Η άδικη φυλάκιση και ο αγώνας για την αθωότητα της Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή σπάει τη σιωπή της μετά την άδικη φυλάκισή της – Αποκλειστική συνέντευξη αποκαλύπτει την αθωότητά της και τον αγώνα της για δικαιοσύνη.

Η άδικη φυλάκιση και ο αγώνας για την αθωότητα της Εύα Καϊλή>

Περιεχόμενα

  1. Συνέντευξη και απελευθέρωση της Εύα Καϊλή
  2. Άρνηση εμπλοκής και κοινοβουλευτική ασυλία
  3. Η σύλληψη και οι ισχυρισμοί
  4. Μια παρεξηγημένη κατάσταση
  5. Δύναμη και συνθήκες φυλακής
  6. Αγώνας για την αθωότητα
  7. Σχέση και πίεση του Panceri
  8. Κοινοβουλευτική διπλωματία και Κατάρ
  9. Ανησυχίες σχετικά με την έρευνα
  10. Το πραγματικό σκάνδαλο

Η Εύα Καϊλή, που αποφυλακίστηκε πρόσφατα, μιλάει για την άδικη φυλάκισή της και τις κατηγορίες που την περιβάλλουν σε σκάνδαλο διαφθοράς. Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, αρνείται σθεναρά οποιαδήποτε ανάμειξη, δηλώνοντας ότι η αθωότητά της θα αποδειχθεί.

Παρά τις σκληρές συνθήκες που υπέστη κατά τη διάρκεια της κράτησής της, η Καϊλή παραμένει αποφασισμένη να ρίξει φως στη μεταχείριση των κρατουμένων στις βελγικές φυλακές και στην ανάγκη για μεταρρύθμιση. Με την κόρη της στο πλευρό της, σπάει τη σιωπή της για να μοιραστεί τη δική της πλευρά της ιστορίας και να αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς εναντίον της.

«Είμαι αθώος, μπήκα άδικα στη φυλακή, τα 700.000 € δεν είναι δικά μου»: Εύα Καϊλή σπάει τη σιωπή της μετά την αποφυλάκισή της.

Συνέντευξη και απελευθέρωση της Εύα Καϊλή

Μετά την απελευθέρωσή της, η Εύα Καϊλή, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, έδωσε συνέντευξη στην ιταλική Corriere. Η συνέντευξη αυτή σηματοδότησε την πρώτη φορά που φωτογραφήθηκε με την κόρη της μετά την απελευθέρωσή της.

Άρνηση εμπλοκής και κοινοβουλευτική ασυλία

Η Εύα Καϊλή αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη στο σκάνδαλο διαφθοράς που συνδέεται με το Κατάρ και το Μαρόκο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δήλωσε ότι οι κατηγορίες εναντίον της ήταν αόριστες και αβάσιμες και ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει την κοινοβουλευτική της ασυλία ως υπεράσπιση.

Η σύλληψη και οι ισχυρισμοί

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη πριν από έξι μήνες στο Βέλγιο, αφού κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στο σκάνδαλο διαφθοράς. Ο Αντόνιο Παντσερί ήταν επικεφαλής της έρευνας, αλλά δεν υπήρχαν στοιχεία που να τη συνδέουν με την οργάνωση.

Παρόλα αυτά, πέρασε αρκετούς μήνες στη φυλακή και σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μια παρεξηγημένη κατάσταση

Η ιταλική εφημερίδα τονίζει ότι η σύλληψη της Εύα Καϊλή οφείλεται στο γεγονός ότι ο πατέρας της μετέφερε μια βαλίτσα που περιείχε 700.000 ευρώ σε μετρητά, τα οποία οι δικαστές ισχυρίζονται ότι είχε συγκεντρώσει με τον σύζυγό της.

Ωστόσο, η ίδια υποστήριξε ότι τα χρήματα ανήκαν στον πρώην ευρωβουλευτή Antonio Panceri και ότι δεν είχε ιδέα για την πραγματική τους φύση.

Δύναμη και συνθήκες φυλακής

Αναλογιζόμενη την κράτησή της, η Εύα Καϊλή εξέφρασε τη δύναμή της και την εκτίμησή της για τις στιγμές με την κόρη της.

Περιέγραψε τις σκληρές συνθήκες της σύλληψής της, συμπεριλαμβανομένης της απομόνωσης, της συνεχούς παρακολούθησης και της έλλειψης βασικών ανέσεων. Καυτηρίασε επίσης τις απάνθρωπες και υπερπλήρεις συνθήκες των βελγικών φυλακών.

Αγώνας για την αθωότητα

Η Εύα Καϊλή τόνισε την αθωότητά της και εξέφρασε την αποφασιστικότητά της να την αποδείξει. Οι τραπεζικοί της λογαριασμοί και τα περιουσιακά της στοιχεία ερευνήθηκαν και δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει αδίκημα.

Επέμεινε ότι δεν μπορούσε να δωροδοκηθεί και ορκίστηκε να συνεργαστεί με τους δικηγόρους της για να καθαρίσει το όνομά της.

Σχέση και πίεση του Panceri

Η Εύα Καϊλή συζήτησε τη σχέση του συζύγου της με τον Antonio Panceri, δηλώνοντας ότι ήταν εργοδότης του Francesco και ότι ο Francesco ένιωθε βαθιά ευγνωμοσύνη απέναντί του.

Πίστευε ότι η ομολογία του Panceri έγινε υπό πίεση, με την υπόσχεση να αποφυλακίσει την ίδια και την κόρη της από τη φυλακή με αντάλλαγμα την κατονομασία ονομάτων.

Κοινοβουλευτική διπλωματία και Κατάρ

Η Εύα Καϊλή εξήγησε ότι οι συναντήσεις της με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ ήταν μέρος του ρόλου της ως αντιπροέδρου αρμόδιας για τις σχέσεις με τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι συναντήσεις αυτές ήταν μέρος μιας αποστολής κοινοβουλευτικής διπλωματίας εκ μέρους του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τόνισε τη σημασία του Κατάρ ως στρατηγικού εταίρου και τη δέσμευσή του για τα εργασιακά δικαιώματα.

Ανησυχίες σχετικά με την έρευνα

Η Εύα Καϊλή εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με την κερδοσκοπία των μέσων ενημέρωσης και τις παράνομες διαρροές που δημιούργησαν υψηλές προσδοκίες.

Επίσης, σήμανε συναγερμό για την υποτιθέμενη παρακολούθηση των μελών της Ειδικής Επιτροπής Πήγασος από τις βελγικές μυστικές υπηρεσίες, τονίζοντας την ανάγκη προστασίας της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Η άδικη φυλάκιση και ο αγώνας για την αθωότητα της Εύα Καϊλή

Το πραγματικό σκάνδαλο

Σύμφωνα με την Εύα Καϊλή, το πραγματικό σκάνδαλο έγκειται στην παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των εκλεγμένων βουλευτών από τις μυστικές υπηρεσίες. Η ίδια επέστησε την προσοχή σε αυτό το ζήτημα ως κρίσιμη ανησυχία για την υγεία της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Η άδικη φυλάκιση και ο αγώνας για την αθωότητα της Εύα Καϊλή
To top