Εύα Καϊλή: Ένας ειλικρινής απολογισμός της υπόθεσης Qatargate και ο αγώνας της για δικαιοσύνη

Η Εύα Καϊλή μοιράζεται την οδυνηρή εμπειρία της και την αθωότητά της σε μια συνέντευξη που συζητά την υπόθεση Qatargate. Μάθετε περισσότερα για τη δοκιμασία της και τον αγώνα της για δικαιοσύνη.

Εύα Καϊλή: Ένας ειλικρινής απολογισμός της υπόθεσης Qatargate και ο αγώνας της για δικαιοσύνη>

Περιεχόμενα

  1. «Παρέλυσα από τον τρόμο»: Εύα Καϊλή μιλάει για τις δύσκολες μέρες που έζησε
  2. Η σύλληψη και η αθωότητα
  3. Σχέσεις εμπιστοσύνης
  4. Νομικές διαδικασίες και συναντήσεις στο Στρασβούργο

Η Εύα Καϊλή μιλάει για την τρομακτική δοκιμασία και την άδικη φυλάκισή της, ρίχνοντας φως στην υπόθεση Qatargate.

Στη συνέντευξή της στη γαλλική Libération, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αφηγείται τη σύλληψή της και τονίζει την αθωότητά της, δηλώνοντας ότι τα χρήματα και οι συνομιλίες ανήκαν σε άλλους. Εκφράζει την εμπιστοσύνη της στον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και αρνείται κάθε γνώση για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της.

Η Καϊλή διαβεβαιώνει ότι τα οικονομικά της είναι διαφανή, χωρίς κρυφούς λογαριασμούς, και ότι τα δακτυλικά της αποτυπώματα απουσίαζαν από τα χαρτονομίσματα. Σε εξέλιξη βρίσκονται νομικές διαδικασίες για την άρση των περιοριστικών όρων, που θα της επιτρέψουν τη συμμετοχή της στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Παρέλυσα από τον τρόμο»: Εύα Καϊλή μιλάει για τις δύσκολες μέρες που έζησε.

«Παρέλυσα από τον τρόμο»: Εύα Καϊλή μιλάει για τις δύσκολες μέρες που έζησε

Η Εύα Καϊλή έδωσε την πρώτη της συνέντευξη μετά την απόφαση των βελγικών αρχών να της αφαιρέσουν το ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μίλησε στη γαλλική Libération για τη δική της εκδοχή της υπόθεσης Qatargate.

Η σύλληψη και η αθωότητα.

Η σύλληψη και η αθωότητα

Ειδικότερα, η κα Καϊλή περιγράφει λεπτομερώς τι συνέβη την ημέρα της σύλληψης τόσο της ίδιας όσο και του Francesco Georgie.

«Παρέλυσα από τον τρόμο» είναι ο τίτλος της συνέντευξης και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν είχα καμία ανάμειξη. Δεν ανέφερα ποτέ τις συνομιλίες μεταξύ Panzeri και Georgie που η αστυνομία παρακολουθούσε επί ένα χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανένα ρόλο σε αυτή την υπόθεση».

Σχέσεις εμπιστοσύνης.

Σχέσεις εμπιστοσύνης

Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της και μίλησε επίσης για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα (τον F. Georgie). Έχω ζήσει σχέσεις όπου δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Δεν είχα εμπιστοσύνη και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα».

Η Εύα Καϊλή δήλωσε επίσης στην εφημερίδα ότι «δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, στην Κύπρο ή στον Παναμά. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα είναι δηλωμένα. Και το έλεγξαν και το ξαναέλεγξαν. Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα».

Νομικές διαδικασίες και συναντήσεις στο Στρασβούργο.

Νομικές διαδικασίες και συναντήσεις στο Στρασβούργο

Οι δικηγόροι της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί είχαν δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι «έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες για την άρση των περιοριστικών όρων, ιδίως της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, επειδή επιθυμεί να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Με εντολή του ανακριτή έχει επιτραπεί στον σύντροφό της Francesco Giorgio να παραμείνει στην κοινή κατοικία.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ.

Εύα Καϊλή: Ένας ειλικρινής απολογισμός της υπόθεσης Qatargate και ο αγώνας της για δικαιοσύνη
To top