Γνωρίστε τους περιορισμούς: Οδήγηση με σακάκι; Διακινδυνεύοντας πρόστιμα

Οδηγείτε με σακάκι; Προσοχή στα πρόστιμα. Μείνετε ζεστοί χωρίς να διακυβεύετε την ασφάλεια. Μάθετε για τους περιορισμούς και τις κυρώσεις για να αποφύγετε τις παραβάσεις.

Γνωρίστε τους περιορισμούς: Οδήγηση με σακάκι; Διακινδυνεύοντας πρόστιμα>

Περιεχόμενα

  1. Οδήγηση με σακάκι: Γνωρίστε τους κανόνες
  2. Πρόστιμα και κυρώσεις
  3. Σκέψεις για την ελευθερία κίνησης

Να είστε προσεκτικοί κατά την οδήγηση με σακάκι για να αποφύγετε τα πρόστιμα. Με την πτώση της θερμοκρασίας, οι οδηγοί αναζητούν ζεστασιά χωρίς ενεργοβόρο κλιματισμό. Η χρήση βαρέων ρούχων, όπως χοντρά μπουφάν, μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα.

Εξασφαλίστε ελευθερία κινήσεων κατά την οδήγηση και δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια για εσάς και τους άλλους στο δρόμο. Σημειώστε ότι τα γάντια, ιδίως τα υφασμάτινα, μπορεί επίσης να περιορίσουν την κίνηση και ενδεχομένως να προκαλέσουν ολίσθηση στο τιμόνι. Μείνετε ενημερωμένοι για να αποφύγετε τυχόν παραβάσεις.

Οδήγηση με σακάκι: Γνωρίστε τους κανόνες

Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι οδηγοί αναζητούν ζεστασιά χωρίς να χρησιμοποιούν ενεργοβόρο κλιματισμό. Ωστόσο, η χρήση χοντρού μπουφάν κατά την οδήγηση μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμα.

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, οι οδηγοί πρέπει να έχουν ελευθερία κινήσεων. Ενώ το μέγεθος του μπουφάν δεν εξετάζεται κατά τη διάρκεια του ελέγχου της κυκλοφορίας, η οδήγηση με κουβέρτα απαγορεύεται.

Πρόστιμα και κυρώσεις

Η παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 13 μπορεί να επιφέρει πρόστιμο 100 ευρώ και άμεση αφαίρεση της άδειας για 30 ημέρες. Τα παχιά μπουφάν μπορούν να περιορίσουν την κίνηση και να παρεμποδίσουν τον έλεγχο του τιμονιού, δημιουργώντας κινδύνους στο δρόμο.

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια, συνιστάται να αποφεύγεται η χρήση μπουφάν κατά την οδήγηση.

Σκέψεις για την ελευθερία κίνησης

Η χρήση γαντιών, ιδίως υφασμάτινων, μπορεί επίσης να περιορίσει την ελευθερία κινήσεων του οδηγού και ενδεχομένως να προκαλέσει ολίσθηση στο τιμόνι.

Η προτεραιότητα στην άνεση και τον ανεμπόδιστο έλεγχο ωφελεί τόσο τον οδηγό όσο και τους άλλους χρήστες του δρόμου.

To top