Η ΕΛΑΣ αίρει την υποχρέωση: Δεν απαιτούνται αντιολισθητικά μέσα στην Attica

Η ΕΛΑΣ αίρει την υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα στην Αττική λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών. Μάθετε τους επικαιροποιημένους κανονισμούς για την οδήγηση σε χιόνι και πάγο.

Η ΕΛΑΣ αίρει την υποχρέωση: Δεν απαιτούνται αντιολισθητικά μέσα στην Attica>

Η ΕΛΑΣ αίρει την υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα στην Αττική λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών. Ενημερωθείτε για τους επικαιροποιημένους κανονισμούς οδήγησης σε χιονισμένους και παγωμένους δρόμους στο νομό Αττικής.

ΕΛΑΣ: Άρση της υποχρέωσης για αντιολισθητικά μέσα στην Αττική

Σήμερα (14/2), ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής ανακοίνωσε την απόφαση για την άρση της υποχρέωσης εξοπλισμού των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή παρόμοια μέσα στην Αττική.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται με αφορμή τη μείωση των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Οι οδηγοί εξακολουθούν να υποχρεούνται να ακολουθούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εάν ένα όχημα δεν διαθέτει ειδικά ελαστικά, πρέπει να είναι εφοδιασμένο με τουλάχιστον δύο αντιολισθητικές αλυσίδες ή παρόμοια μέσα στους κινητήριους τροχούς όταν κινείται σε χιονισμένους δρόμους. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και κατά την οδήγηση σε παγωμένους δρόμους, εφόσον έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές.

To top