Η Ιταλία προτείνει νόμο για την ποινικοποίηση αγγλικών λέξεων, επιβάλλοντας πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ

Η ιταλική κυβέρνηση να ποινικοποιήσει τη χρήση αγγλικών λέξεων σε επίσημες επικοινωνίες, με πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ.

Η Ιταλία προτείνει νόμο για την ποινικοποίηση αγγλικών λέξεων, επιβάλλοντας πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ>

Περιεχόμενα

  1. Τέρμα τα αγγλικά στην Ιταλία – Νόμος Μελόνι για πρόστιμα έως 100.000 ευρώ
  2. Αντίκτυπος στην κοινωνία στο σύνολό της
  3. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης Meloni για την προστασία της ιταλικής κληρονομιάς

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να ποινικοποιήσει τη χρήση αγγλικών λέξεων και να επιβάλει πρόστιμα ύψους έως και 100.000 ευρώ. Το νομοσχέδιο προωθείται από το κόμμα της Γεωργίας Μελόνι και έχει λάβει το πράσινο φως από τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Η νομοθεσία ισχύει για όλες τις ξένες γλώσσες, αλλά εστιάζει στην «αγγλομανία» και τη χρήση αγγλικών λέξεων, η οποία σύμφωνα με το σχέδιο «υποβαθμίζει και εξαφανίζει την ιταλική γλώσσα». Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη συνεχή προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατεύσει την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα, συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας της.

Τέρμα τα αγγλικά στην Ιταλία – Νόμος Μελόνι για πρόστιμα έως 100.000 ευρώ

Η ιταλική κυβέρνηση προτείνει νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της χρήσης αγγλικών λέξεων, στοχεύοντας κυρίως στην «αγγλομανία» και τη χρήση τους στην επίσημη επικοινωνία.

Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στην επιβολή προστίμου έως και 100.000 ευρώ σε άτομα που χρησιμοποιούν αγγλικές λέξεις αντί για ιταλικές σε επίσημες επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των ακρωνυμίων και των τίτλων θέσεων εργασίας σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται εντός της χώρας. Η νομοθεσία ισχύει για όλες τις ξένες γλώσσες, αλλά στοχεύει κυρίως στη χρήση της αγγλικής γλώσσας, καθώς το νομοσχέδιο θεωρεί ότι υποβαθμίζει και εξαφανίζει την ιταλική γλώσσα.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο απαιτεί από τα άτομα που κατέχουν αξιώματα στη δημόσια διοίκηση να έχουν γραπτή και προφορική γνώση της ιταλικής γλώσσας. Επιπλέον, οι ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα υποχρεούνται να εκδίδουν όλους τους εσωτερικούς κανονισμούς και τις συμβάσεις εργασίας στα ιταλικά.

Αντίκτυπος στην κοινωνία στο σύνολό της

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο υποστηρίζει ότι η ευρεία χρήση της αγγλικής γλώσσας, ιδίως στην επίσημη επικοινωνία, επηρεάζει το σύνολο της κοινωνίας.

Ως εκ τούτου, το πρώτο άρθρο της νομοθεσίας σημειώνει ότι τα ιταλικά πρέπει να είναι η κύρια γλώσσα που χρησιμοποιείται, ακόμη και σε γραφεία που έχουν να κάνουν με μη ιταλόφωνους αλλοδαπούς. Η πρόταση νόμου επιδιώκει τη δημιουργία μιας επιτροπής, η οποία θα έχει ως αρμοδιότητα να διασφαλίζει την ορθή χρήση και προφορά της ιταλικής γλώσσας στα σχολεία, τα μέσα ενημέρωσης, το εμπόριο και τη διαφήμιση.

Υπό αυτό το πρίσμα, ακόμη και η λανθασμένη προφορά λέξεων όπως «μπρουσκέτα» θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμα σύμφωνα με την προτεινόμενη νομοθεσία.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης Meloni για την προστασία της ιταλικής κληρονομιάς

Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της κυβέρνησης της Μελόνης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας επεκτείνονται πέρα από τη διατήρηση της γλώσσας.

Η κυβέρνηση έχει ήδη εισαγάγει νομοθεσία για την απαγόρευση της συνθετικής ή εργαστηριακής κουζίνας, επικαλούμενη την έλλειψη επιστημονικών μελετών σχετικά με τις επιπτώσεις των συνθετικών τροφίμων. Η γεωργία και η μεσογειακή διατροφή της χώρας αποτελούν το θεμέλιο της ιταλικής κληρονομιάς και η κυβέρνηση στοχεύει στην προστασία τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπουργοί Πολιτισμού και Γεωργίας της Ιταλίας έχουν προτείνει την ιταλική κουζίνα ως υποψήφια για ένταξη στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με την απόφαση να αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2025.

To top