Ιπτάμενα ταξί μέχρι το 2026: Επανάσταση στις μεταφορές στην Ελλάδα

Επανάσταση στις μεταφορές στην Ελλάδα με ιπτάμενα ταξί έως το 2026 – Το πρωτοποριακό δίκτυο της Orama Ventures συνδέει αστικά κέντρα και περιφερειακούς προορισμούς, παρέχοντας απρόσκοπτες και βιώσιμες υπηρεσίες εναέριας κινητικότητας.

Ιπτάμενα ταξί μέχρι το 2026: Επανάσταση στις μεταφορές στην Ελλάδα>

Περιεχόμενα

  1. Τα ιπτάμενα ταξί έρχονται μέχρι το 2026 – Επανάσταση στις μεταφορές στην Ελλάδα
  2. Το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών
  3. Σταθμοί Vertiport και πλατφόρμα Orama Nexus
  4. Σύνδεση διεθνών πυλών και δημοφιλών προορισμών
  5. Επέκταση του εύρους και θετικός αντίκτυπος
  6. Φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια
  7. Μελλοντικές προοπτικές και εταιρική σχέση

Παρουσίαση ιπτάμενων ταξί στην Ελλάδα έως το 2026 – Η Orama Ventures φέρνει επανάσταση στη συνδεσιμότητα και τις μεταφορές με τα eVTOL.

Προσφέροντας βιώσιμη, αποτελεσματική και απρόσκοπτη αστική εναέρια κινητικότητα, η Orama Nexus θα κατασκευάσει σταθμούς Vertiport σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πάνω από 20 περιφερειακά κέντρα. Με σχέδια να συνδέσει διεθνείς πύλες και να συγκεντρώσει επενδύσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Orama Nexus στοχεύει να μεταμορφώσει την καθημερινή ζωή και να δημιουργήσει αεροπορική συνδεσιμότητα σε όλη την Ελλάδα.

Οι αναμενόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις ανοίγουν το δρόμο για μια πρωτοποριακή έναρξη της βιομηχανίας μέχρι το 2026.

Τα ιπτάμενα ταξί έρχονται μέχρι το 2026 – Επανάσταση στις μεταφορές στην Ελλάδα

Η Orama Ventures LLC, μια πρωτοποριακή εταιρεία στον τομέα των προηγμένων υπηρεσιών αεροπορικής κινητικότητας, πρόκειται να ξεκινήσει ένα εθνικό δίκτυο στην Ελλάδα που θα φέρει επανάσταση στη συνδεσιμότητα και τις μεταφορές.

Ξεκινώντας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η Orama Ventures στοχεύει να εισαγάγει έναν στόλο ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), κοινώς γνωστά ως ιπτάμενα ταξί.

Το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών

Τα αεροσκάφη eVTOL είναι αεροσκάφη αιχμής εξοπλισμένα με ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης, ικανά να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα χωρίς να απαιτούν διάδρομο προσγείωσης.

Αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα μπορούν να φιλοξενήσουν έως και έξι επιβάτες, παράγοντας μηδενικές εκπομπές και ελάχιστο θόρυβο. Είναι αξιοσημείωτο ότι το κόστος ανά μίλι μιας διαδρομής με eVTOL είναι συγκρίσιμο με αυτό ενός συμβατικού ταξί, καθιστώντας αυτόν τον τρόπο μεταφοράς αποτελεσματικό, βιώσιμο και οικονομικά εφικτό.

Σταθμοί Vertiport και πλατφόρμα Orama Nexus

Η υπηρεσία eVTOL θα λειτουργεί από σταθμούς Vertiport που θα βρίσκονται στρατηγικά τοποθετημένοι σε αστικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων ανοιχτών χώρων και ειδικά σχεδιασμένων ταρατσών.

Επιπλέον, περιφερειακοί προορισμοί στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά θα φιλοξενούν επίσης αυτούς τους σταθμούς. Το Orama Nexus, η πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από την Orama Ventures, σχεδιάζει τη δημιουργία σταθμών Vertiport σε βασικές περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε περισσότερα από είκοσι άλλα αστικά κέντρα και νησιά.

Επιπλέον, το Orama Nexus θα δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο από περισσότερους από εκατό σταθμούς Vertistops – μικρούς σταθμούς επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών – σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος της πλατφόρμας ON είναι να επεκτείνει το δίκτυό της και να παρέχει τακτικές ή κατά παραγγελία υπηρεσίες, συνδέοντας κάθε γωνιά της χώρας και βελτιώνοντας την αεροπορική συνδεσιμότητα.

Σύνδεση διεθνών πυλών και δημοφιλών προορισμών

Το Orama Nexus στοχεύει να συνδέσει μεγάλες διεθνείς πύλες, όπως το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» με το κέντρο της πόλης και διάφορους δημοφιλείς προορισμούς.

Αυτό θα επιτρέψει στους τουρίστες να ταξιδεύουν με ευκολία απευθείας στις τοποθεσίες που έχουν επιλέξει, βελτιώνοντας τη συνολική τους εμπειρία στην Ελλάδα.

Επέκταση του εύρους και θετικός αντίκτυπος

Επί του παρόντος, τα eVTOL έχουν εκτιμώμενη εμβέλεια λειτουργίας 150 μιλίων (240 χιλιομέτρων).

Ωστόσο, ο διασυνδεδεμένος σχεδιασμός των σταθμών Vertiport και Vertistop εξασφαλίζει ότι η συνδυασμένη απόσταση μεταξύ των προορισμών υπερβαίνει την ονομαστική εμβέλεια του αεροσκάφους. Καθώς η τεχνολογία των μπαταριών συνεχίζει να εξελίσσεται, η εμβέλεια των eVTOL αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Το δίκτυο της Orama Nexus, σχεδιασμένο με γνώμονα αυτή την επέκταση, θα επηρεάσει θετικά την καθημερινότητα των κατοίκων σε όλη την Ελλάδα.

Φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια

Η Orama Nexus σχεδιάζει να συγκεντρώσει πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ για την αρχική φάση της επένδυσης, ενώ η συνολική επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τα πρώτα δέκα χρόνια λειτουργίας.

Τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη του δικτύου, την απόκτηση αεροσκαφών και την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών.

Μελλοντικές προοπτικές και εταιρική σχέση

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, η Orama Nexus θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με κυβερνητικούς φορείς και δυνητικούς εταίρους σε συναφείς τομείς για να διασφαλίσει την επιτυχή έναρξη λειτουργίας.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA), εργάζεται για τη δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου για την ενσωμάτωση της εναέριας κυκλοφορίας αυτής της αναδυόμενης βιομηχανίας. Με ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις και τα αναμενόμενα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των κατασκευαστών eVTOL, η Orama Nexus στοχεύει να ξεκινήσει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα έως το 2026.

To top