα του.

Λες και ξέρουν καλύτερα από όλους εμάς που το έχουμε και βλέπουμε πόσο υποφέρει μακριά της. Αμφισβητούν την ίδια τη φωνή του 12χρονου κοριτσιού που φωνάζει με όλη της την ψυχή πόσο πολύ θέλει να είναι με τη μητέρα της και ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό για το οποίο κατηγορείται», υποστηρίζει η θεία του κοριτσιού.

Μια επείγουσα έκκληση για βοήθεια

«Πραγματικά δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια την πραγματική εικόνα της φρίκης που περνάω. Δεν ξέρω τι θα κάνω αν συμβεί κάτι στο παιδί.

Αντί το κράτος να του συμπαραστέκεται, συμπεριφέρονται σαν να φταίει ο ίδιος! Το παιδί μου ανέφερε κλαίγοντας: «Θεία, δεν μπορώ να ζήσω άλλο. Φοβάμαι ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό της. Αλίμονο, αν αυτό συμβεί. Θα είναι όλοι υπεύθυνοι. Βλέπω ότι όσο περνούν οι μέρες, έχουμε αφεθεί τελείως στο άδικο και το ανεξήγητο και δυστυχώς είμαστε μόνοι μας. Η 12χρονη είναι μόνη της!» καταλήγει η θεία.

Η νομική προοπτική

Όπως εξήγησε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Α.

Ταραχοπούλου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στην ακροαματική διαδικασία που ζήτησε η πλευρά του κοριτσιού, η προφορική αιτιολογία που έδωσε ο εισαγγελέας ήταν ότι έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα από τη μητέρα και ότι είναι θύτης-θύμα.

Ωστόσο, όπως επισήμανε η κ. Ταραχοπούλου, η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού βρίσκεται υπό κράτηση και δεν έχει καταδικαστεί.

Επίσης, η φυσική συνάντηση επιδιώκεται τόσο από τη 12χρονη όσο και από τη μητέρα της, αλλά ακόμη και ο παιδοψυχολόγος που έχει διοριστεί από το κράτος συστήνει στο παιδί να βλέπει τη μητέρα του, καθώς αυτό βοηθάει την ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση.

To top