Η αρνητική απάντηση του πρωθυπουργού: Ο Μητσοτάκης απέρριψε την πρόταση για έφιππη αστυνομία στην Αθήνα

Ο Μητσοτάκης απορρίπτει την πρόταση για έφιππη αστυνομία στην Αθήνα. Αρνητική ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, ο οποίος απέρριψε τη σύσταση αστυνομικής δύναμης για το ιστορικό κέντρο.

Η αρνητική απάντηση του πρωθυπουργού: Ο Μητσοτάκης απέρριψε την πρόταση για έφιππη αστυνομία στην Αθήνα>

Περιεχόμενα

  1. «Όχι» από τον Μητσοτάκη: Απορρίφθηκε η πρόταση για έφιππη αστυνομία στην Αθήνα
  2. «Όχι» από τον Μητσοτάκη για την έφιππη αστυνομία στην Αθήνα
  3. Η πρόταση Μηταράκη

«Όχι» από τον Μητσοτάκη: Απορρίφθηκε η πρόταση για έφιππη αστυνομία στην Αθήνα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε την πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Νότης Μηταράκης για τη δημιουργία έφιππης αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρόταση, που αποσκοπούσε στη δημιουργία αστυνομικής δύναμης για το ιστορικό κέντρο, δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός είχε προηγουμένως υπογράψει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη δημιουργία έφιππης αστυνομικής δύναμης, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2024, με παρουσία στο τουριστικό κέντρο και κατά τη διάρκεια τελετών. Επιπλέον, ο ρόλος της πανεπιστημιακής αστυνομίας επανασχεδιάζεται ώστε να λειτουργεί ως βοηθητική δύναμη όταν χρειάζεται, αντί να λειτουργεί ως επιστάτης.

«Όχι» από τον Μητσοτάκη για την έφιππη αστυνομία στην Αθήνα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να απέρριψε την πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη σχετικά με την εγκατάσταση έφιππων αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρόταση, η οποία στόχευε στη δημιουργία αστυνομικής δύναμης για τουριστικούς και τελετουργικούς σκοπούς στο ιστορικό κέντρο, δεν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Η πρόταση Μηταράκη

Πριν από την απόρριψη, ο υπουργός Μηταράκης είχε υπογράψει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη δημιουργία της έφιππης αστυνομικής δύναμης, η οποία επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2024.

Η δύναμη θα αποτελούνταν από 6-8 έφιππους αστυνομικούς και θα είχε παρουσία στο τουριστικό κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε τελετές και επίσημες δεξιώσεις. Επιπλέον, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι επανασχεδιάζεται και ο ρόλος της πανεπιστημιακής αστυνομίας, η οποία θα λειτουργεί ως βοηθητική δύναμη που θα εισέρχεται στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται, αντί να λειτουργεί ως επιστάτης.

To top