Έξωση ανάπηρου 81χρονου στη Χαλκιδική

Ένας 81χρονος ανάπηρος άνδρας και η οικογένειά του εκδιώχθηκαν βίαια από το σπίτι τους στη Χαλκιδική, Ελλάδα, λόγω ενός ενυπόθηκου δανείου που δεν μπορούσε να πληρώσει ο άνεργος γιος του. Η έξωση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της αστυνομίας, αφήνοντας την οικογένεια χωρίς πουθενά να πάει.

Έξωση ανάπηρου 81χρονου στη Χαλκιδική>

Περιεχόμενα

  1. Ντροπιαστική έξωση ανάπηρου 81χρονου στη Χαλκιδική
  2. Οι σπαρακτικές λεπτομέρειες της έξωσης
  3. Ο αγώνας της οικογένειας με το χρέος
  4. Η οργή και η καταγγελία του περιστατικού

Ένας 81χρονος ανάπηρος συνταξιούχος στη Χαλκιδική, στην Ελλάδα, εκδιώχθηκε βίαια από το σπίτι του μαζί με την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης μιας άνεργης κόρης και ενός εγγονού με προβλήματα υγείας.

Ο συνταξιούχος είχε γίνει εγγυητής σε ενυπόθηκο δάνειο για τον γιο του, ο οποίος ήταν άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώσει τις δόσεις. Παρά το γεγονός ότι είχε αποτραπεί δύο φορές στο παρελθόν, η έξωση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αφήνοντας τον ηλικιωμένο και την οικογένειά του χωρίς να έχουν πού να πάνε.

Ντροπιαστική έξωση ανάπηρου 81χρονου στη Χαλκιδική

Ένας 81χρονος ανάπηρος συνταξιούχος από τα Φλογητά της Χαλκιδικής εκδιώχθηκε βίαια από το σπίτι του μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του από δικαστικό επιμελητή και την αστυνομία.

Η έξωση έγινε για να βγει σε πλειστηριασμό το σπίτι που ο συνταξιούχος είχε χτίσει με κόπο μιας ζωής, καθώς ήταν εγγυητής για το στεγαστικό δάνειο του γιου του, ο οποίος ήταν άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώσει τις δόσεις. Η απάνθρωπη αυτή πράξη είχε αποτραπεί δύο φορές στο παρελθόν από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους, αλλά τελικά, με τη συνδρομή ισχυρής αστυνομικής δύναμης, η οικογένεια εκδιώχθηκε.

Οι σπαρακτικές λεπτομέρειες της έξωσης

Η έξωση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν ο ηλικιωμένος άνδρας, η σύζυγός του και η άνεργη κόρη τους, που ζούσαν από τη σύνταξή του ως μοναδικό εισόδημα, πετάχτηκαν έξω από το σπίτι.

Ο εγγονός του, που επίσης ζούσε μαζί τους, βρισκόταν στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας. Ο δικαστικός επιμελητής άλλαξε τις κλειδαριές με την προστασία της αστυνομίας και ενός κλειδαρά, ενώ η οικογένεια δεν επιτράπηκε καν να πάρει τα πράγματά της.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος ήταν ανάπηρος με σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν είχε πού να πάει, και το αναπηρικό του αμαξίδιο δεν ήταν φορτισμένο, οπότε παρέμεινε απελπισμένος στην αυλή του κλειδωμένου σπιτιού που είχε χτίσει.

Η οικογένεια κατήγγειλε ότι ο δικαστικός επιμελητής δεν τους επέτρεψε να πάρουν ούτε μερικά από τα υπάρχοντά τους και δεν τους έμεινε τίποτα.

Για ώρες, ο ηλικιωμένος άνδρας παρέμενε απελπισμένος στην αυλή του κλειδωμένου πλέον σπιτιού που είχε χτίσει με κόπο μιας ζωής, μόνο και μόνο για να δει τα ταμεία να το πουλάνε για ένα πιάτο φακές. Στο πλευρό του ήταν κάποιοι φίλοι και γείτονες που δεν πρόλαβαν το πρωί να αποτρέψουν τη νέα επιχείρηση έξωσης.

Ο αγώνας της οικογένειας με το χρέος

Στο σπίτι που έχασαν, συνολικού εμβαδού περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων, σε οικόπεδο 600 τετραγωνικών μέτρων, με ισόγειο, υπόγειο και έναν όροφο, ζούσε ο ηλικιωμένος ανάπηρος με τη σύζυγό του, τη μία κόρη και τον γιο τους.

Ο γιος είχε πάρει δάνειο ανακαίνισης 85ετούς διάρκειας, το οποίο δεν μπορούσε να αποπληρώσει καθώς ήταν άνεργος. Το χρέος έπεσε τότε στους ώμους του πατέρα του, ο οποίος είχε γίνει εγγυητής.

Παρά το γεγονός ότι ήταν ανάπηρος συνταξιούχος που έχασε το πόδι του σε εργατικό ατύχημα, οι δυο τους κατάφεραν να αποπληρώσουν περισσότερο από το μισό του αρχικού χρέους, περίπου 50 000 ευρώ. Ωστόσο, η υπερανάληψη είχε ανεβάσει το συνολικό ποσό του χρέους στις 150.000 ευρώ, ποσό που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν, καθώς ο ένας ήταν άνεργος και ο άλλος χαμηλοσυνταξιούχος.

Το δάνειο προοριζόταν για ανακαίνιση σπιτιού, αλλά όταν οι αποπληρωμές καθυστερούσαν λόγω της ανεργίας του γιου, η τράπεζα το πούλησε στην εταιρεία είσπραξης Cepal.

Το ακίνητο βγήκε σε πλειστηριασμό στις 14 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, ενώ η οικογένεια βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις μαζί τους, και αγοράστηκε από έναν πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας, ο οποίος αργότερα αποδείχθηκε ότι είναι επιχειρηματίας που αγοράζει και πουλάει τουριστικά ακίνητα.

Η οργή και η καταγγελία του περιστατικού

Στην οικογένεια συμμετείχε ομάδα του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Μαίρη Αδαμίδου, υποψήφια βουλευτή Χαλκιδικής, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό.

Οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι είχαν ξεσηκωθεί δύο φορές στο παρελθόν για να αποτρέψουν την έξωση, και αυτή η πράξη απανθρωπιάς πραγματοποιήθηκε τελικά με τη συνδρομή ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Το σπίτι του 81χρονου ανάπηρου βγήκε σε πλειστηριασμό έναντι 150.000 ευρώ, αν και η πραγματική του αξία.

To top