Ήπιο, δροσερό και βροχερό: Τι να περιμένετε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

Ετοιμαστείτε για ένα ήπιο, δροσερό και βροχερό καλοκαίρι στην Ελλάδα. Οι μετεωρολόγοι της AccuWeather προβλέπουν καθυστέρηση στην παρατεταμένη καλοκαιρινή ζέστη, με περιστασιακές κορυφές κοντά στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ήπιο, δροσερό και βροχερό: Τι να περιμένετε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι>

Περιεχόμενα

  1. Ήπια, δροσερή και βροχερή: Καλοκαιρινή πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα
  2. Καθυστερημένη μετάβαση στο καλοκαίρι στη Νότια Ευρώπη
  3. Θερμοκρασίες και απειλή δασικών πυρκαγιών
  4. Προβλέψεις για βροχοπτώσεις και καταιγίδες

Ετοιμαστείτε για ένα ήπιο, δροσερό και βροχερό καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Η εποχιακή εκτίμηση της AccuWeather αποκαλύπτει ότι το καλοκαίρι του 2023 θα φέρει αυτές τις συνθήκες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιταλία, την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και τις βαλκανικές χώρες. Η νότια Ευρώπη αναμένεται να βιώσει μια πιο αργή μετάβαση στο καλοκαίρι, με το μοτίβο από τον Μάιο να διατηρείται κατά το πρώτο μισό της σεζόν.

Ενώ οι ακραίες θερμοκρασίες είναι λιγότερο πιθανές, ενδέχεται να υπάρξουν περιστασιακές κορυφές κοντά στους 35 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, το βόρειο μισό της Ελλάδας αντιμετωπίζει μικρότερη απειλή ακραίας ζέστης, ενώ το νότιο μισό, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, μπορεί να αναμένει θερμοκρασίες γύρω από τον ιστορικό μέσο όρο.

Στην περιοχή είναι πιθανό να σημειωθούν περισσότερες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, μειώνοντας τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.

Ήπια, δροσερή και βροχερή: Καλοκαιρινή πρόγνωση καιρού για την Ελλάδα

Σύμφωνα με το AccuWeather, οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι προβλέπουν δυσμενείς καιρικές προοπτικές για την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Η εποχική εκτίμηση δείχνει ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ιταλία, την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και τις βαλκανικές χώρες, μπορεί να περιμένει ένα ήπιο και δροσερό καλοκαίρι με σημαντικές βροχοπτώσεις.

Καθυστερημένη μετάβαση στο καλοκαίρι στη Νότια Ευρώπη

Η έκθεση της AccuWeather, που συντάχθηκε από τον μετεωρολόγο Tyler Roys, δείχνει ότι η νότια Ευρώπη θα βιώσει μια πιο αργή μετάβαση στο καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι η παρατεταμένη καλοκαιρινή ζέστη μπορεί να καθυστερήσει μέχρι το δεύτερο μισό της σεζόν.

Ενώ μπορεί να υπάρξουν ημέρες τον Ιούνιο ή στις αρχές Ιουλίου με θερμοκρασίες κοντά ή πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου, η ακραία ζέστη αναμένεται να είναι λιγότερο διαδεδομένη από τον ιστορικό μέσο όρο.

Θερμοκρασίες και απειλή δασικών πυρκαγιών

Ο Τάιλερ Ρόις εξηγεί ότι η απειλή ακραίων θερμοκρασιών αυτό το καλοκαίρι είναι μικρότερη από ό,τι συνήθως, ιδίως στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας. Για το νότιο μισό, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, η απειλή είναι σύμφωνη με τους ιστορικούς μέσους όρους.

Η Αθήνα βιώνει συνήθως περίπου 47 ημέρες με μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 32 βαθμών Κελσίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσε να δει παρόμοιο αριθμό ζεστών ημερών, που θα κυμαίνονται από 47 έως 55, με τις περισσότερες να συμβαίνουν στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Προβλέψεις για βροχοπτώσεις και καταιγίδες

Η έκθεση της AccuWeather υπογραμμίζει τα βαλκανικά κράτη ως πιθανές υποψήφιες χώρες για αυξημένες βροχοπτώσεις και πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το πρότυπο βροχερού καιρού που παρατηρήθηκε τον Μάιο αναμένεται να συνεχιστεί τον Ιούνιο και το πρώτο μισό του Ιουλίου, ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές της Ελλάδας. Ενώ οι δασικές πυρκαγιές εξακολουθούν να αποτελούν ανησυχία, η παρουσία καταιγίδων και η αυξημένη βροχόπτωση μπορεί να συμβάλει στον μετριασμό του κινδύνου σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.

Ήπιο, δροσερό και βροχερό: Τι να περιμένετε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι
To top