Κατερίνα Παναγοπούλου: Αυτόματη καταστροφή, αυτολογοκρισία και στοχοποίηση του Τύπου

Δείτε το περιστατικό με το αυτοκόλλητο της Κατερίνας Παναγοπούλου στον αέρα της εκπομπής «Χαμογέλα ξανά» και τις απόψεις της για την αυτολογοκρισία, τους πολιτικούς που στοχοποιούν τους δημοσιογράφους και την ανάγκη για μια σταθερή κυβέρνηση.

Κατερίνα Παναγοπούλου: Αυτόματη καταστροφή, αυτολογοκρισία και στοχοποίηση του Τύπου>

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα ξανά», μοιράστηκε το περιστατικό της στον αέρα όπου το autocue απέτυχε.

Αυτοσχεδίασε και εξέφρασε τις σκέψεις της για την αυτολογοκρισία, τους πολιτικούς που στοχοποιούν τους δημοσιογράφους και την ανάγκη για μια σταθερή κυβέρνηση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Επιπλέον, συζήτησε τον αντίκτυπο του εκφοβισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τόνισε τη σημασία της αλήθειας στη δημοσιογραφία.

Κατερίνα Παναγοπούλου – Αντιμετώπιση αεροπορικού συμβάντος.

Κατερίνα Παναγοπούλου – Αντιμετώπιση αεροπορικού συμβάντος

Καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα ξανά» ήταν σήμερα η Κατερίνα Παναγοπούλου, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, η οποία μοιράστηκε πληροφορίες για την επαγγελματική της ζωή και αφηγήθηκε ένα πρόσφατο περιστατικό στον αέρα.

«Κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεών μου την περασμένη εβδομάδα, ολόκληρο το autocue έπαθε βλάβη, αφήνοντάς με χωρίς καθόλου οδηγίες. Ήταν μια καταστροφή. Έπρεπε να βασιστώ στη μνήμη μου και να αυτοσχεδιάσω.

Αντί να χειριστώ απαλά τη συσκευή autocue, έκανα μια απότομη κίνηση που έκανε τα πάντα να εξαφανιστούν. Σε τέτοιες στιγμές, πρέπει να κάνετε multitasking, να ακούτε οδηγίες και ταυτόχρονα να διαχειρίζεστε διάφορες πτυχές.

Κατά ειρωνεία της τύχης, έχουμε μπροστά μας ένα iPad που εμφανίζει το σενάριο, αλλά λόγω των μέτρων ασφαλείας δεν μπορούμε να το γυρίσουμε ελεύθερα», αποκάλυψε αρχικά η Κατερίνα Παναγοπούλου.

Σκεπτόμενη περαιτέρω, η Κατερίνα Παναγοπούλου εξέφρασε τις απόψεις της, λέγοντας: «Πιστεύω ότι επιβάλλουμε αυτολογοκρισία και περιττούς περιορισμούς.

Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι η παρουσίαση ειδήσεων απαιτεί αυστηρότητα, υψωμένα φρύδια και αυστηρό τόνο, που δεν αφήνουν περιθώρια για ευπάθεια. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να αγκαλιάζουμε την ανθρωπιά μας και να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας».

Η Κατερίνα Παναγοπούλου ασχολήθηκε επίσης με το θέμα των πολιτικών που στοχοποιούν τους δημοσιογράφους, δηλώνοντας: «Με προβληματίζει όταν οι πολιτικοί επιτίθενται στους δημοσιογράφους, επιχειρώντας να τους απονομιμοποιήσουν χαρακτηρίζοντας το έργο τους στημένο. Εδώ είναι που τραβάω τα όρια. Η στοχοποίηση του Τύπου ανήκει σε άλλα καθεστώτα και με ανησυχεί βαθύτατα. Οι πολιτικοί πρέπει να επικεντρώνονται στα δικά τους λάθη, όπως και εμείς οι δημοσιογράφοι.

Αυτή η επίθεση στον Τύπο πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή».

Όσον αφορά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, η Κατερίνα Παναγοπούλου σχολίασε: «Οι καιροί είναι δύσκολοι για τις εκλογές και πρέπει να προσπαθήσουμε για λύση. Υπάρχουν πιεστικές κρίσεις που απαιτούν την προσοχή μιας σταθερής κυβέρνησης.

Τα πρόσφατα περιστατικά, όπως το ναυάγιο και τα γεγονότα στον Έβρο, αναδεικνύουν τον επείγοντα χαρακτήρα. Άκουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται στο ενδεχόμενο τρίτων εκλογών αν δεν σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και λέω: «Φτάνει πια!».

Ως δημοσιογράφοι το βρίσκουμε ενδιαφέρον, αλλά είναι και εξαντλητικό, καθώς πρέπει να φιλοξενούμε ειδικές εκπομπές και εκτεταμένα δελτία ειδήσεων».

Κλείνοντας, η Κατερίνα Παναγοπούλου μοιράστηκε τις εμπειρίες της με τον διαδικτυακό εκφοβισμό, δηλώνοντας: «Όπως πολλοί άλλοι, έχω αντιμετωπίσει εκφοβισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν εκφράζεις την άποψή σου, είναι βέβαιο ότι δεν θα αρέσει, με αποτέλεσμα στοχευμένες επιθέσεις και δολοφονία χαρακτήρα. Ωστόσο, χαίρομαι που βλέπω ότι η επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μειώνεται κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών.

Η τοξικότητα και οι προσπάθειες καταστολής των άλλων δεν αντιπροσωπεύουν τον ευρύτερο κόσμο- παραμένουν περιορισμένες σε έναν μικρόκοσμο. Η πραγματική φωνή της κοινωνίας δεν μεταδίδεται. Είχα εμπλακεί ακόμη και σε μια νομική διαδικασία λόγω ενός tweet για το οποίο κατηγορήθηκα άδικα ότι έγραψα.

Στο MEGA, είμαστε μια ισχυρή ομάδα με γνώμονα την αναζήτηση της αλήθειας και όχι της δημοτικότητας».

To top