Μάκης Βορίδης: Κυβερνητικά νομοσχέδια, γάμος ομοφυλοφίλων και πολιτικό τοπίο

Ο Μάκης Βορίδης συζητά για τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, τους γάμους των ομοφυλοφίλων και το πολιτικό τοπίο. Ασχολείται με τη νομοθετική ρύθμιση, τη στάση των Σπαρτιατών και τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ. Ο Βορίδης μοιράζεται επίσης την αρνητική του άποψη για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και το στρατηγικό πρόβλημα της Αριστεράς.

Μάκης Βορίδης: Κυβερνητικά νομοσχέδια, γάμος ομοφυλοφίλων και πολιτικό τοπίο>

Περιεχόμενα

 1. Μάκης Βορίδης: Η προσωπική άποψη για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και η αξιολόγηση του πολιτικού τοπίου
 2. Μάκης Βορίδης: Προσωπική γνώμη για τον γάμο των ομοφυλοφίλων
 3. Η αποτελεσματικότητα της νομοθετικής ρύθμισης
 4. Αξιολόγηση της στάσης των Σπαρτιατών
 5. Πιθανή πρόσθετη νομοθεσία
 6. Προγραμματικές δηλώσεις και ειλικρίνεια
 7. Νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου
 8. Ενίσχυση των δυνατοτήτων διάσωσης
 9. Μηχανισμός ελέγχου και προσωπική γνώμη για τον γάμο των ομοφυλοφίλων
 10. Το στρατηγικό πρόβλημα της Αριστεράς
 11. Δεν υπάρχουν τρέχουσες συζητήσεις σχετικά με το εκλογικό δίκαιο για τις ευρωπαϊκές εκλογές

Μάκης Βορίδης: Η προσωπική άποψη για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και η αξιολόγηση του πολιτικού τοπίου

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, εμφανίστηκε πρόσφατα στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και μίλησε για διάφορα θέματα, όπως τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, το σπαρτιάτικο κόμμα και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ρωτήθηκε για τη στάση του σχετικά με τον γάμο των ομοφυλοφίλων, ο Βορίδης εξέφρασε την προσωπική του αρνητική άποψη, διαχωρίζοντας τον πολιτικό γάμο από ένα εκκλησιαστικό ζήτημα.

Αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αριστερά και τόνισε τη σημασία των προτάσεων και όχι των προσώπων. Επιπλέον, ο κ. Βορίδης συζήτησε θέματα γύρω από το ΕΚΑΒ και τις συμπληρωματικές δράσεις του για την άμεση διάσωση, μαζί με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που υπάρχουν.

Επί του παρόντος, οι μεταρρυθμίσεις του εκλογικού νόμου για τις ευρωεκλογές δεν συζητούνται.

Μάκης Βορίδης: Προσωπική γνώμη για τον γάμο των ομοφυλοφίλων

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και μίλησε για τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, το σπαρτιατικό κόμμα και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, μοιράστηκε τις σκέψεις του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Η αποτελεσματικότητα της νομοθετικής ρύθμισης

Όσον αφορά τον αποκλεισμό των ναζιστών από τις εκλογές μέσω νομοθετικής ρύθμισης, ο Βορίδης δήλωσε ότι πράγματι είχε λειτουργήσει.

Ο Κασιδιάρης, με δεσμούς με τους Σπαρτιάτες, εμποδίστηκε να εισέλθει στη Βουλή και η απόφαση του Αρείου Πάγου κρίθηκε ορθή, καθώς δεν υπήρχε εμφανής σύνδεση κατά τη στιγμή της δήλωσης του κόμματος.

Αξιολόγηση της στάσης των Σπαρτιατών

Ο Βορίδης αναγνώρισε ότι η στάση των Σπαρτιατών αξιολογείται συνεχώς. Παρά τη σύνδεσή τους με τον Κασιδιάρη, προσπαθούν να παρουσιάζονται ως υπερθεσμικοί, δίνοντας έμφαση στη δημοκρατία και προσπαθώντας να βελτιώσουν την εικόνα τους.

Πιθανή πρόσθετη νομοθεσία

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης για τον αποκλεισμό του Κασιδιάρη από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο Βορίδης απέφυγε να σχολιάσει.

Ωστόσο, τόνισε την ανάγκη αποφυγής αντιφάσεων εντός της έννομης τάξης, δηλώνοντας ότι ένα πρόσωπο δεν μπορεί να ηγείται τόσο μιας εγκληματικής οργάνωσης όσο και ενός πολιτικού κόμματος.

Προγραμματικές δηλώσεις και ειλικρίνεια

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι τα περισσότερα από τα μέτρα της κυβέρνησης είχαν ανακοινωθεί πριν από τις εκλογές, τονίζοντας τη σημασία της ειλικρίνειας και της εκπλήρωσης των υποσχέσεων που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, η σημερινή Βουλή διαφέρει στο ότι διαθέτει σημαντική παρουσία της ΝΔ.

Αν και ο αριθμός των βουλευτών παραμένει συγκρίσιμος με τις προηγούμενες φορές, ο κατακερματισμός της αντιπολίτευσης σε μικρότερα κόμματα των 8-9 βουλευτών το καθένα καθιστά την παρουσία της πιο ορατή.

Ενίσχυση των δυνατοτήτων διάσωσης

Συζητώντας τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ (Υπηρεσία Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας), ο Βορίδης ανέφερε τη δυνατότητα συμπληρωματικής δράσης της Πυροσβεστικής και του στρατού για άμεση διάσωση.

Επιπλέον, έχουν ληφθεί μέτρα για την πρόσληψη 250 ατόμων για την κάλυψη κενών θέσεων και τη βελτίωση του προγραμματισμού προσλήψεων.

Μηχανισμός ελέγχου και προσωπική γνώμη για τον γάμο των ομοφυλοφίλων

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο θέμα των ελεγκτικών μηχανισμών, δηλώνοντας ότι υπάρχουν έλεγχοι για την παρακολούθηση διαφόρων πτυχών, όπως η περίπτωση του σερβιτόρου στη Ρόδο.

Επανέλαβε την αρνητική προσωπική του άποψη για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, διευκρινίζοντας ότι η στάση του αφορά τον πολιτικό γάμο και όχι το θέμα της εκκλησίας.

Το στρατηγικό πρόβλημα της Αριστεράς

Όταν ρωτήθηκε για τους πιθανούς ηγέτες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βορίδης τόνισε ότι δεν έχει συγκεκριμένες προτιμήσεις.

Πιστεύει ότι η Αριστερά αντιμετωπίζει ένα στρατηγικό πρόβλημα που εκτείνεται πέρα από τα πρόσωπα, καθώς έχει απορριφθεί από τον λαό λόγω του προγράμματός της που προωθεί την πλουτοκρατία.

Δεν υπάρχουν τρέχουσες συζητήσεις σχετικά με το εκλογικό δίκαιο για τις ευρωπαϊκές εκλογές

Ο κ. Βορίδης κατέληξε δηλώνοντας ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις του εκλογικού νόμου για τις ευρωεκλογές.

To top