Η κριτική του Νίκου Χατζηνικολάου στους δημοσιογράφους στις πολιτικές συζητήσεις

Ο Νίκος Χατζηνικολάου επικρίνει την υποβάθμιση του ρόλου των δημοσιογράφων στις τηλεοπτικές πολιτικές συζητήσεις, προτείνοντας έναν νέο τρόπο για τέτοιου είδους εκπομπές. Ο Γιώργος Παπαδάκης συμφωνεί.

Η κριτική του Νίκου Χατζηνικολάου στους δημοσιογράφους στις πολιτικές συζητήσεις>

Ο Έλληνας δημοσιογράφος, Νίκος Χατζηνικολάου, εξέφρασε πρόσφατα την αντίθεσή του στους ισχύοντες κανόνες που διέπουν τις τηλεοπτικές πολιτικές συζητήσεις.

Ο κ. Χατζηνικολάου προειδοποίησε τον συνάδελφό του, Γιώργο Παπαδάκη, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον ΑΝΤ1 στο επερχόμενο ντιμπέιτ, για την υποβάθμιση του ρόλου των δημοσιογράφων σε τέτοια ντιμπέιτ. Ο κ. Χατζηνικολάου πιστεύει ότι το ντιμπέιτ πρέπει να οργανώνεται και να λειτουργεί από δημοσιογράφους και όχι από διακομματική επιτροπή και πρότεινε τις ιδέες του για ένα καλύτερο σύστημα.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για την πρότασή του.

Παπαδάκη για το ντιμπέιτ: «Οι δημοσιογράφοι δεν είναι γλάστρες!»

Ο Νίκος Χατζηνικολάου εξέφρασε την αντίθεσή του απέναντι στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και προειδοποίησε τον συνάδελφό του, Γιώργο Παπαδάκη, που θα εκπροσωπήσει τον ΑΝΤ1, για το τι θα βιώσει σε αυτόν τον παράλληλο μονόλογο.

Αν και έχει μεγάλη εμπειρία στο θέμα των ντιμπέιτ, αποφάσισε πριν από δέκα χρόνια να απέχει μετά την υποβάθμιση του ρόλου των δημοσιογράφων σε αυτά.

«Επιτρέψτε μου να ευχηθώ καλή συζήτηση, αλλά πρέπει να σας πω ένα ή δύο πράγματα ως παλιός γνώστης του θεσμού. Πάρτε μια καλή εκπαίδευση για το πώς να χωρέσετε το εκρηκτικό δημοσιογραφικό σας ταμπεραμέντο σε 30″ και 15″ πρώτα απ’ όλα.

Δεύτερον, εκπαιδεύσου καλά στο πώς να συγκρατείς την παρόρμηση του κάθε δημοσιογράφου, με τη δική σου εμπειρία και διαδρομή, να διακόπτει και να κάνει μια ερώτηση όταν ακούει μια ανακρίβεια ή ακούει κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Επίσης, πώς συγκρατείς την παρόρμησή σου όταν ακούς έναν άλλο ηγέτη να φέρνει στη συζήτηση ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει μια προηγούμενη ερώτησή σου και δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς».

Ο Γιώργος Παπαδάκης συμφώνησε μαζί του και εξέφρασε την εντύπωσή του ότι η όλη διαδικασία είναι λανθασμένη, διότι δεν πρόκειται για μυθοπλασία, μιλάμε για εθνικές εκλογές και για τη δυνατότητα που έχει ο δημοσιογράφος να κάνει ερωτήσεις και ο πολιτικός αρχηγός να απαντήσει. Δεν του δίνετε τη δυνατότητα να κάνει ελεύθερα τη δουλειά του, να διατυπώσει την ερώτησή του.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου πρότεινε τον τρόπο με τον οποίο πιστεύει ότι πρέπει να οργανωθεί και να λειτουργήσει ένα τέτοιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, με τους δημοσιογράφους στο επίκεντρο της οργάνωσης και όχι μια διακομματική επιτροπή.

«Θέλω να κάνω μια πρόταση με την ελπίδα ότι θα τη συνυποστηρίξετε. Η συζήτηση, που δεν είναι ντιμπέιτ αλλά παράλληλος μονόλογος, θα πρέπει να οργανωθεί από την ΕΣΗΕΑ και τους δημοσιογράφους με κανόνες που θα ορίσουν οι ίδιοι.

Οι δημοσιογράφοι δεν είναι διακοσμητικοί, δεν είναι κατσαρόλες και τηγάνια όπου οι πολιτικοί αποφασίζουν σε μια διακομματική επιτροπή αν και πόσες ερωτήσεις θα κάνουν, πόσα δευτερόλεπτα θα διαρκέσουν, αν θα τους επιτραπεί να διευκρινίσουν ή όχι».

To top