Λογαριασμός γενναίας γυναίκας: Απόπειρα βιασμού στη δουλειά | Συνέντευξη στην ΕΡΤ αποκαλύπτει κρυφές αλήθειες και δυναμικές εξουσίας

Η θαρραλέα αφήγηση μιας γυναίκας για μια απόπειρα βιασμού στη δουλειά, που αντιστέκεται στη σιωπή. Η νομική παρέμβαση ακολουθεί την αποκάλυψή της, επικυρώνοντας τη γενναιότητά της. Ανησυχητικά στοιχεία αποκαλύπτουν τη δυναμική της εξουσίας και την αυτοκατηγορία που αντιμετωπίζουν τα θύματα.

Λογαριασμός γενναίας γυναίκας: Απόπειρα βιασμού στη δουλειά | Συνέντευξη στην ΕΡΤ αποκαλύπτει κρυφές αλήθειες και δυναμικές εξουσίας>

Περιεχόμενα

  1. Το θάρρος των επιζώντων: Γυναίκα σπάει τη σιωπή της για την απόπειρα βιασμού στη δουλειά
  2. βιασμού στη δουλειά: Η οδυνηρή εμπειρία μιας γυναίκας
  3. Αποκαλύπτοντας τη δυναμική της εξουσίας: Η κρυμμένη πραγματικότητα της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας

Το θάρρος των επιζώντων: Γυναίκα σπάει τη σιωπή της για την απόπειρα βιασμού στη δουλειά

Η συγκλονιστική εμπειρία της Τιάνα απηχεί τον αγώνα της να βρει τη φωνή της μπροστά σε μια απόπειρα βιασμού στο χώρο εργασίας της.

Μοιράζεται την ιστορία της με την ΕΡΤ, σπρώχνοντας ενάντια στη σιωπή που την ταλαιπώρησε για 13 χρόνια. Η αποκάλυψη πυροδοτεί νομικές ενέργειες και, ένα χρόνο αργότερα, η γενναιότητά της βρίσκει επιβεβαίωση.

Δείτε τα ανησυχητικά στοιχεία που αποκαλύπτουν τη δυναμική της εξουσίας, με το 86% των φερόμενων ως θυμάτων στον ιδιωτικό τομέα να κατέχουν ανώτερες ιεραρχικές θέσεις. Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου ρίχνει φως στην αυτοκατηγορία που συχνά αντιμετωπίζουν τα θύματα. Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας έχουν διπλασιαστεί από το 2021, επηρεασμένες από το επιδραστικό κίνημα #MeToo.

Δείτε το βίντεο για περισσότερα.

βιασμού στη δουλειά: Η οδυνηρή εμπειρία μιας γυναίκας

«Χρειάστηκε να τον απωθήσω τρεις φορές για να καταλάβει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συναινέσω. Δεν είχα τη φωνή να φωνάξω, απλώς τον έσπρωξα».

Η Τιάνα μοιράζεται με θάρρος την τραυματική ιστορία της επιβίωσης από απόπειρα βιασμού στον χώρο εργασίας της σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ. Η αποκάλυψή της οδήγησε στην παρέμβαση της εισαγγελίας και, ένα χρόνο αργότερα, το θάρρος της τελικά επικυρώθηκε.

Αποκαλύπτοντας τη δυναμική της εξουσίας: Η κρυμμένη πραγματικότητα της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας

Η συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έριξε φως σε μια υπόθεση που παρέμενε κρυφή επί 13 χρόνια. Τα στοιχεία λένε πολλά, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη σχέσεων εξουσίας.

Σύμφωνα με την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, το εντυπωσιακό 86% των φερόμενων ως θυμάτων στον ιδιωτικό τομέα κατέχουν ανώτερες ιεραρχικές θέσεις, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στον δημόσιο τομέα είναι 53%. Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου εξηγεί ότι τα θύματα συχνά κατηγορούν τον εαυτό τους και δυσκολεύονται να κατανοήσουν τους λόγους που κρύβονται πίσω από τα περιστατικά.

Οι καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας έχουν διπλασιαστεί από το 2021, με το σημαίνον κίνημα #MeToo να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το πιεστικό ζήτημα.

To top