Εύα Καϊλή: Θρίαμβοι και προκλήσεις της επιστροφής στα καθήκοντα του Ευρωβουλευτή

Η Εύα Καϊλή θριαμβεύει πάνω από τις αντιξοότητες: Καϊλή: Η επιστροφή της ευρωβουλευτού στα καθήκοντά της μετά τη σύλληψη. Αποκαλυπτική συνέντευξη, συνθήκες κράτησης και φιλοδοξίες.

Εύα Καϊλή: Θρίαμβοι και προκλήσεις της επιστροφής στα καθήκοντα του Ευρωβουλευτή>

Περιεχόμενα

  1. Πήρε πίσω τη ζωή της: Εύα Καϊλή επιστρέφει κανονικά στα καθήκοντά της
  2. Εύα Καϊλή: Η ημέρα της σύλληψής της και οι συνθήκες κράτησής της
  3. «Θα επιστρέψει όταν νιώσει πνευματικά έτοιμη»
  4. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορεί να ταξιδέψει μόνο από το Βέλγιο στη Γαλλία και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα προς το παρόν.

Η Εύα Καϊλή, η ευρωβουλευτής που εμπλέκεται στο σκάνδαλο Qatargate, βγήκε από την τετράμηνη δοκιμασία της στη φυλακή και επέστρεψε στην κανονική της ζωή.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στη βελγική εφημερίδα «De Standaard», μοιράζεται τη δική της εκδοχή για τη σύλληψη και τις σκληρές συνθήκες που υπέστη. Αν και παραμένει σιωπηλή για τη σχέση της με τον Francesco Giorgio, η Καϊλή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα και περιμένει την ευκαιρία να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Αυτό το άρθρο εμβαθύνει στις εμπειρίες και τις φιλοδοξίες της μετά το τραυματικό της ταξίδι.

Πήρε πίσω τη ζωή της: Εύα Καϊλή επιστρέφει κανονικά στα καθήκοντά της

Η ευρωβουλευτής έδωσε άλλη μια συνέντευξη, αυτή τη φορά στη βελγική εφημερίδα «De Standaard», αποκαλύπτοντας τι συνέβη την ημέρα της σύλληψής της. Δεν απάντησε στην ερώτηση αν είναι ακόμη με τον Φραντσέσκο Τζόρτζιο.

Εύα Καϊλή: Η ημέρα της σύλληψής της και οι συνθήκες κράτησής της

Στην τελευταία της συνέντευξη στη βελγική εφημερίδα «De Stantaard», η Εύα Καϊλή δίνει τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη την ημέρα των συλλήψεων.

«Ξαφνικά μου έστειλαν ένα άρθρο που έλεγε ότι ο σύζυγός μου και ο Panchery είχαν συλληφθεί. Είδα ότι αναφέρονταν χρηματικά ποσά. Τότε πανικοβλήθηκα. Δεν έχω τίποτα να κατηγορήσω τον εαυτό μου. Ή θα έπρεπε να είχα μιλήσει καλύτερα γαλλικά και ιταλικά.

Τότε θα ήξερα για τον σύζυγό μου και τον Panchery».

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναφέρθηκε επίσης στις συνθήκες κράτησής της στις βελγικές φυλακές.

«Αρχικά δεν μου επιτράπηκε να επικοινωνήσω με δικηγόρο. Με κράτησαν μακριά από την κόρη μου για ένα μήνα. Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο ήταν δυνατό στην «καρδιά» της Ευρώπης. Τελείωσε και είμαι πιο δυνατή. Αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω».

«Θα επιστρέψει όταν νιώσει πνευματικά έτοιμη»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η Εύα Καϊλή θα ταξιδέψει στο Στρασβούργο όταν αισθανθεί απόλυτα έτοιμη, επιθυμία της είναι να ασκήσει τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα το συντομότερο δυνατό.

«Δύο βράδια βγήκαμε έξω με την κυρία Καϊλή και βγήκαμε σε μέρη όπου υπήρχαν άλλοι συνάδελφοι ευρωβουλευτές, Έλληνες και ξένοι, όλοι τους της φέρθηκαν με μεγάλη χαρά», είπε ο δικηγόρος της.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορεί να ταξιδέψει μόνο από το Βέλγιο στη Γαλλία και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα προς το παρόν.

«Έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι όταν αθωωθώ με το κεφάλι ψηλά, θα επιστρέψω στην πατρίδα μου για να κοιτάξω στα μάτια τους πολίτες που τόσα χρόνια μου εμπιστεύονται την ψήφο τους», σημείωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Ελιάς Καϊλή.

Με απόφαση των βελγικών αρχών, η Εύα Καϊλή επιτρέπεται να δίνει συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης, αλλά μέσω των δηλώσεών της δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Qatargate.

To top